• Algemeen
 • Vaargebied
 • Prijzen
 • Arrangementen
 • Catering
 • MeeVaarDagen
 • Gastenboek
 • Fotoboek
 • Contactinfo
 • Nieuws
 • Links

Gastenboek 2004

2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002
Naast dagtochten verzorgen we ook 2- en meerdaagse arrangementen, zoals de jaarlijkse zomertocht (naar Zeeland). Er zijn al een flink aantal dagen geboekt.
Als je vaarplannen hebt: neem contact op, want de populairste perioden zijn het eerste weg!

Matendag (10-10-04)

Op elke tocht van Vrouwe Fortuna gaat er een "matroos", de maat, mee. Natuurlijk moet de maat precies weten hoe alles aan boord werkt: hoe worden de lieren bediend, hoe communiceer je met de schipper etc. etc. Daarom organiseren we speciale "matendagen" om de verschillende maten te instrueren. Natuurlijk is het voor de maten ook goed om de anderen te ontmoeten: zo kan je ervaringen delen en van elkaar leren. Verder is het altijd erg gezellig!

Op zondag 10 oktober verzamelen we om 11 uur in Oude Wetering onder een strakblauwe hemel. Er staat een straffe Oostenwind, dus leggen we een dubbelrif in het grootzeil. Met zoveel ervaren handen lukt het prima om lekker te zeilen. Als een speedboot schieten we over de plas! Vanwege de stormachtige wind zijn alle hens aan dek nodig. De magen gaan danig tekeer als we eindelijk voor anker gaan en de lunch wordt bereid. De soep, broodjes en salade gaan erin als koek! Op de terugweg wordt de kluiverfok aangeslagen: een prachtig gezicht. Met rode gezichten van zon en wind keren we terug in de thuishaven. Moe en voldaan keren we huiswaarts na een heerlijke herfstdag op het water!

Boomkwekerij Boskoop (17-09-04)


Op vrijdag 17 september zijn we met de medewerkers van Boomkwekerij A.Th. Verkleij uit Boskoop een dag gaan zeilen met de Vrouwe Fortuna. Er stond een flinke bries, dus moest er eerst een dubbelrif in het grootzeil worden gelegd. Na een korte instructie op de Braassemermeer zetten we koers richting Westeinderplassen. Daar hebben we eerst de lunch gebruikt en daarna prima kunnen zeilen. De terugtocht langs de vele eilandjes was weer een heel andere belevenis. Het was wederom een gezellige dag op het water!

Familie Klemann/Revet (12-09-04)

Na het succes van de vaartocht vorig jaar waren wij, "groep Klemann/Revet", nu voor de tweede keer te gast op de Vrouwe Fortuna. Iedereen was er weer: de familie en de oud-studiegenoten met partners en kinderen. De delegatie uit Sneek nam traditiegetrouw Oranjekoek mee voor bij de koffie. Daar bleef het niet bij: uit de auto kwam een complete vakantie-uitrusting. De opblaasboten moesten natuurlijk mee.
Vorig jaar was de temperatuur aanmerkelijk hoger, maar toen de tjalk voor anker ging lieten de Friezen zich niet kennen: de kinderen gingen allen te water. Ook een bemanningslid liet zich verleiden tot een zeer frisse duik. Wij hielden het liever droog met een wijntje in de namiddagzon.
Terug in Oude Wetering was iedereen het er over eens: in 2005 zien jullie ons weer terug aan boord op onze jaarlijkse reunie. Tot volgend jaar! Familie Klemann/Revet.

Verkeer en Waterstaat (05-09-04)

Op 5 september hebben we met 11 collega's van Verkeer en Waterstaat (o.a. van de Directie Internationale Zaken) gezeild met schipper Wim en maten Onno en Koen. Het was super mooi weer: geen wolkje aan de lucht, maar ook geen zuchtje wind. Nou is het op zo'n mooie boot als de Vrouwe Fortuna verblijven een genot op zich, of er nu wind staat of niet! Ondanks het gebrek aan wind was het een heerlijke dag met veel gezelligheid. De schipper en zijn maten leerde ons van alles over het zeilen en de boot. We konden aan boord lekker ontspannen en er was voldoende tijd om een duik te nemen in het zoete water. Zelfs laat in de middag zijn we voor een tweede keer gaan zwemmen. En dat in september! We hebben een heerlijke dag gehad. De Vrouwe Fortuna en haar bemanning zijn een aanrader voor iedereen die een keer met een groep wil zeilen! Cor en Annemarie

Buitendag SKPO Westland (04-09-04)

