• Algemeen
 • Vaargebied
 • Prijzen
 • Arrangementen
 • Catering
 • MeeVaarDagen
 • Gastenboek
 • Fotoboek
 • Contactinfo
 • Nieuws
 • Links

Gastenboek 2006

2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002
Naast dagtochten verzorgen we ook 2- en meerdaagse arrangementen, zoals de jaarlijkse zomertocht (naar Zeeland). Er zijn al een flink aantal dagen geboekt.
Als je vaarplannen hebt: neem contact op, want de populairste perioden zijn het eerste weg!

Matendag (08-10-06)

Het vaarseizoen werd traditioneel weer afgesloten met de matendag. Het was wederom een leerzame en (ook traditie!) zonnige najaarsdag.Na al vele malen aan boord geweest te zijn, eindelijk een schrijfsel in het gastenboek. Het was weer heerlijk vandaag. Mooi herfstweer, klein zonnetje en een prachtig, rustige Westeinder. Laatste keer dit jaar. Volgend jaar weer!!! Tineke.

Technisch Bureau Massier (22-09-06)

Vandaag varen we met de relaties van Technisch Bureau Massier. We pikken de gasten op vanaf de Koningin Juliana. Omdat het een grote groep is varen we dit keer samen met een andere tjalk. In de nazomerzon genieten de gasten van het zeilen en van het mooie polderlandschap. Te oordelen naar de reacties was het een zeer geslaagde relatiedag.

Stichting Ipse (18-09-06)

We vonden het een geslaagd teamuitje. In het begin hard gewerkt en daarna met z'n allen gezellig op het dak gezeten. Bedankt voor de gezellige dag. Een team wat niet wonend is in Norg
Die begeleiden mensen met Zorg
Vandaag op de Tjalk
Spiedend naar een Valk
Genoten volop zonder Waarborg!
Ghina, Marijke, Louise, Nico, Desiree, Samantha, Cindy, Thea en Eddy wensen de Vrouwe Fortuna een behouden vaart! Het team van de Buitenwatersloot, Delft.

Heineken (15-09-06)

Met z'n allen op teamuitje. Picknick bij ons en natuurlijk bier! Bij aankomst lekker windje, opkomend zonnetje en goede weersverwachtingen.Hard gevaren, alle zeilen bij. Dat was het echte teamgevoel. Daarna op de fok verder. Beetje bijgekletst en bijgekleurd in de nazomerzon. Eigenlijk een perfecte dag. Onzettend bedankt. Heineken, DCS Binnenland.

Verjaarspartij Joppe (09-09-06)

Hoi Koen en Wim, Ik en mijn vriendjes vonden het super!! We waren nog nooit op zo’n groot en mooi schip geweest. We zagen veel om ons heen (speedboots, oldtimers, feestboten) en hebben veel plezier gehad met het zwaaien naar andere boten. Het zwemmen was ook cool en een beetje koud, het was stoer om zo hoog van de vrouwe fortuna af te springen. Grappig dat papa toen hij er in sprong tot zijn enkels in de modder zat.We hebben lekker veel gegeten aan boord, we hadden steeds zo’n honger van op het water zijn. Jeroen heeft wel meer dan 50 pannenkoeken gebakken en toen hadden we nog steeds trek. Het weer was natuurlijk super dus lekker de hele middag in zwembroek. De verschillende kamertjes met patrijspoorten vonden we spannend om in te spelen. En ik vond jullie alledrie heel aardig (Koen en Wim en Esther) en het sturen vonden we ook super!!!! Veel groeten van Joppe en ook van mijn ouders.

Gondelvaart Oude Wetering (26-08-06)

Op de laatste zaterdag van augustus wordt in Oude Wetering (de thuishaven van Vrouwe Fortuna) elk jaar de traditionele Gondelvaart georganiseerd. Dit jaar voer onze tjalk voor het eerst mee. Door de wetering varen dan vele bontversierde verlichte boten. In het normaal zo rustige dorp is het dan een drukte van belang.


De meeste schepen worden verlicht met electrische lichtslangen. Dat vinden we op een schip uit 1895 niet passen. Wij kozen voor stormlantarens. Dit zorgde voor een stemmige onderbreking tussen alle drukte. Een heel bijzondere avond!

Bank Nederlandse Gemeenten (24-08-06)

Hallo, De weersvoorspelling was slecht, maar het geluk was met ons. Wat koud, maar droog. Goede zeilles gehad voor 't geval er wat wind zou zijn, maar helaas. Ieder nadeel heb zijn voordeel, want nu mocht er gedronken worden. Hiep Hiep Hoera! De omgeving was erg mooi. Al met al een geslaagde middag onder leiding van Wim de schipper en maten. Onze hartelijke dank. Afdeling IC, BNG Rits, Jan, Richard, Pim, Michel, Paul, Carel, Mascha, Dirk, Bert, Jacques, Marinda.

