• Algemeen
 • Vaargebied
 • Prijzen
 • Arrangementen
 • Catering
 • MeeVaarDagen
 • Gastenboek
 • Fotoboek
 • Contactinfo
 • Nieuws
 • Links

Gastenboek 2003

2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002
Naast dagtochten verzorgen we ook 2- en meerdaagse arrangementen, zoals de jaarlijkse zomertocht (naar Zeeland). Er zijn al een flink aantal dagen geboekt.
Als je vaarplannen hebt: neem contact op, want de populairste perioden zijn het eerste weg!

Vrijgezellendagen

De septembermaand van 2003 werd afgesloten met de vrijgezellendag van Wouter.

Met zijn vrienden beleefde hij een zeer geslaagde zeildag op Vrouwe Fortuna. Voor Fortuna was dit de derde dag met een aanstaande bruidegom of bruid aan boord.

Op 16 augustus hadden we een dames softbalteam uit Nieuwegein te gast en op 2 augustus een groep Delftse (ex-)studenten.

Ook in 2004 zijn mensen die een vrijgezellendag aan boord willen vieren weer van harte welkom!

Zeilweekend Familie v.d. Windt (23/24.08.03)

Wekenlang naar uitgekeken : een zeilweekend op een heuse tjalk en dan is het zover... 23 augustus. Bepakt en gezakt naar de "Vrouwe Fortuna" in Warmond, waar we welkom geheten werden door de bemanning. Wat stond ons te gebeuren, ons.. 7 volwassenen en 5 kinderen? Eerst kregen we instructies van schipper Wim en daarna voeren we de Kagerplassen op. Het was prachtig weer en er stond wat wind.

Een hele gebeurtenis was het toen de fok omhoog ging o.l.v. Lenna en dat was niets vergeleken met het grootzeil op de Westeinderplas. Wat een werk en het moest heel precies. Een prachtig gezicht zo'n tjalk tussen al die zeilbootjes! Veel bekijks. Maar... wat moeilijk om het grootzeil weer op te vouwen, plooi na plooi over de balk, recht trekken en als laatste een dekzeil er overheen.

's Avonds aangelegd in Aalsmeer. Gezellig zo'n avond met elkaar in de roef, napratend bij een glaasje wijn. Heerlijk geslapen en de volgende ochtend op ons gemak weer vertrokken. Via de Westeinder naar de Braassemer, de bruggen gingen open. Wat is Nederland mooi op en langs het water! En dan met een zeilende tjalk! We waren er met z'n tienen druk mee. Via de ringvaart terug naar de Kagerplassen. De 2 dagen waren voor mij veel te snel voorbij!

Namens ons alle 12 heel veel dank aan Wim, Koen, Lenna en Jochem.

Jopie van der Windt.

MeeVaarDag (20.07.03)

Op 20 juli 2003 hebben we een MeeVaarDag georganiseerd voor de winnaars van de hoofdprijs van de loterij van Musicalgezelschap OTIS. Deze hoofdprijs werd op alle 3 de voorstellingsavonden van "Give me that Spotlight" eind juni in de Leidse Stadsgehoorzaal uitgereikt. Hierbij het verslag van één van de winnaars:

Een volledig verzorgde dag zeilen met tjalk "Vrouwe Fortuna" vanuit Warmond voor twee personen ter waarde van € 100, = inclusief lunch en captains dinner. Dit was de hoofdprijs die wij hadden gewonnen in de loterij die gehouden werd bij een uitvoering van de semi-professionele musicalvereniging OTIS. Wat we ons hierbij moesten voorstellen was nog niet geheel duidelijk maar we waren in ieder geval prettig verrast. De website van "Vrouwe Fortuna", waarop u zich nu bevindt, schiep al een prima beeld van hetgeen ons te wachten stond.

Eén probleempje deed zich voor: wij hebben een dochter van 11 jaar en een zoon van 9 jaar en natuurlijk waren alle oppas-oma's en aanverwante artikelen op vakantie. Na een telefoontje met de schipper en zijn maat was dit snel opgelost: de kinderen mochten gewoon mee! Direct na dit gesprek stonden er een "Welkom aan boord", een duidelijke routebeschrijving en verdere instructies op de e-mail.

Vol goede moed togen wij met een motregentje in de nek naar Warmond. Tegen de tijd dat wij in jachthaven Cieco arriveerden was het droog, heel langzaam klaarde het op. Aan boord werden wij welkom geheten door schipper Wim, scheepskok Koen en een duizendpoot die Onno bleek te heten. Rap kwam er koffie en cake uit het kombuis toen het gezelschap compleet was. Toen werd mij ook duidelijk wat het fenomeen "MeeVaarDag" inhield: een bont gezelschap van divers pluimage dat elkaar niet of nauwelijks kent! We maken kennis, drinken koffie en wachten af. Schipper Wim vertelt over de historie van het schip, een prachtige tjalk van meer dan 100 jaar oud, wat er van ons verwacht wordt als "bemanning" en nog een aantal zaken van praktisch aard. Vooraf heb ik de kinderen al ingeklopt dat aan boord de schipper de baas is en dat onvoorwaardelijke gehoorzaamheid een eerste vereiste is.

