• Algemeen
 • Vaargebied
 • Prijzen
 • Arrangementen
 • Catering
 • MeeVaarDagen
 • Gastenboek
 • Fotoboek
 • Contactinfo
 • Nieuws
 • Links

Gastenboek 2007

2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002
Naast dagtochten verzorgen we ook 2- en meerdaagse arrangementen, zoals de jaarlijkse zomertocht (naar Zeeland). Er zijn al een flink aantal dagen geboekt.
Als je vaarplannen hebt: neem contact op, want de populairste perioden zijn het eerste weg!

Vrouwe Fortuna in de Leidse Haven

Vrouwe Fortuna ligt voor de winter weer afgemeerd in de Haven van Leiden. Vorig jaar legde een Amsterdamse kunstschilder dit tafereel vast op doek. Dit jaar vormde ons schip de inspiratiebron voor weer een ander schilderij, dit keer door de Leidse kunstenaar Bertrand Dedion. Zie hier het resultaat. Ook in de winter is Vrouwe Fortuna beschikbaar voor vaartochten. Vanaf 1 april ligt Vrouwe Fortuna weer op haar zomerligplaats bij Watersportcentrum Braassemermeer in Oude Wetering.

Matendag / Reunie Zomertocht (07-10-07)

Het is echt een traditie: De matendag in oktober is ALTIJD zonovergoten! En ja hoor: de zevende oktober 2007 was wederom zeer zonnig! En gelukkig ook weer leerzaam. Daarnaast hadden we de meeste opvarenden van de Zomertocht 2007 aan boord voor een kleine reunie. Er worden al weer plannen gesmeed voor de volgende Zomertocht. In 2008 gaan we naar Zeeland. Zo te horen gaat iedereen weer mee... Gelukkig hebben we nog wat ruimte voor een paar extra passagiers! We kijken nu al weer uit naar het volgend vaarseizoen!

De Tandartsen (06-10-07)

Op dit moment zitten we aan het eind van een prachtig-zonnige oktoberdag allemaal aan de Berenburg en bedenken we wat we allemaal zullen opschrijven.
Chris zegt: we hebben genoten!!
en dat vinden we allemaal!
De Tandartsen.

Groene Hart Ziekenhuis (28-09-07)

Vandaag hebben we het CCU-team van het Groene Hart Ziekenhuis uit Gouda te gast. Omdat dit team uit 20 personen bestaat varen we vandaag met de tjalk n een sloep. De sloep kan onder lage bruggen door en neemt een andere route dan de Vrouwe Fortuna. Op de Kaag treffen we elkaar weer. Na de lunch wisselen de passagiers van vaartuig. Een zeer geslaagde combinatie. Ook voor grotere groepen kunnen we dus een leuk programma bieden. We vonden het een heerlijk & ontspannen dag. Bedankt voor alles! Alle goeds. Hartelijke groet, het CCU-team, Groene Hart Ziekenhuis, Gouda

Reunie LCKV Zeilersfanaten (22-09-07)

Poco navidad, poco vientes, poco cerveza, pero muy bien instructiones y el barco precioso. 17e reunie van de LCKV, voor herhaling vatbaar. De volgende sferen: de teamgeest blijft als de zeilen gehesen moeten worden of van koers veranderd wordt. Bedankt Carolijn en Wim, we houden de vaart er in en de zeilen bij. LCKV zeilersfanaten.

T-Mobile (17-09-07)

Weinig wind, maar des te meer sfeer! Hugo

Church of Our Saviour Day Trip
(15-09-07)

Many thanks for ordering the sun!! Great day! Jeng Pascual
Thank you for a perfect day. Sally Williams
What a beautiful Summer day on the water. Thank you. Frances
Uitstekend technisch zeilweer, mooie boot& geniet van haar.
Thank you for your friendship and for a lovely summer's day. Helena
Bedankt voor een schitterende dag. Sjaalk de Boer, pastoor
An absolutely memorable day - along superb waterways! Thank you skipper & crew! Neveen Hamdy
What a superb day - lovely scenery, weather- great crew!

