• Algemeen
 • Vaargebied
 • Prijzen
 • Arrangementen
 • Catering
 • MeeVaarDagen
 • Gastenboek
 • Fotoboek
 • Contactinfo
 • Nieuws
 • Links

Gastenboek 2009

2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002
Naast dagtochten verzorgen we ook 2- en meerdaagse arrangementen, zoals de jaarlijkse zomertocht (naar Zeeland). Er zijn al een flink aantal dagen geboekt.
Als je vaarplannen hebt: neem contact op, want de populairste perioden zijn het eerste weg!

Matendag / Reunie Zomertocht (10-10-09)

De Vrouwe Fortuna ligt weer in de Haven van Leiden. Het seizoen werd afgesloten met de traditionele Matendag / Reunie van de Zomertocht. Op de Kaag werd er lekker gezeild. Het was weer een geslaagde afsluiting van een zeer gevarieerd en geslaagd vaarseizoen!

Familie Geneugelijk
(02-10-09)

Beste Wim,
De familie Geneugelijk heeft genoten van de reis op het schip waar de meeste van ons geboren zijn. Vele herinneringen kwamen boven. Het was ons een waar genoegen. We wensen je verder veel succes met de vaart.
fam. Geneugelijk

MeeVaarDag (27-09-09)

Beste Wim, Koen en maten,

Voor de tweede keer aan boord. Ook dit keer weinig wind, maar wat een heerlijk weer! We hebben genoten. Dit keer met onze eigen kinderen. Wie weet tot een derde keer!

Thea en Frans

Middagtocht Italianen
(18-09-09)

Una bellissima pausa nel nostro viaggio in Olanda per conoscere un Olanda diversa e non solo le cittŕ.

Un viaggio bellisssimo e soprattutto una pause fantastico sul vosto velieco. Grazie per la magnifica giornata.

Ricorderemo a lungo questa rilessante e piacevole giornata. Complimenti per la vostra terre ed i vostri capti. Roberto, Milano

Maatschappelijk werk Delft (08-09-09)

Beste Wim,
Wat een heerlijke dag met prachtig weer. Na een middagje hebben we de zeileigenschappen van de boot al aardig leren kennen. Nu nog wat instructie en we zeilen zonder Wim zelf weg. Bedankt voor de mooie middag.
HMW-team, Kwadraad, Delft

Varen met de familie
(30-08-09)

Beste Schipper en 'scheepsjongen',

Nogmaals hartelijk dank voor de fijne middag die jullie ons bezorgd hebben. Het was niet alleen genieten maar ook heel leerzaam. Als we nu een tjalk voorbij zien varen zullen we er zeker anders naar kijken.

Heel veel groeten namens de hele groep: Theo en Ali van Leeuwen van de Vlietweg in Leiden

MeeVaarDag / Gondelvaart (29-08-09)

Zaterdag 29 augustus zijn wij met jullie meegeweest op de boot met de jaarlijkse Gondeltocht bij Oude Wetering als onderwerp. We hebben heel erg genoten van de tocht. Wat een kunst is het, om met zo'n grote boot te laveren door de binnenwateren. Vooral 's-avonds tijdens de Gondeltocht, toen er heel veel verlichte boten over het water voeren en het erg druk was.
We kijken terug op een hele leuk dag!

Groeten van Monique en Gert-Jan.


Australiërs weer even "thuis" (20-08-09)

Geemigreerd naar Australië en weer even terug in Nederland. Wat is Nederland mooi vanaf het water. We hebben ervan genoten.
Tussendoor weer gelegenheid om Nederlandse woorden te oefenen!
Veel dank voor de mooie vaartocht.

Zomertocht naar Zeeland
(6 t/m 16-08-09)

Voor de 5e keer onvergetelijke dagen doorgebracht op de Vrouwe Fortuna: naar het Zuiden. Vanaf Oude Wetering via Rotterdam (Euromast!), Den Bommel, St. Annaland en Yrseke naar Veere en Scharendijke. Een dag met de bus naar Brouwershaven, Renesse en Goedereede. Gezwommen in de Grevelingen. Via Willemstad en Dordrecht terug naar Oude Wetering. Het was weer geweldig. Hartelijk bedankt schipper Wim, scheepskok Koen en de maten Fanne, Peter en Carolijn! Jopie.

