• Algemeen
 • Vaargebied
 • Prijzen
 • Arrangementen
 • Catering
 • MeeVaarDagen
 • Gastenboek
 • Fotoboek
 • Contactinfo
 • Nieuws
 • Links

Gastenboek 2008

2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002
Naast dagtochten verzorgen we ook 2- en meerdaagse arrangementen, zoals de jaarlijkse zomertocht (naar Zeeland). Er zijn al een flink aantal dagen geboekt.
Als je vaarplannen hebt: neem contact op, want de populairste perioden zijn het eerste weg!

Matendag / Reunie Zomertocht (12-10-08)

Als afsluiting van het (zomer)vaarseizoen organiseren we elk jaar een matendag, die gecombineerd wordt met een reunie van de Zomertocht. Het is altijd een reuze gezellige dag en elk jaar weer zonovergoten! Half oktober is blijkbaar een zonzekere periode in Nederland! Vandaag hebben we gezeild op de Braassem en de Kaag en hebben we de tjalk omgevaren naar haar winterligplaats: de Haven van Leiden. Vanuit Leiden kunnen er ook tochten gemaakt worden in de winter. Onze kachel zorgt dan voor de warmte in het gezellige ruim. In april ligt de Vrouwe Fortuna weer aan het Braassemermeer in Oude Wetering.

Brabants Weekend
(4 en 5-10-08)

Wim, Peter, Janneke,

Namens ons allemaal bedankt voor een geweldig weekend en de leuke ervaring. Ondanks een natte zondag hebben we genoten van het zeilen op je prachtige schip, de rondleiding in Leiden, de hofjes en Kaagdorp.
Dankzij jullie zijn we nu "ervaren" scheepslieden. Door weer en wind stonden we bij jullie aan dek.

Groetjes, Marjolijn, René, Willem, Chantal, Jurgen, Nathalie, Jorrit, Linda, Peter, Ursula, Marcel, Hannie. Schip ahoy luitjes!! Succes verder.

Bedrijfsuitje Significance
(03-10-08)

Wim, Peter,

Het weer was weinig belovend, maar het werd toch een prachtige trip. Een prachtig schip, fraaie landschappen, en we konden nog zeilen ook, ondanks de slechte weersvoorspellingen. De dag vlug voorbij, heel leuk bezoek aan de slow-food kaasboerderij, en een prachtige tour over de Kaag. Heel hartelijk dank voor een hele ontspannen en gezellige dag, en wellicht nog eens tot ziens!

Eric Kroes, Significance.

Varen met 40 Italianen
(26-09-08)

Vandaag hebben we een arrangement voor 40 Italianen: een ochtendgroep en een middaggroep. De helft gaat eerst naar musea in de stad en de andere helft gaat eerst varen. Dat gebeurt in een sloep en met de tjalk. Na 1 1/2 uur wisselen de groepen van vaartuig. Na de lunch bij "De Havenmeester" komt de eerste groep naar de Braassem en gaat de andere groep richting musea. Gezien de reactie in het Gastenboek vond de groep het een geslaagde combinatie van natuur en cultuur.

Ci piace molto questa barca storica, abbiamo appressato la navigazione a vela.
E stata una piacevole e rilassante sosta. Dopo tanti capolavori artistici un capolavoro della natura.
"Les Girasoles" from Venice and the Veneto.

We vinden de antieke boot erg mooi, we hebben geleerd om te zeilen.
Het is een ontspannende tijd geweest. Na veel artistieke topprestaties is dit een topprestatie van de natuur.
"Les Girasoles" (de zonnebloemen/de alleengaanden) uit Venetië en de provincie Veneto.


Met dank aan Sigrid voor de vertaling!