A really peaceful day in a quiet world of water and birds. Pam van Driel
Very fortunate with the Vrouwe Fortuna - Thanks. Mallory Gracias.

Surprise Party Astrid
(01-09-07)

Net 40 geworden en als verrassing varen op de Vrouwe Fortuna. Heel gezellig met allemaal vrouwen. Wim en Freek hartelijk dank voor deze hele leuke dag. Gelukkig hebben we de foto's nog! Groet, Astrid Herrewijne, Spijkenisse en... Mieke, Heleen, Hester, Marian, Tini, Mox, Lenie, Trinet, Margo, Ivonne en Elisabeth.

ROC Het Schiphol College (31-08-07)

De studenten van ROC Het Schiphol College hebben vandaag een dag uit op het water. De organisatie ligt bij de Watersport Academy (www.dekaag.nl). Op de Kaag gaan ze zeilen met valkjes, op een botter en op een tjalk. Juist: de Vrouwe Fortuna!

BHP Billiton (29-08-07)

Vandaag was de Petrol-division van BHP Billiton aan boord te gast. 's Ochtends werd er vergaderd en 's middags gezeild. Een geslaagde dag te oordelen aan de reacties in ons gastenboek:
Thanks for a fun trip. Paul
This was really an enjoyable day - Well done. Alex
Thank you for a very relaxing day, a great atmosphere! Harry
A very pleasant day to be out sailing on Lady Fortune, an unforgettable experience! Al
What a nice weather & fun trip. Chan
Great day out! Really enjoyable and the morning session very beneficial.
Heel erg bedankt voor een bijzondere ervaring. Het weer heeft goed meegewerkt! Vera Tims
Had a wonderful time finding out about yet another beautiful side of Holland. Emmanuel
Had an amazing time on the water. Thanks! Peter
Hartelijk dank voor de plezierige dag. Marco

Van teambuilding tot varend vergaderen. Een dag met het team op zeiltjalk Vrouwe Fortuna, fanatiek zeilen of relaxen op de Kagerplassen, de Westeinder en Braasemmermeer is het ideale bedrijfsuitje.

MeeVaarDag (26-08-07)

Beste Wim en Koen, Wij hebben een geweldige dag gehad! Heerlijk zonnetje, prima windje en leuke, gezellige bemanning. Een echte aanrader en zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt!
Cees en Vronique v. Wijk

Beste Koen en Wim, Bij mijn jeugdvriendje op de boot (sorry: schip!), dat is wel heel bijzonder. Zeker als hij zonder blikken of blozen met onze dochters het koude Braasemmermeer induikt. We hebben genoten van de tocht, het gezelschap, het weer en wat een mooie boot/schip. Tot een volgende keer! Rebecca, Jack, Anne-Lize, Rebecca en Janneke.

Beste Koen en Wim, Als afsluiting van onze vakantie was dit de best denkbare dag: zon, water, wind, lekker bezig met de lier en de bakstag en gezellige mensen. Volgend jaar een weekend! Antoon en Carla.

Wat heerlijk om via Carla op jullie schip te mogen varen. Zon, wind, alles klopte. Bedankt. Emmy en Gijs.

Bedankt dat ik toch nog mee mocht. Het was een superdag. Groetjes, Ineke. P.S. Ik ga zeker nog een keer mee!

e-Vision Internet Solutions (22-08-07)

Heerlijk 3 uur varen op de Kaag. Leuk om het prachtige Nederlandse landschap van het water te mogen bekijken. Beetje harde wind, dus veel met de motor gevaren en alleen met de fok. We komen vast nog een keer terug om het schip met groot zeil te bewonderen. Bedankt voor de goede zorgen, het was zeer geslaagd. Namens het hele e-Team van e-Vision, Marije, Mirthe, Ben, Bart, Sonja, Kees, Deepak.