Zomertocht 2006 (11 t/m 20-08-06)

Voor de tweede keer heeft Vrouwe Fortuna een zomertocht gehouden. Dit keer 10 dagen richting Friesland. Een greep uit ons Gastenboek:

Voor de tweede keer 10 onvergetelijke dagen doorgebracht op de Vrouwe Fortuna. Gevaren van Oude Wetering naar het IJ, Volendam, Enkhuizen, Lemmer, Sneek, Workum, Edam, Muiden en via Haarlem terug naar Oude Wetering: geweldig! Wat is Nederland mooi vanaf het water. Hartelijk bedankt Wim, Koen, Tineke, Esther, Arjan, Peter en Freek. Tot ziens!
Jopie.Een onvergetelijke tocht. Hopelijk tot de volgende keer op het Wad.
Jaap + Anneke

Ik sluit me hierbij aan. Ik heb een heerlijke week gehad en hopelijk tot ziens.
Wil

Ik had niet verwacht dat de vaartocht zo leuk, gezellig en ontspannen zou zijn. Ik heb erg genoten!
MarijkeWat een week. Wat een bemanning. Wat een passagiers.
Dat mee te maken is wel een feest. Heel weinig regen. Flink meer wind en heel veel zon.
Vrouwe Fortuna deed haar naam eer aan. Een week om nooit te vergeten. Voor de zekerheid (wel) een paar foto's gemaakt.
Wim, Esther en Koen: bedankt voor alle wijze lessen.
Tineke: Ik ben vol bewondering voor de regeling van de maaltijden.
En alle anderen: Ik zal jullie missen.Laat ik zeggen "Wie weet". Ik wens jullie nog 2 fijne zeildagen en daarna een gezellige thuiskomst. En vanzelfsprekend veel geluk voor Vrouwe Fortuna.
Niek.

RWE Energy gaat zeilen en wakeboarden!
(14-07-06)

Vandaag hebben we de afdeling Sales van RWE Energy Nederland NV aan boord. Ze vieren hun jaarlijkse afdelingsuitje op het water. Ze hebben gekozen voor een leuke combi: de helft gaat zeilen op onze tjalk en de andere helft gaat wakeboarden met Wakeboardschool Learn2Ride. Op het water ontmoeten de groepen elkaar en kunnen alle verhalen worden uitgewisseld. Natuurlijk kan er dan ook gewisseld worden van schip. De combinatie is erg geslaagd. Voor ieders smaak valt er dus wat te beleven. Meer weten?

Lida met de VUT
(08-07-06)

1 juli 2006 stoppen met werken. Dan thuisgekomen een kadobon voor een dag zeilen op de "Vrouwe Fortuna" met het hele gezin. Wat werd het een bijzondere ervaring. Leren "zeilen", althans voor mij, het samen doen en genieten onder de voortreffelijke leiding van Wim. Koen en Esther. Heerlijk ontspannen na "in"spanning. Een waardevolle dag in de overgang van werken naar "Vutten". Veel succes en geluk met jullie schip.
Lida Nederpel

Dick en Riet 40 jaar getrouwd (30-06 t/m 03-07-06)

Van 30 juni t/m 3 juli vierden Dick en Riet Teegelaar uit Spijkenisse hun 40-jarig Huwelijk op de Hollandse plassen. Hier ging een grondige voorbereiding aan vooraf. Naast de Vrouwe Fortuna werden diverse slaap- en feestgelegenheden geïnspecteerd en geboekt. Wat je alleen niet kan regelen is het weer en zelfs dat was perfect: 4 dagen rond de 30 graden! Het werd dan ook een daverend feestelijk weekend.