Wim, Koen en maten,

Het was weer als vorige keren. Een fijne bemanning en een koene schipper met een heel mooie zomertocht voor Peter en Carolijn: Zomer in Zeeland met jouw hand in mijn hand. Maar voor iedereen een fijne trip. Heel veel dank en tot de volgende trip.

Sjak.
De Zomertocht 2009 was echt zomers, ook al wordt er vaak "Spring" geroepen. Weer een heel fijne tocht naar ook weer andere plaatsen in Zeeland. Veel gezien en veel genoten. Het "oploeven" ging goed, maar het "afvallen" lukte niet. Daarvoor was de wandkast en de koelkast te goed gevuld. Fijn om aan deze geslaagde reis terug te denken. Aan de gezellige bemanning en bovenal Wim, Koen, Fanne, Carolijn en Peter. Vooral de laatsten hartelijk dank. Graag tot ziens. Niek.


Wij sluiten ons aan bij de vorige schrijvers, want zij hebben het gras voor onze voeten weggemaaid: er zijn geen superlatieven meer te bedenken om deze zomertocht te beschrijven!! Wij hebben het heerlijk gehad!

Anneke, Wil en Marijke.


Truus Stofbergen: Voor het eerst mee met de zomertocht, voor mij een weerzien van de Vrouwe Fortuna. Het is voor mij een vertrouwd schip. Het zeilt heerlijk en heeft nog steeds de snelheid van vroeger. Ik dank de bemanning voor deze fijne tocht!

Voor het eerst varen op een tjalk… een nieuwe ervaring. Met z'n allen hebben we de reis gemaakt. Het is een aktieve week geweest en we hebben bijna elke dag een andere haven bereikt. Veel dank voor ieders geweldige inzet. Het was een fijne week aan boord van "Vrouwe Fortuna" en bedankt schipper en bemanning hartelijk voor de grote gastvrijheid en mogelijkheid om mee te varen. Kees van Putten.

Varen is afzien? Welnee, varen is genieten! Voor mij was deze reis, met een goede bemanning en aardige medepassagiers, een fijne vacantie. De tocht richting Zeeland, met Veere, de Oosterschelde, de Grevelingen was een succes!
Dank jullie wel, Wim, Koen, Peter, Carolijn en Fanne.

Janny van Putten.

Week varen met Spanjaarden
(23 t/m 30-07-09)

Donderdag 23 juli scheepten drie Spaanse gezinnen met hun kinderen in voor een tocht van zeven dagen door het Groene Hart. Vanaf Oude Wetering zeilden we over de Westeinder Plas om aan te meren op het Nieuwe Meer in Amsterdam. Vanaf het meer zit je zo in het centrum om de stad te bekijken! Daarna zakten we af naar Alphen a/d Rijn met het vogelpark Avifauna en meerden aan bij de Molenviergang van Aarlanderveen voor een overnachting. Een idyllische plek aan de Oude Rijn om de unieke combinatie van molens te bezoeken in het Hollandse landschap. In het hart van het dorp Bodegraven is de Vrouwe Fortuna een bezienswaardigheid in de sluis. Pal voor het Fort Wierickerschans meerden we af voor een bezoek aan dit oude verdedigingswerk en informatiecentrum over het Groene Hart van Zuid-Holland. Daarna bracht de vaartocht ons naar Woerden. Daar kon worden gewandeld door het oude centrum. Als we de Oude Rijn weer afzakken wordt Bodegraven langer aangedaan. De vele kaaspakhuizen en het centrum zijn een bezoek zeker waard. Voor de nacht koos de Vrouwe Fortuna een plek met wijds uitzicht over de Braassemmermeer.
Een zeiltocht over het meer en de Wijde Aa brengt ons naar het kleine meertje de Kleipoel waar we voor anker gaan. Dan bevaren we het oude riviertje de Ade waar een boerin op de boerderij uitleg geeft over het kaasmaken en natuurlijk kaas wordt geproefd. Aan het einde van de middag nemen we een ligplaats in in het centrum van Leiden. Dan is er volop gelegenheid om vanaf het schip te wandelen. Na een bezoek aan het strand in Katwijk kiest het schip weer koers naar de Kager Plassen. Er wordt gewandeld in Kaagdorp en gezwommen in het meer. Dan vervolgen we via de Ringvaart de tocht terug naar Oude Wetering.
Wim y Maarten (Martin),
Hemos estado muy agusto estas dias en los que todos hemos aprendido a convivir en un espacio tan reducido. Gracias porque nos habeis hecho estar bien. Un abrazo, Antonio.
Toda una senora Fortuna! Suerte y Fortuna!