Weekend Antwerpenaren
(19 t/m 21-09-08)

Dit weekend hadden we een familie uit Antwerpen te gast. Op vrijdagavond de ontvangst aan boord. De eerste nacht in onze thuis haven in Oude Wetering, aan de steiger middenin het Braassemermeer. Zaterdag, volop zon, naar de Westeinderplassen. Aan het eind van de dag naar Leiden. Voor het eten nog een stadswandeling. Na de pasta een quiz. De Hollanders wonnen. Op zondagochtend een hofjeswandeling door het historische centrum van Leiden en zeilen op de Kagerplassen. Gezien de reactie (onderstaand) ging het gezelschap voldaan weer huiswaarts richting België.

Hallo Wim, Esther en Koen,
Ik wil jullie nog eens bedanken voor het fijne weekend dat we meegemaakt hebben, iedereen sprak van een geweldige ervaring. Voor de meeste onder ons was het de eerste keer dat ze op een schip terecht kwamen en dan nog ineens op een tjalk waar er met zeilen gewerkt werd. Nogmaals bedankt en wie weet een volgende keer.
groetjes nog,
Michel en de rest van de bende.

Bedankt voor het fijne weekend. Het was voor vele een nieuwe en heerlijke ervaring. Een weekend met afwisselend weer; wolken en dan weer eens zon en vooral een weekend met véél nieuwe taalschat!

Michel, Carine, Jordi, Evy & Robin, Danny, Leen & Bo, Luc & Hilde.

Weekend Basketbalmeiden
(5 t/m 7-09-08)

Beste Wim en Janneke,

Het weekend van 5,6 en 7 september gingen wij (De Basketbalmeiden uit Werkendam) varen op de zeer woelige baren. De stemming zat er zoals altijd goed in, lekker gegeten bij de Havenmeester en om 20.00 uur konden we aan boord (dat werd 21.30 uur in de donkere en inmiddels natte avond). De nacht verliep onrustig met storm en regen. Veel geklots en veel toiletbezoek. 's Morgens uitgebreid ontbijt en daarna gingen we van start. Zeilen was onze goal. Windkracht 5 a 6 dacht schipper Wim. Eénmaal op het water zeilen gehesen bleek de wind iets krachtiger namelijk 7. Na één keer laveren ging het grootzeil (helaas) naar beneden en op de fok verder.

's Avonds stappen in Leiden met als vooruitzicht het ontgroenen van die studenten. De ins en outs houden we voor onszelf. Zondag was het dramaweer, maar de "hofjesrondleiding" van Wim maakte veel goed. Bij het terugvaren hebben velen van ons het dek niet gezien.
Al met al een gezellig weekend op en fantastische boot met een leuke bemanning.
Wim en Janneke, Bedankt en veel succes verder.
Hella, Dicky, Christien, Esther, Jolanda, Petra, Miriam, Anneke, Linda en Margriet uit Werkendam.

Munneke Lourens Advocaten (05-09-08)

Beste Wim en Fanne,
Wat was het mooi en wat vonden we het leuk. Het werd wel wat natter en wel wat veel water, maar dat maakte het ook weer echter!
Dank jullie wel voor een geweldige dag. We vonden "De Vrouwe" geweldig! Dank! Dank! Dank!
Munneke Lourens Advocaten

P.S. Ook onder de indruk van jullie acrobatische toeren! Marieke

MeeVaarDag / Gondelvaart (30-08-08)

We moesten om 1 uur op de boot zijn. Daar kregen we van de schipper instructies over de taken aan boord. Om 2 uur voeren we uit. Na anderhalf à 2 uur gezeild te hebben hebben we de boot stil gelegd om te gaan zwemmen. Een paar gingen er zwemmen en andere gingen zonnen op het dek. Ongeveer na een uur hebben we de boot weer gereed gemaakt om weer terug naar de haven te varen. Toen we bij de haven aankwamen was het eten klaar. We hebben het captains diner (raasdonders met appelmoes en stroop) aan boord opgegeten. Na het eten hebben we olielampen aan de mast vast gemaakt, voor de gondeltocht door Oude Wetering. Het was een heel mooi gezicht. Veel boten waren verlicht en hadden muziek aan boord, sommige boten hadden zelfs een eigen band. Toen we rond elf uur hadden aangelegd wachtten we op het grandioze vuurwerk dat op zich liet wachten. Het was een prachtig gezicht. We vonden het een héél leuke vaardag. Met mooi weer en lekker eten.
Irene & Roel