Dit lazen wij in ons Gastenboek:
Beste schipper Wim, met 'maten' Freek, Onno en Rogier, Vrijdagmorgen 30 juni kwamen wij aan boord vanwege een bijzondere gelegenheid: Dick en Riet Teegelaar zijn vandaag 40 jaar getrouwd en dat wordt gevierd met een weekend zeilen op de 'Vrouwe Fortuna'! De weergoden zijn ons zéér goed gezind. Stralende zon, alleen de wind laat het een beetje afweten. Toch gezeild met grootzeil en fok. Veel geleerd over 'kluiver', 'fok' en ieder zijn eigen taak bij het zeilen. 'Streng beleid': één glaasje alcohol als we zeilen, even afmelden als je naar beneden gaat (de schipper zou je toch eens nodig hebben!) De sfeer was fantastisch, we hebben genoten!! 't Was grandioos! Het 'fokkenmaatje', namens Dick en Riet, Frank en Silvia, Ron en Gerdi. Vlado en Rosi, Piet en Nellie, Hans en Willy.
Spijkenisse, 3 juli 2006
Een trouwfeest organiseren meerdaags en de Vrouwe Fortuna centraal met Wim als schipper kan niet fout gaan. Een geweldig feest. Zeilen richting Schiphol, mensen oppikken aan de Ringvaart. Terug naar de Kaag. Op één avond 130 gasten "extra", muziek, sfeer en vooral goed weer stonden garant voor een daverend feest. Wim en alle assistenten bedankt, het was geweldig. Veel geleerd. We willen terug komen. Dick en Riet Teegelaar, Spijkenisse

Een dag of weekend varen met de familie op een tjalk uit 1895, midden in de Randstad: relaxen of fanatiek zeilen. Het ideale dagje of weekend uit met de hele familie!

Vrijgezellendag (24-06-06)

Dit mailde Willem ons:
We zijn een gezelschap van 12 man(nen) in de leeftijd van 30-35 jaar die in het kader van een vrijgezellendag samen met de aanstaande bruidegom een relaxte zeildag plus aansluitend BBQ willen houden.
Getuige de foto is de opzet van de dag helemaal geslaagd!

Productschappen Vee, Vlees en Eieren (22-06-06)

Beste Wim en Esther,
De afdeling IS (Informatie Systemen) van de Productschappen hebben een geweldig fijn dagje uit genoten op de Vrouwe Fortuna. We hebben lekker de bovenkamer schoon laten waaien en kunnen er weer tegenaan. Captains dinner van Koen was lekker.
Bedankt voor jullie goede zorgen en we hopen het over een tijd weer eens te doen. Afdeling IS PVE.

TU Delft zeilt Internationaal (10-06-06)

Op deze zomerse dag organiseerde Harmen een zeildag met een groep postdoctorale studenten biotechnologie aan de TU Delft. Het was een zeer Internationale dag, met studenten uit alle windstreken. Hier hun reacties in ons Gastenboek:

I have a very nice day. I realy enjoy sailing very much. Thanks. I would like to try it again someday.
Huiling Yang, China

My first experience in sailing and I think the best experience: the best of all leisure activities I have had in The Netherlands. A great crew and a fantastic sail.
Ram from Tamil Nadu, India

A memorable birthday, a memorable Portugal day in The Netherlands! All the Fortuna!
Laura from Portugal

Dear crew of the Vrouwe Fortuna. Thank you very much for sailing with us. I think the foreignors enjoyed it. It was nice to show them our landscape and (water)culture. Good luck with the ship and I hope to sail another time with you guys!
Harmen, The Netherlands

As the first sailing experience in Holland, I enjoyed a very exciting activities, wonderful sailing & sightseeing with nice crew members of Vrouwe Fortuna. I wish I sail with you guys again.
Good luck from Persia (Iran)

To the crew of the Vrouwe Fortuna: Thanks for this funny trip. As in Madrid (Spain) we have no port (even if they say that Sinterklaas comes from there by boat there is no seaport!) this was my first time sailing. Nice, relaxing... a good experience!
Thanks. Eva / Spain.

Bachelor's Bernard
(27-05-06)

De vrienden van Bernard organiseerden zijn Bachelor's Party op en rond de Hollandse plassen. Er werd verzameld bij de Braassem Taveerne. Van daar naar de Vrouwe Fortuna. In een kom op de Braassem voor anker, want daar zou het volgende programma-onderdeel plaatsvinden: wakeboarden! Terwijl de helft van de club aan het zeilen was op de tjalk uit 1895 ging de andere helft als een speer over de plas op een wakeboard: over extremen gesproken! Daarna richting Kaag en Leiderdorp. Daar werd de dag afgesloten met een kookworkshop. Dit mag met recht een heftige Bachelor's genoemd worden!

Groep 8 van De Poort
(24-05-06)

Groep 8 van Basisschool De Poort uit Bleiswijk heeft deze week kamp bij de Watersport Academy op Kaageiland. Vandaag staat het zeilen op een tjalk op het programma. De klas wordt in 2 groepen verdeeld: een ochtendploeg en een middagploeg. Naast het zeilen geeft onze maat Lenna ook een stoomcursus knopen, want dat hoort nu eenmaal bij het "zeilvak". Het was een "leerzame" dag, voor zowel de kids als voor de bemanning!