Este viaje ha sido muy bonito. Espero volver a Holanda. Amar.

Me ha encantado el barco y Holanda. Me gusatria volver aqui. Pablo

Me ha gustado mucho navegar y ver los pueblos. Raquel.

Un viaje bonito y tranquilo. Si algun dia pedemos: volveremos! Andreas.

Reünie Japanreis
(12-07-09)

Wat een heerlijke "Japanse" dag: het begon wat koud en nat, maar de zon kwam toch nog! Bedankt, Mirjam.

Heel hartelijk dank voor deze fijne dag zeilen met thema Japan-reunie. Gabi

Dank voor de heerlijke zeildag. Kager Plassen zijn een genot voor een Limburgse. Ria Kuepers

Mensen, wat een heerlijke dag! Regen, zon, wolken, Hollands landschap met koetjes en molens… De wind in de zeilen en de wind waait al je gedachten op 'n rij… En wat een bemanning. Helaas moest ik af en toe wel even bijspringen en 't zeil laten vieren, of even strakker aantrekken, want anders was het misgegaan. Dank voor alles! En graag weer tot 'n volgende keer. Het was heerlijk! (ook 't eten).
Fred Meijer.

Ik sluit mij volledig aan bij de vorige schrijver! Wat een feestdag. Echt heel erg bedankt, ik heb als niet-watermens enorm genoten! "Domo arigato". Edna Kalb.

Vrijwillige Brandweer Schiedam (11-07-09)

Het weer afgelopen week beloofde niet veel goeds, maar het had niet beter kunnen zijn. Zonnetje, beetje wind. Een met een leuke ploeg, een fantastische boot en heel veel humor kon onze jaarlijkse dag uit niet meer stuk. Heel erg bedankt.

Groeten,
Vrijwilligers ploeg A, Schiedam

Middag zeilen met Finext (04-07-09)

Heren, Bedankt voor de heerlijke middag! Onverwacht nog prachtig weer. Lekker biertje en zo nog bommetje doen!

Mannen, We hebben een fantastiche middag gehad. Het weer was super (zo'n 26 graden). Lekker gevaren, veel lol gemaakt en het biertje smaakte prima! (Jammer dat het geen Grolsch was ;-))

Mannen, Het was een geweldige ervaring. Een fantastisch schip en erg mooi weer. Kortom wat wil een mens nog meer.

Zo wat een onverwachte wending. Ik dacht we gaan een beetje onhandig doen in een valk ofzo. Nee, er ligt een heus zeilschip voor ons klaar. Af en toe wat werk verzetten en verder lekker in de zon. Wat een schitterend weer en dan vanavond feesten in de Winkel van Sinkel!

Veel bekijks op jullie boot! Relax, even bijkomen van de dagelijkse hectiek! Heerlijke start van ons weekend. Rogier, Finext.

Maidenshower weekend Monica (3/4-07-09)

Wat een geweldige dagen op de Vrouwe Fortuna!
Mooi weer, goede wind en al mijn geweldige, lieve vriendinnetjes bij elkaar. Wat wil een mens nog meer. Als dit een voorproefje was van de trouwdag en het huwelijk, dan heb ik daar nog meer zin in.
Dank voor mijn lieve vriendinnen en voor Wim & Fanne. Monica.

MeeVaarDag - 55 jaar Getrouwd (28-06-09)

Vrouwe Fortuna, Wim, Koen, Peter en Carolijn!
Jullie hebben samen met de weergoden ons een onvergetelijke dag bezorgd! De weersvoorspellingen waren niet best: kans op onweer, windstoten en hoosbuien. Met windkracht 0 vertrokken, maar uiteindelijk toch wind. Het leuke was dat we zo, 55 jaar nadat pap en mam in ´t huwelijksbootje stapten, we dit nog eens met het ´oude´ gezin (dus zonder aanhang) konden overdoen.Een fortuinlijke tocht, met voor de liefhebbers af en toe een duik tussendoor. Op naar de 60 huwelijksjaren, wind in de rug!

Pap en Mam van Kan vonden het een onvergetelijke dag.