Zomertocht naar de Wadden
(07 t/m 19-08-07)

Voor de derde keer heeft Vrouwe Fortuna een zomertocht gehouden. Dit keer 13 dagen richting de Waddenzee. Een greep uit ons Gastenboek:

Het eenvoudigest zou zijn: "Zie vorig jaar". Maar niet alleen andere "maten"; ook andere plekjes worden bezocht. Topper was wel de overnachting op het Wad n het IJsselmeer met windkracht 6/7. Echt iets om water te fotograferen. De stemming aan boord was prima. Alle "hens(?) waren steeds aan dek". Nu stonden "de beste stuurlui op het schip". Steeds werd er "schoon schip gemaakt". "Bakzeil halen" was er niet bij. Kortom: het bootje gleed zachtkens op het spiegelend meer of beukte in storm en regen tegen de woeste golven. Ik wens de Vrouwe Fortuna nog veel meer geluk voor alle komende vaarten. Bedankt voor de fijne dagen. Wim, Koen en maten succes. Niek.

Een heerlijke reis!! Nooit geweten dat ik het zo leuk zou vinden op een boot en het zo lang kon volhouden. Wim, Koen en de maten bedankt voor alles. Veel succes op jullie volgende tochten. Het was klasse!! Hartelijke groeten, Anneke Plantinga.

Voor de derde keer onvergetelijke dagen doorgebracht op de Vrouwe Fortuna. Gevaren vanaf Oude Wetering, via de staandemastroute naar het IJ, Edam, Enkhuizen, Heeg, Harlingen naar de Waddenzee. Schitterend weer, blauwe hemel en dan droogvallen. 's Nachts rondom het schip gewandeld, ht hoogtepunt! Terug via Makkum, Lemmer, Lelystad, Muiden en Haarlem naar Oude Wetering. Wat een vaartocht met erbij leuke uitstapjes naar het Wouda-gemaal in Lemmer, naar de "Batavia" en een wandeling door Haarlem en de andere steden. Kortom: het was geweldig! Hartelijk bedankt Wim, Koen en de maten! Knap om alles zo goed te organiseren en wr te maken! Jopie.

Aan alles komt een eind, dus ook aan deze fantastische reis. Ik heb genoten van de tocht. Het wad was voor mij niet nieuw. Wel nieuw was het varen door de Friese wateren. Ik vond het leuk om 's avonds aan te meren in schilderachtige plaatsjes en daar nog wat te wandelen. En natuurlijk was het wad ook fantastisch. En de nachtelijke doorvaart door Amsterdam, die voor mij uiteindelijk de doorslag gaf om mee te varen was onvergetelijk. Koen en Wim, hartelijk bedankt voor de gastvrijheid en vriendschap en hartelijkheid. En vast en zeker tot een volgende reis. Liefs, Hanneke.
P.S. Mocht je in het weekend iemand nodig hebben om te koken: bel me gerust!!

WAD 'n tocht! Heel gezellig, heel veel wind en erg veel Berenburger. Heel veel dank aan de schipper en al de maten. Sjak.

We zijn weer aan het eind gekomen van een fantastische rondvaart over de Noord-Nederlandse wateren. Wat hebben we genoten van de gastvrijheid aan boord. Hoogtepunt van de reis vonden wij de tocht over de Waddenzee met zijn prachtige zonsondergangen, de nachtelijke stilte, de prachtige natuur van de laatste wildernis in Nederland. Wim en Koen, bedankt voor alles. Jaap en Anneke Zeilemaker.
P.S. Bedankt Wim voor het maken van de zoete lievertjes!

Verhuur Zeilschool (28-07 t/m 04-08-07)

Deze week hebben we het schip verhuurd aan een zeilschool. Deze organiseert al meer dan 10 jaar gedurende het gehele zomerseizoen interne en externe zeilkampen voor kinderen van 6 t/m 14 jaar in de populaire jeugdbootjes Optimist en Cadet. Op de Wijde Aa bij Hoogmade leren zij de kinderen op een zo speels mogelijke wijze enthousiast te maken voor de zeilsport. Het slapen op de Vrouwe Fortuna biedt natuurlijk een extra dimensie aan het zeilkamp!

Marjans 60ste verjaardag (18-07-07)

Beste Chris, Maarten en Carolijn,
Een fantastische dag, zon en wind; wat wil je nog meer.
Een schipper die alle vertrouwen geeft.
Voor herhaling vatbaar.
Het was super.
Marjan.