Jaarlijks organiseert de SKPO (Stichting Katholiek Primair Onderwijs) Westland voor de vrijwilligers een Buitendag. Dit jaar werd deze georganiseerd door de Watersport Academy op en rond de Kagerplassen. De 280 deelnemers konden kiezen uit een groot aantal activiteiten zoals zeilen met een 16-kwadraat, waterskien, kanoen, boogschieten, stuntvliegeren, valkenieren, fietsen én zeilen op een tjalk: Vrouwe Fortuna dus. Je kunt veel van te voren regelen, maar het weer niet. De afgelopen weken hield iedereen zijn hart vast... Als Westlanders weten we wat wateroverlast betekent! Na zo veel regen kregen we het weer dat we verdienen: we werden getrakteerd op een zonovergoten dag. Iedereen genoot met volle teugen van alle afwisselende activiteiten: we hadden geen betere dag kunnen kiezen! De dag werd afgesloten met een BBQ op Kaageiland. Iedereen bedankt voor de organisatie van deze heerlijke Buitendag!

Varen met de vriendinnen (13.08.04)

De Leidsche Duinwater Maatschappij (LDM) bestaat al lang niet meer, maar elk jaar komt de vriendinnenclub van de LDM nog bij elkaar voor een dagje uit. Vorig jaar fietsen op de Hoge Veluwe en dit jaar voor het eerst met "de mannen" erbij: varen met Vrouwe Fortuna. Als datum hadden we vrijdag de 13e augustus geprikt. Dat is natuurlijk het noodlot tarten... Ondanks de weersvoorspellingen bleef het op en paar druppels na de hele dag droog. Pas toen het zeilgedeelte van de dag er op zat en het borrelgedeelte was aangebroken kwam het met bakken uit de hemel. Toen zaten wij gelukkig al met een wijntje in de kajuit! Het was een zeer geslaagde dag. Wie weet zien jullie ons nog wel eens terug op een familiedag of met een afdelingsuitje. Of we dan weer vrijdag de 13e kiezen? Waarom niet?! Hartelijke groeten van de LDM-club!

Teamuitstapje

In juni en juli hebben we verschillende keren gevaren met "collega's". Nee, geen collega-schippers maar mensen die voor dezelfde organisatie werken. Zo hadden we op 7 juni een afdelingsuitje van medewerkers van het Bureau voor de Industriële Eigendom (een onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken). Van hen kregen we bijgaande foto. Ook in het Fotoboek staan verschillende foto's van hun zeer zonnige zeildag. Op 8 juni hebben we gevaren met een groep Huisartsen in Opleiding uit Rotterdam, 18 juni hadden we de onderwijzers van de Dorpsschool uit Sint Agatha (Oost Brabant) te gast en op 10 juli de medewerkers van ROI, Expertisegroep Beleid & Bestuur (zie hieronder). In augustus en september staan er o.a. vaartochten op het programma met het team van een postkantoor uit Den Haag, ambtenaren van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en medewerkers van een Boomkwekerij uit Boskoop. Het loopt goed met de “teamuitstapjes”! Ook voor een dag zeilen met je collega’s kan je dus uitstekend terecht bij Vrouwe Fortuna!

ROI, Expertisegroep Beleid & Bestuur
(10.07.04)

Na een hartelijke ontvangst met heerlijke koffie werden we door schipper Wim en maatje Carlijn ingedeeld voor de verschillende taken. Onze doelstelling: Als afronding van het opleidingsseizoen een dagje met elkaar iets heel anders doen. Naast activiteiten als zeil hijsen, schoot houden, lieren van zwaarden bedienen, ankeren voor de lunch of het helmhout houden, bleef er voldoende tijd over om te genieten van de afwisselende omgeving: de Wijde Aa, braderie in Oude Wetering, rust van de Boerenbuurt, de spanning van de Kaagweek: regenboogwedstrijden, sloepenrace en dit onder prachtige weersomstandigheden: matige wind en zonnig. Tijdens de tocht heldere instructies van Wim, afgewisseld met vele tips hoe je met een tjalk het meest effectief vaart. Ten slotte na een drankje aan boord s’avonds genoten van een heerlijk diner op het terras van het restaurant van Braassem Taveerne. We kijken terug op een gezellige dag met zelfs een educatief tintje. Dank, dit doen we nog eens over! Namens allen, Paul Jansen Schoonhoven.