De zeilclub (21-05-06)

Het was weer geweldig onze zeilers bijeen te zien op dit prachtschip. We hebben gezeild in Denemarken en Griekenland, maar nu, ondanks het wat slechtere weer, was dit een geweldig moment.
Vrouwe Fortuna, wij wensen je een behouden vaart en een goed seizoen.
Cor.

Meidenvrijgezellendag
(20-05-06)

Ondanks de weersvoorspellingen hadden we gewéldíg weer. Fantastiche boot! Alle meiden hebben er van genoten. Allemaal bruine toppies op de bruiloft??? Ilse

Hartstikke bedankt!!! Het was toppie!!! Natasja!!!
Voor herhaling vatbaar!

Voor het eerst op zo'n mooi schip gezeild. Kapotte handen en tunnelsyndromen, maar voor de rest helemaal te gek cool stoer! Elise, Samantha, Esther.

Hartstikke bedankt voor de leuke dag! Het was fantastisch. Monique.

Vrijgezellendag Sabine (13-05-06)

Hallo schippers, Nou, het was een heerlijk dagje varen (beetje veel werken, maar ook lekker van het zonnetje genieten). Meer is er niet aan toe te voegen. Groetjes, Sabine

Esther en Freek van de voorsteven: Jullie waren GOED!!! Heerlijk dagje zeilen, maar helaas heeft de aanstaande weinig hoeven doen ;-(
Maar dat maken we vanavond wel goed! Marjolein

Namens de reisleiding v/d vrijgezellendag van Sabine bedankt voor de vaartocht. Vanessa, Debby, Titia, Sietske, Femke, Sandy, Vivian, Fanny, Helen.

Rechtbank Den Haag
(12-05-06)

Beste Wim en schippersmaten, Wat een dag! 22 graden, weinig wind en het gezelschap dat als echte ambtenaren af en toe werkte. We hebben genoten!
Wim van de Graaf, Rechtbank 's Gravenhage

Fantastische dag gehad! Bedankt! Odette

Vandaag, 12 mei 2006, mooi weer, geen wind, maar wel bruin geworden. Lenna, Wim, Chris: bedankt voor jullie uitleg en enthousiasme. Groetjes en wie weet tot ziens. Edwin, Rechtbank Den Haag.

Bedankdag Huwelijk
(17-04-06)

Op tweede paasdag onze eerste vaardag van dit jaar. Een zeer geslaagde dag, te oordelen naar wat onze gasten in het Gastenboek hebben geschreven:

Beste Wim en Onno, schipper en maat, De eerste tocht in 2006! Meteen een goede start met wind, zon en natuurlijk ontzettend veel plezier! We keken er al vanaf onze bruiloft naar uit (23 september 2005) en de verwachtingen waren dan ook aardig opgelopen. Jullie hebben dit meer dan waar gemaakt. Het was heerlijk om met ouders, getuigen, chauffeur, ceremoniemeesters en dj wéér een hele dag met elkaar op te trekken. Bijpraten op het water met frisse wind en zonnetje zorgden voor een heerlijk onspannen dag. Hartelijke groeten en bedankt namens allemaal.
André & Mariska Schutte.

Opening Vaarseizoen
(09-04-06)

Het vaarseizoen is geopend met de inmiddels traditionele matendag. Alles is weer in gereedheid gebracht voor de eerste gasten volgende week. Het was een prima vaardag: lekkere wind, zonnig, alleen de temperatuur: die mag wel een paar graden hoger!

We zijn er klaar voor: laat de gasten maar komen!

Te gast in 2006

Het vaarseizoen is begonnen. De Vrouwe Fortuna ligt weer in Oude Wetering, klaar voor de eerste gasten. Er is al een flink aantal dagen geboekt. Hier een greep uit de bonte gezelschappen die we dit jaar verwachten:
Vorig jaar september trouwden Andre en Mariska. Als dank geven ze aan ouders, ceremoniemeesters etc. een dag varen met Vrouwe Fortuna cadeau. Op tweede paasdag (maandag 17 april 2006) verwelkomen we deze groep aan boord. Op 12 mei komt de Rechtbank Den Haag met een delegatie zeilen op de Hollandse plassen. Een dag later staat de eerste meidenvrijgezellendag op de planning. Op 22 juni hebben we medewerkers van het Productschap Vee, Vlees en Eieren te gast en van 30 juni t/m 2 juli viert Familie Teegelaar haar 40-jarig Huwelijk aan boord. En dan gaan we in augustus natuurlijk weer naar Friesland! Het belooft dus weer een zeer afwisselend vaarseizoen te worden!
Voor meer reacties van onze gasten klik op een jaartal in onderstaande balk.
Zelf ook een keer varen? Neem contact op!


2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002