Heineken Pensioenfonds (04-07-07)

Wim en Chris,
Jullie zijn toppers!
We hebben erg genoten. En wie weet tot ziens.
Jeanette, HPF

Na een regenachtig begin hebben we een fantastische middag gehad!
Wim en Chris bedankt.

Pensioenfonds Heineken

Poli KNO, Ikazia Ziekenhuis (23-06-07)

Na 2 jaar (in 2005 zijn we ook al een keer geweest) weer met jullie gevaren. Het was weer super! Het weer viel al met al wel mee. Wel wat regen, maar ook zon. We zien jullie vast wel weer een keer!
Groeten, Jaap, Jan Willem, Ellis, Margreet, Philine, Yvonne, Paula, Dievertje, Cynthia. Poli KNO, Ikazia Ziekenhuis, Rotterdam

Avondtocht Wmo-team Gemeente Haarlemmer-
meer (12-06-07)

Wat begon als een bewolkte avond met weinig wind is uiteindelijk geworden tot een wondermooie (mid)zomeravond tocht. Dankzij jullie ontspannen en professionele begeleiding. Hulde en heel erg bedankt voor alles.

Groeten van het hele Wmo-team, Henk Duinkerken.

Vrijgezellendag Barbara (02-06-07)

Lieve Schippers Wim, Koen en Freek, 'N fantastisch schip met 'n fantastische vaarroute. Wat wil je nog meer? Nou, 3 fantastische schippers, die ongestoord 10 dames in bikini over de meren vervoeren met 'n heerlijke catering incluis! We hebben genoten vandaag en zullen dat zeker doorgeven aan geinteresseerden. Geniet van jullie mooie tjalk, van het varen en van het klussen. Liefs, Barbara, Tessa, Marianne, Patricia, Annemarie, Caroline, Hiske, Godelief, Marieke en Hendrikje.

Matendag (28-05-07)

De maand mei stond in het teken van groot onderhoud. De mast werd gestreken, kaal gehaald en van een serie nieuwe lagen voorzien. Alle stagen en het touwwerk zijn vervangen. We kunnen er nu weer jaren tegen. Na zo'n klus moet het schip weer helemaal worden opgetuigd. De maand werd afgesloten met de matendag. Met elkaar hebben we het schip weer helemaal zeilklaar gemaakt: de kluiverboom weer op z'n plaats, alle zeilen weer aangeslagen etc. Vanaf nu even geen klussen meer, maar zeilen. Wat daar is een tjalk tenslotte voor gebouwd!

Te gast in 2007

Het vaarseizoen is begonnen. De Vrouwe Fortuna ligt weer in Oude Wetering, klaar vele mooie tochten.
Op 6 april hadden we de eerste gasten van het jaar aan boord: de deelnemers aan een workshop van de opleiding Nieuwetijdse Geneeswijzen.
Er zijn al een flink aantal boekingen, maar er zijn nog voldoende dagen vrij. Wacht echter niet te lang, want de populairste periodes zijn het snelst weg. Een greep uit de boekingen:
Op 2 juni hebben we een meidenvrijgezellendag, op 12 juni komt de gemeente Haarlemmermeer voor een avondtocht, op 23 juni komen de KNO-artsen van het Ikazia Ziekenhuis voor de tweede keer zeilen, 4 juli hebben we een tocht met Heineken (inmiddels een vaste klant!) Marian viert op 18 juli haar 60ste verjaardag aan boord. Van 29 juli t/m 3 augustus zijn we ingehuurd door Zeilschool Optimax en op 22 september houdt een groep oud-schippers van de Bruine Vloot hun jaarlijkse renie aan boord van de Vrouwe Fortuna. Er zal die dag ongetwijfeld fanatiek gezeild gaan worden!
En dan gaan we van 7 t/m 19 augustus weer op Zomertocht. Dit jaar trekken we er 12 dagen op uit naar de Wadden! Het belooft dus weer een zeer afwisselend vaarseizoen te worden!
Voor meer reacties van onze gasten klik op een jaartal in onderstaande balk.
Zelf ook een keer varen? Neem contact op!


2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002