We hebben ontzettend veel geluk gehad met het mooie weer, maar ook als het slechter weer was geweest, was het heerlijk uitwaaien geweest! Geweldig dat de meevaarders gevraagd worden mee te helpen met het hijsen van het grootzeil en de fok, het roer mogen bedienen en kunnen ervaren hoe zwaar de zwaarden zijn. Een tocht die meer is dan varen alleen! Je leert en ervaart het schip. Een prachtig schip, geweldige sfeer en ik snap helemaal hoe heerlijk mijn oma het vindt daar meer tijd op door te brengen!

Dieke

PS Mag ik misschien het recept van Captains Dinner ;) of is dat het geheim van de kok?

Meidenvrijgezellendag
(23-08-08)

Beste schipper en fokkemaatje,

Mijn getuigen zijn op het idee gekomen om mij mee te nemen op dit monumentale schip. Erg mooi, de zeilen hijsen en samen dit grote schip besturen. Het is een schot in de roos, helemaal het einde was het! Wind in de haren, zon in het gezicht en maar zwaaien naar de andere gefortuneerden die op de boot zitten.
Dank lieve vriendinnen en schipper en fokkemaatje!

De aanstaande bruid.

Avondtocht Cardialysis
(22-08-08)

Op vrijdagavond gingen we met onze collega's uit zeilen. Het was een beetje koud en heel hard gingen we niet, maar het was wel erg gezellig. Jeroen en ik stonden met Fanne en Rogier op het voordek voor de fok te zorgen. Jeroen over de avond: "heerlijk gezeild en als ik zeg ik doen de afwas, dan doe ik de afwas!". Het was een geweldig afdelingsuitje!
Linda.

Zomertocht 2008
(8 t/m 17-08-08)

Na 3 zomertochten naar het Noorden ging de tocht dit jaar naar het Zuiden, naar de Zuidhollandse en Zeeuwse eilanden.

Hier de reactie van onze trouwste zomertochtganger Jopie:

Voor de 4e keer onvergetelijke dagen doorgebracht op de Vrouwe Fortuna. Dit jaar naar het Zuiden gevaren. Vanaf Oude Wetering via Gouda, Willemstad en Oude Tonge naar Zierikzee in Zeeland. Door de stormachtige wind daar 3 nachten gebleven. Met de bus naar Middelburg en Goes, festiviteiten in Zierikzee en een concert van een 8-koppig Kozakkenkoor uit Rusland. Daarna via Ouddorp, Benedensas en Dordrecht terug naar Oude Wetering.
Wat een vaartocht, het was geweldig.
Hartelijk bedankt schipper Wim, scheepskok Koen en alle maten!!
Jopie.

Vrouwe Fortuna, augustus 2008
Een heel andere tocht, maar achteraf toch weer hetzelfde. Dus geslaagd.
Wel weer naar het Zuiden volgende keer. Misschien hebben we wat gemist. Gemist omdat het weer te goed was om te zeilen. We kregen precies wat nodig was. Zon voldoende, wind voldoende, indrukken ten over. Met dezelfde mensen dezelfde gezelligheid. Gewoon doorgaan dus. Heel veel indrukken nu er een andere route gekozen werd. Zeker is in het Zuiden nog meer te ontdekken. Heel bijzonder om thuis er achter te komen hoe fijn de tocht was.
Niek.

Zeeland
Harde kerels, zachte meiden
Weerloos weerbaar als basalt.
Land verdronken, kussend water,
Zilte liefde vroeg of later
Lichte luchten rechte voren
Bruggen dijken tunnelboren.
Sip Beth.