Surinaamse vrijgezellendag (19.06.04)

Op zaterdag 19 juni heeft Gwendoline uit Spijkenisse samen met 9 Surinaamse vriendinnen haar vrijgezellendag gevierd op Vrouwe Fortuna. Hier de reactie van haar vriendin Bianca. Wij vonden het een te gekke vrijgezellendag. Het weer werkte gelukkig ook mee. Die paar spatjes regen heeft de pret niet mogen drukken. Alle meiden die aanwezig waren (inkl. mijzelf) hebben een ontzettend druk bestaan. Zo’n dag op het water zorgt er echt voor dat je rustig en ontspannen wordt. Je vergeet eventjes alle “kopzorgen”. Natuurlijk moesten we wel helpen (ja, ja, ik weet het, we zijn geen actieve zeilers). Heerlijk genieten van het zonnetje, de natuur en vooral ook kletsen en lachen. Dat geeft zoveel positieve energie. Ik vind het zeker voor herhaling vatbaar, bijvoorbeeld voor een familie-uitje. Bedankt voor de mooie foto’s. Ik heb ze uitgeprint, zodat ik ze ook in het album kan plakken, dat ze als aandenken op haar bruiloft krijgt. Geweldig!!!! Groetjes, Bianca van der Hoff

Première Social Club (23.05.04)

Première is een activiteitenbureau voor ondernemende en avontuurlijke mensen die op zoek zijn naar leuke activiteiten, nieuwe gezichten en een hoop gezelligheid. Op 23 mei zijn we gaan varen met Vrouwe Fortuna. Wat een heerlijke dag hebben wij gehad! In eerste instantie leek het erop dat deze zeildag letterlijk in het water zou vallen, maar niets was minder waar! Na de regen van de voorafgaande nacht, deed het zonnetje haar uiterste best om ons een mooie dag te bezorgen. Rond half 10 werden we aan boord met een kopje koffie ontvangen door schipper Wim en Carlijn, de maat: een jonge, fanatieke meid die wel wist hoe ze mensen aan het werk kon krijgen. Nadat Wim ons wat meer over het schip had verteld en uitleg had gegeven over het gebruik van de 'zwaarden', hebben we de route uitgestippeld. Een route die ons langs oude dorpjes, over plassen en langs mooie natuur zou leiden. En we hebben inderdaad van alles gezien. Ik heb me verbaasd over hoe mooi Nederland eigenlijk is! 's Middags hebben we ook nog heerlijk geluncht bij een restaurantje aan het water. Lekker uit de wind en in de zon! Daarna weer aan boord gestapt om nog de laatste uurtjes op het dek te liggen, te genieten van de zon, te luisteren naar de wind, wat te kletsen en een drankje te drinken. Pas tegen zessen keerden we terug in de haven. Toen we eenmaal hadden aangelegd, hebben we op het dek nog even zitten nagenieten met een roseetje in de ene en wat nootjes in de andere hand. We waren het erover eens: het was een fantastische dag! Groetjes en tot een volgende keer! Hester Krijgsman.

De Smittendag (21.05.04)

Jaarlijks organiseert iemand van de familie Smit de familiedag. Dit jaar was ik aan de beurt. Mijn man had daarvoor – als gebruikelijk – weer de juiste informatie aangeleverd. Het moest namelijk varen worden en ik dacht al een tijdje aan met een kotter de zee op te gaan. Het werd een tochtje op de Rijn met de ‘Vrouwe Fortuna’, een tjalk, die Johan in de haven van Leiden zag liggen. De route hadden we zelf samengesteld: o.a. langs het (inmiddels afgebroken) ouderlijk huis in Alphen. Het was geweldig. Met tranen in mijn ogen voer ik door de Alphense brug, die nu voor één keer eens voor mij openging. Het zwaaien vanaf de boot is, voor iemand die langs de Rijn is opgegroeid en het altijd andersom gedaan heeft, een fantastische belevenis. Mijn broer af en toe aan de helmstok: Ook zo’n droom die uitkomt. Vroeger hesen wij zeil tussen de twee bomen achter in onze tuin en bevoeren vele wateren, maar in het echie is het toch ook wel prachtig. We verlieten de Rijn ter hoogte van 's Molenaarsbrug. Met een tjalk de Braassem op, wow! Over de A4, per aquaduct is ook niet niks en dan... mag je helpen zeil zetten. De fok daar houdt schipper Wim het bij. Windkracht vier en maar zeven onervaren handjes om te helpen. Tuurlijk, verstandig. Scheepsmaat Carlijn legt alles zo goed mogelijk uit en de pret is er niet minder om. Zonder motor voortgaan op de Kaag: Eindeloos! Toch kwam er een eind aan de werkelijkheid geworden droom. Maar niet getreurd: Deze belevenis kan niemand ons meer af nemen. Bedankt Koen en Wim, dat jullie ook zo mooi kunnen dromen. Miep Vroonhof-Smit.
Voor meer reacties van onze gasten klik op een jaartal in onderstaande balk.
Zelf ook een keer varen? Neem contact op!


2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002