Het eerste stuk varen we op de motor. Als we op de Braassemermeer zijn aangekomen worden de zeilen gehesen en wordt er echt ouderwets gezeild. Dit betekent gewoon keihard werken en vooral goed communiceren met elkaar. Heel knap van schipper Wim hoe hij dit coördineerde! We zijn tenslotte niet op elkaar ingespeeld en niet iedereen heeft een watersport-achtergrond. Schoten moeten worden aangesjord! Of moet je ze juist laten vieren? Het ene zwaard moet omhoog, het andere naar beneden als je overstag gaat! Vergeet de stagen niet! De roerganger bepaalt wat er gebeurt! Fok en grootzeil worden uiteraard separaat bediend! Kijk uit, daar komt de giek! Kinderen achter de mast om ongelukken te voorkomen! Niet op het achterdek, want dan komt de roerganger in de problemen! Het liefst alles tegelijk! Geweldig om dit mee te maken! Je krijgt het gevoel dat je nu pas echt leeft, dit is nog eens wat anders dan zeilen in zo'n polyester afwasteiltje!

Terwijl bovendeks dit alles plaatsvond probeerde Koen in het kombuis zijn pan tomatensoep waterpas te houden. Mede dank zij de aanwezigheid van de moeder van de schipper is dit gelukt. Juist door deze positieve en heftige ervaring werd de onderlinge band van het gezelschap verstevigd. Kort hierna gingen we voor anker en nuttigden we onze welverdiende lunch. Op de Wijde Aa, richting Hoogmade, hebben we een heerlijke pauze gehouden en kon er naar hartelust worden gezwommen, hetgeen vooral door de kinderen enorm werd gewaardeerd. Volwassenen met een wat minder goede conditie vielen nu door de mand: aan boord klimmen viel niet mee! De sfeer was inmiddels gestegen tot opperbest, iedereen maakte een praatje met iedereen. Men kon een drankje pakken indien men dat wenste. Alcohol gaarne met mate (op verzoek van de schipper) en terecht; als je reactievermogen minder wordt, is de kans op ongelukken groter.

Het werd tijd om weer richting Warmond te varen. Ergens op de Kagerplassen werd bij ondergaande zon, gereduceerde wind en relaxed voor anker liggend het captains dinner geserveerd. Een prima capucijnerschotel met uien, gebakken spekkies (en de rest van het geheime recept van Koen) begeleid met appelcompôte. Je wilt gewoon niet weten hoe de magen tekeer gingen van de geachte aanwezigen bovendeks terwijl Koen dit gerecht in elkaar stond te sleutelen in zijn kleine maar goed geoutilleerde kombuis! Toen we arriveerden in de jachthaven konden we met z'n allen terugkijken op een gigantisch geslaagde "MeeVaarDag" (ik wist echt niet eens dat dit bestond). Een absolute aanrader voor een gezellig dagje uit op niet alledaagse wijze.

Mijn grootste bewondering gaat uit naar de wijze waarop Wim, Koen en Onno hun inschatting hebben gemaakt betreffende het gezelschap. Het was zo gevarieerd, ouderen, jongeren, kinderen, een (scheeps)hond, mensen met en zonder zeilervaring. Uiteraard kan ik niet spreken namens de andere leden van het gezelschap maar ik ben van mening dat jullie er fantastisch in zijn geslaagd het iedereen naar de zin te maken. Er werd gezeild, gerelaxed, gezwommen, gegeten, gedronken en gezellig gekletst: kortom alle aspecten voor een grandioze dag waren aanwezig! Bedankt voor de fijne dag jongens, dit is zeer zeker voor herhaling vatbaar!

I'LL BE BACK !!!
Heel veel liefs en groetjes van André & Yvonne en natuurlijk Yessica & Thomas uit Lisse

Het was hartstikke lekker weer en ook hartstikke gezellig! We kwamen bijna langs m'n oma, want die woont langs de ringvaart en we gingen naar het Braassemermeer. Daar was het ook leuk. We hebben 2 keer gezwommen. We hebben brood gegeten en een captain's dinner. Ik vond het in ieder geval heel gezellig en erg leuk!

Groetjes Yessica

Varen met Sociale Zaken (27.06.03)

Op 27 juni 2003 hebben wij (afdeling Sociale Zaken van de gemeente Rijnwoude) gezeild met Vrouwe Fortuna. Het was een heerlijke dag met prachtig weer. Hieronder de groepsfoto. Ook in het Fotoboek staan een paar foto's van deze zeildag.Teambuilding met V&D (31.05.03)

Op 31 mei 2003 heeft de P&O Unit van V&D Utrecht een dag "geteambuild" op de Vrouwe Fortuna. Voor het personeelsblad Vide hebben de opvarenden een impressie van de dag op papier gezet. Vide gaat naar alle 16.000 personeelsleden van V&D...

Voor een grotere versie klik op het artikel.
Voor meer reacties van onze gasten klik op een jaartal in onderstaande balk.
Zelf ook een keer varen? Neem contact op!


2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002