Door Leidse geuzen en helden hangend aan de bakstagen veroverd in de zomer van 2008. Het was weer een leuke tocht, voor de 2e keer 10 dagen op de Vrouwe Fortuna met vele bekenden en aardige medezeilers. Met ook deze keer weer een prima catering verzorgd door Koen. Wij werden dan ook altijd bij het wegvaren uitgezwaaid door de chef van de super en de slijterij. Maar gezeild hebben we ook, al moesten we noodgedwongen 2 dagen verwaaid blijven liggen in Z.zee, waar we ons ook prima vermaakt hebben en de sterksten met mij een heerlijke wandeling hebben gemaakt over de zeedijk bij windkracht 8. Maar de sterkste was toch wel Janneke, die dook op de terugweg nog even de Grevelingen in en zwom als een dolfijn langs het schip. Ook toen weer lekker gezeild met de Vrouwe Fortuna en een nachtje in Sas en Dordt. Wel een wereld van verschil de ene nacht midden in de polder en de volgende nacht hartje Dordt.
Ja en dan als klap op de vuurpijl mocht ik van Wim de Fortuna afmeren in Oude Wetering wat het eind was, en ook van de Zeeuwse zomer 2008.
Wim en Koen heel veel dank voor deze leuke reis.
Sjak.

Zomertocht 2008,

Het was weer een heerlijke tocht. Prima schipper. Leuke maten. Ervaren kok. Gezellige passagiers. We troffen het met het weer. En wat denk je van de inrichting van het schip? Gebakschotels en een halve kaasschaaf zijn nu ook aanwezig!

Anneke P.

Zeilweekend Belgen
(19 t/m 21-07-08)

Het was kei leuk!
Spijtig van het slechte weer.

Dank u: Wim, Esther en Janneke. Het was een leuke, maar vooral natte ervaring.

Vriendelijke groeten:
Admiraal (Dis) en de matrozen Claudia, Catharina, Michel, Iwan, Matthias, Nicolas, Tanguy en Amourie.

V&W Europa
(17-07-08)

Ondanks het slechte weer hebben wij weer een zeer geslaagde zeildag meegemaakt. Schipper Wim, het mooie schip en het lekkere eten hebben er een top dag van gemaakt!! Daar kon zelfs een beetje regen niks aan veranderen. Wij hopen snel weer een keertje terug te mogen komen!!!

Richard, Dirk, Leonie, Katinka, Renske, Ivo, Inge, Roel, Anne, Daniella en Marinke

V&W Internationaal
(16-07-08)

Zeilen met collega's heeft iets aparts. Zeker op een tjalk onder de streng maar rechtvaardige leiding van schipper Ploeg. Zo leer je collega's van een heel andere kant kennen. Zeker als je onder druk moet presteren. Zo lang je elkaar maar vertrouwt en niet elkaar in de weg loopt, kom je een heel eind. Het besturen van zo'n tjalk valt nog niet mee; duw je de helmstok naar links, gaat het schip naar rechts! Dat is voor sommige mensen wel even wennen. Wouter's pijp (kapitein Rob) gaf een nautisch tintje aan het geheel en gelukkig wordt de Vrouwe Fortuna door de wetgever niet als verplicht rookvrije horecagelegenheid gezien. Maar goed, ik ging zelf vooral voor het zeilen en dat was geweldig: harde wind en stralende zon, wat wil je nog meer? Wim en Rogier, namens alle collega's: veel dank voor een onvergetelijke dag!

Hans Scholten

P.S. Het Indische buffet was heerlijk!

Familiedag (29-06-08)

Beste Schipper Wim en Peter,

Een heerlijke dag op de “Vrouwe Fortuna”!
De ontvangst was geweldig gastvrij en gelukkig was ook het weer ons gunstig gezind.
Een mooi schip, waarmee we over onze mooie Hollandse plassen voeren en genoten!

Hartelijk dank van de familie Bijlmer, dat zijn: Paul en Jenny, Maaike en Jan met Jelle, Marieke en Femke, Joost en Floor, Annemieke en Mirek.

Verjaardag Monika
(22-06-08)

Beste Wim en Freek, Met de familie eindelijk eens iets samen doen. Dat was de wens van Monika voor haar verjaardag. Jammer dat ze niet ieder jaar haar verjaardag viert. We vonden het geweldig! Rustig begonnen, een stormachtig einde. We hebben voornamelijk op de fok gezeild, er was te veel wind. Wij hebben genoten, het was een perfecte dag. Bedankt!

Yvette, Frank, Monika, Peter, Wouter, Jeroen, Nel, Fred en Janet.

Vrijgezellendag Robert (14-06-08)

Vandaag hebben we Robert met zijn vrienden aan boord. Binnenkort gaat hij trouwen met zijn Elena. Emile organiseerde zijn vrijgezellendag aan boord van de Vrouwe Fortuna. Na een tocht naar de Kagerplassen gingen de mannen van boord voor een partijtje Boerengolf in Warmond. Daarna werd er weer flink gezeild.Dit schreef Robert in ons Gastenboek:
Geweldige dag (nu het nog kan). Zeilen is toch wat minder makkelijk dan ik dacht. Bedankt en tot ziens. Robert en amices.

Geregistreerd Partnerschap Martijn en Aletta (09-06-08)

Beste Wim en Freek, Om ons regegistreerd partnerschap met familie te vieren mochten wij vandaag met jullie meevaren. We vonden het een geweldige ervaring. Het weer was perfect, de sfeer op de boot, de lunch en van de momenten dat we mochten meehelpen hebben we allemaal genoten. We gaan een dag op jullie mooie boot zeker aanraden!
De omgeving is ook prachtig. Bedankt voor alles.
Martijn en Alette en familie.

45-jarig Huwelijksfeest Jan en Ria (06 t/m 08-06-08)

Beste schipper Wim en maat Onno, Na een periode van spanning en uitkijken was de tijd gekomen om aan boord te gaan. We hadden allemaal zo onze droomwensen voor dit weekend. Ik moet zeggen dat onze dromen zijn uitgekomen, mooi weer, heerlijk zeilen, gezellig met kinderen en kleinkinderen eten - zwemmen - slapen. Fijne dag naar de Kaag geweest, veel herinneringen opgehaald van vroeger: in één woord een zalig weekend. Hartelijke dank voor de goede zorgen aan ons besteed. Door dit weekend wordt ons 45-jarig huwelijksfeest onvergetelijk.
Jan en Ria.

Avondtocht Spaarne Ziekenhuis (24-05-08)

We hebben vanavond genoten... gegeten... gelachen en gevaren! Het was een heerlijk uitje, waarin wij met ons tem "Bouwen aan het Spaarne" afscheid namen van ons "opperhoofd" die gaat genieten van de volgende fase in zijn leven. Wederom hebben wij een mooi stukje Nederland gezien, dat wij nog niet kenden. De koks Andy en Jaap hebben ons tijdens de vaart verwend met een 7 gangen diner! Complimenten voor de schippers en de koks van het Spaarne Ziekenhuis!
Groeten, het (voormalige) bouwbureau van het Spaarne Ziekenhuis.

Rijkswaterstaat Data/ICT-dienst (23-05-08)

Fantastische dag gehad op de Vrouwe Fortuna! Het was ons teamuitje en de eerste keer dat we op een schip zeilden. Het is een onvergetelijke dag geworden met een goede schipper die ons als leken duidelijk vertelde wat er van ons verwacht werd. Het was wèl werken maar niemand vond dat een probleem en de sfeer was enorm goed. Zeker voor herhaling vatbaar! Lenie, Rijkswaterstaat, Dta- en ICT-dienst, team DSDA (Advisering)

Bestuursbureau RUL (22-05-08)

Vanmiddag varen we met medewerkers van het Bedrijfsbureau van de Rijks Universiteit Leiden. Zij combineren hun zeiltocht met een partijtje Boerengolf. Dit schreven ze in ons Gastenboek:
Tevoren dacht ik: ach ja, varen... maar het was erg aangenaam, ook door het mooie weer en de vriendelijke schipper en zijn maat. Zeilen dat is toch zo gek nog niet, het is terug naar de natuur. En mooie manier om te onthaasten! Wim en Janneke, bedankt voor de leuke en leerzame middag. Thea.
Een prachtschip - ik wil nu toch echt een keer leren zeilen! Dan kan ik mee doen! Bedankt voor de gastvrijheid. Marie-José.

Reunie Djoser Jordanië reis (18-05-08)

Nooit op een zeilboot geweest. Dus meteen voor op het dek. Fok. Fok. Fok. Wat is dat zeil groot en zwaar. Prachtig weer en heel veel gezien. Misschien in de toekomst een zeiltocht? Vrouwe Fortuna: een prachtboot. Mariette.

Volgens mij vaart deze boot (...sorry, dit schip) nooit uit met regen. Fortuna zorgt voor het juiste weer: afwisselend maar met voldoende zon. Ik heb genoten van het zeilen, van het kijken over het water, van het bekijken van het land vanaf het water. Kortom, veel nieuwe indrukken. Wim en Koen het was een fantastische dag,
Peter vd Heijden.


Het was een heerlijke dag! Anne-Marie had een sentimental journey en Hanneke hing in de touwen. Dank voor het organiseren van deze dag. Anne-Marie.

Leuk zo'n tocht over het water en de reisgenoten weer te zien en te spreken. Ook om als fokkemaatje mee te werken op de boot. Bedankt voor de gastvrijheid. Hanneke.

Beste Schippers, Maten en meezeilende landrotten,
Dat was me het dagje wel, om niet te zeggen: overweldigend!
1. Zonder de maten hadden we echt de héle dag hard moeten werken, was het met de fok niks geworden (sorry andere Hanneke, het hijsen en strijken was super) en was het grootzeil nog steeds niet "opgerold" (helaas: de juiste vaarbenaming hiervoor is me weer ontschoten, iets met boeten ?) Veel dank ook aan jullie dus, ook voor de gezelligheid.
2. Zonder Schipper Koen ( deze dag de 'meester' onderdeks) hadden we de meegebrachte etenswaren (allemaal lekker !) droog moeten opkanen en waren we huiswaarts gekeerd zonder de verrukkelijke raasdonders en lekkere drankjes. Heel veel dank Koen.
3. En zonder Schipper Wim hadden we helemaal niet gevaren, dat is wel zeker. Ik heb vaker (mee)gezeild maar nooit op een schip van deze omvang en dat is een totaal andere ervaring en vereíst ook veel ervaring en inzicht om dat veilig te doen voor schip en opvarenden ! Indrukwekkend goed, heel veel dank Wim. Tenslotte is me nog opgevallen hoe leuk het was om met deze ploeg - die met elkaar zo'n prachtige en leuke reis door Jordanië heeft gemaakt - deze dag ook zo ontspannen en gezellig door te brengen. Een goede herinnering. Het valt op dat de meeste foto's gemaakt zijn in het zicht van de haven met de kurk al van de fles ! Dat komt natuurlijk vooral omdat Mark en ik het te druk hadden met het opschieten van het touwwerk en het bedienen van de zwaardlieren op het achterdek om ook nog foto's te kunnen maken. Het zeemansleven is hard.
Koen en Wim, nogmaals heel veel dank voor deze onvergetelijke dag. Hartelijke groet, Han

Een schipper met zo'n zachte hand! En een kok met bruine bonen... Zo'n dag wil ik nog wel eens! Bedankt, Hanneke Paap.

Prijswinnaars OTIS Musical (12-05-08)

De hoofdprijs van de loterij die Musicalgezelschap OTIS uit Leiden organiseerde bij haar laatste voorstelling was een dag zeilen met de Vrouwe Fortuna. Vandaag hadden we de prijswinnaars aan boord. Dit schreven ze in ons Gastenboek:

Dit was een heerlijke zonovergoten dag! Gezellig gezelschap, goede wind in de zeilen, lekker eten en drinken. Super!
Bedankt allemaal, namens Jacqueline en Edwin.Een feest om deze dag op de Vrouwe Fortuna mee te mogen varen! We hebben ontzettend genoten van het varen, vooral het zeilen, de lunch en de gezellige sfeer. Bedankt! Leo & Marianne Koot

Top-dagje. Onwijs leuk en gezellig. Dank! Margaret Basten-Beuk

Een zéér aparte 2e Pinksterdag dankzij OTIS! Ed Beuk

Vrijgezellenfeest Gea
(10-05-08)

Mik, Dirk*....
allemaal waren ze er bij!
Op deze onvergetelijke "zonovergoten" dag! Super! Het was een vrijgezelligedag!
Bride to be Gea.
Chantal, Marijke, Tinca, Maaike, Jolanda, Meike, Claudia en Nienke.

* Mik en Dirk zijn namen van scheepsonderdelen...
Van 11 april tot 8 mei is er groot onderhoud gepleegd aan de Vrouwe Fortuna. Zie de Nieuwspagina.

Bachelors Martijn
(05-04-08)

Vandaag hebben we Martijn en zijn vrienden aan boord. Hij gaat binnenkort trouwen en dus organiseerden zijn vrienden een dynamische vrijgezellendag voor hem. Van half 10 tot 2 uur werd er gezeild op de Braassem en Westeinder Plassen. Tussendoor lunchen tussen de eilandjes. Daarna verder naar Amsterdam, waar een bezoek wordt gebracht aan een Jeneverstokerij. Dit schreef Martijn in ons Gastenboek:
Daar stonden we dan, 11 gasten en 1 aankomende bruidegom, schuilend tegen de regen, want zo begon mijn vrijgezellendag. Na een bak koffie en gezamenlijke arbeid om de zeilen te heisen werd het weer steeds beter en een mooie tocht volgde met een zeer gezellige bemanning! De geleerde zoete liefjesknoop werd door de aanstaande bruid zeer gewaardeerd! Nog een prachtig vaarseizoen met jullie mooie schip en dank voor de leuke dag. Groeten, Martijn alias 'de Stoker'

Te Gast in 2008

Het vaarseizoen is begonnen. De Vrouwe Fortuna ligt weer in Oude Wetering, klaar vele mooie tochten.
Op 5 april de eerste vaardag: Martijn en zijn vrienden vieren Vrijgezellendag aan boord. We zeilen naar het Zuiden van Amsterdam, waar zij het feest voortzetten in een Jeneverstokerij.
We hebben al een flink aantal tochten geboekt, maar er zijn nog voldoende dagen vrij. Wacht echter niet te lang, want de populairste periodes zijn het snelst weg. Een greep uit onze vaaragenda: Op 12 mei (tweede pinksterdag) varen we met de prijswinnaars van Musicalgezelschap OTIS. De medewerkers van het Bedrijfsbureau van de Universiteit Leiden komen op 22 mei aan boord. Zij combineren hun vaardag met een wedstrijd Klompengolf (zie Arrangementen).
Het weekend van 7 en 8 juni komt Paul met zijn familie varen. Op 9 juni stapt Martijn, na de voltrekking van het Huwelijk, aan boord met zijn bruid en de huwelijksgasten. Van 19 t/m 21 juli zullen we een Belgisch gezelschap de mooiste plekjes van het Groene Hart laten zien. De Zomertocht maken we dit jaar van 8 t/m 17 augustus. Dit keer gaan we naar Zeeland. (zie Het Laatste Nieuws). Op 6 en 7 september komen Christien uit Werkendam en haar vriendinnen hun jaarlijkse weekendje uit aan boord vieren en 20 en 21 september komt Michel uit België met zijn familie genieten op de Vrouwe Fortuna. En op 26 september ontvangen we een groep van 40 Italianen, verdeeld over een ochtendgroep en een middaggroep, gaan ze varen door het Groene Hart afwisselend op de tjalk en in een sloep.
Het belooft dus weer een zeer afwisselend vaarseizoen te worden!
Voor meer reacties van onze gasten klik op een jaartal in onderstaande balk.
Zelf ook een keer varen? Neem contact op!


2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002