Paul, Thea, Petra, Wim.

ROC Leiden (26-06-09)

Vrijdag 26 juni was voor ons een bijzondere dag. Het was een geweldige zeil- en zondag, windkracht 3 en zonkracht 7,8, dus wij allen aan de factor 50 - 30+ - 15 etc. Het was ook een bijzondere omdat wij afscheid namen van een aimabele baas. Hoewel we geen enkele zeilervaring hadden hebben we het er naar ons eigen idee prima vanaf gebracht. De kapitein had 't graag iets sneller gewenst, maar dat zat er niet in, zelfs niet onder leiding van Fanne, die overal paraat was. De catering was ook helemaal in orde: soep, belegde broodjes en voldoende fris en vooral bier voor al die roodverbrande hoofden. De keukenploeg was voortdurend in touw om al die scheepsmaatjes van energie te voorzien, ook voor onze teamgeest was het weer een dolle bende. Deze mooie herinnering hebben we wel nodig, want we zullen hem gaan missen, onze 'baas'.

Stafdienst Beleid & Planning ROC Leiden
Ank, Ans, René, Nico, Gerard, Remin, Hans, Rutger, Hanneke, Bert.

Zeilweekend Berenschot Trainees (20/21-06-09)

Even geen offertes, adviesuren en deadlines voor de groep Berenschot trainees gedurende dit zeilweekend. Wel: fok los, bakstag aan, biertjes en zonne-uren op het dek. Met in totaal 12 trainees maakten we dit weekend, onder de vakkundige leiding van Wim, Fanne en Onno, de Kagerplassen, het Braassemermeer én het Leidse nachtleven onveilig. Een mooie combinatie van zeilen & stappen! Een nieuwe traditie lijkt geboren!

Op het schip van (over-)grootvader (30-05-09)

Vanmiddag hebben we gevaren met 3 generaties van de familie Geneugelijk uit Krimpen aan den IJssel. De opa van de opa die vandaag met ons mee voer was eigenaar van onze tjalk, die toen nog Vrouwe Maartje heette.
We hebben veel oude foto's gekregen en vele verhalen gehoord. Deze gaan we natuurlijk voor onze website gebruiken!

Koen, Wim, Onno, Fanne:
Een zeil/vaartocht met de Vrouwe Fortuna! Een super gezellige middag. Heel fijn dat we dit mochten beleven, varen met het schip van onze opa, overgrootopa. Niet te bevatten dat de mensen hier op geleefd hebben. Wij bedanken jullie voor het bezichtigen en meevaren op de Vrouwe Fortuna. We vinden dat jullie het prachtig hebben onderhouden. Bedankt daarvoor!

Engel, Theo, Maarten, Bertus, Eric, Connie, Nathalie, Engel, David, Henry, Lydia Anna, Pieter en Corné Geneugelijk.

Vrijgezellendag Rick
(23-05-09)

Het geslaagde vrijgezellenfeest

Een top dag op de Vrouwe Fortuna met een geslaagd zonnetje.
Genoeg vrouwtjes op het water en een top kapitein.
Dit is een dag die we niet gauw vergeten.

Nog een behouden vaart.
Rick v.d. Ploeg

Proefvaart door het Groene Hart (21 en 22-05-09)

Hemelvaartsdag en vrijdag heeft de Vrouwe Fortuna een reis gemaakt door het Oostelijke Groene Hart. Door nauwe sluizen en bruggen maakten we een prachtige tocht naar Bodegraven, Woerden en via het schilderachtige watertje de Gregt naar Woerdense Verlaat. Voor het schip was het een beetje 'thuiskomen' omdat het ook lang bij Nieuwkoop heeft gevaren. Het landschap is prachtig met de polders, vergezichten zonder horizonvervuiling, schapen en koeien en de waterflora.Via de sluis bij Woerdense Verlaat bereikten we de Kromme Mijdrecht die slingerend loopt tot Uithoorn. Een mooie tocht die vanuit Oude Wetering in een dag of drie of een lang weekend gemaakt kan worden. Onderweg is dan gelegenheid om bezienswaardigheden te bezoeken zoals: Bodegraven (Kaasmuseum), Woerden, Fort Wierickerschans (Groene Hartcentrum (link)), de Molenviergang bij Aarlanderveen of te kanoen. En verder genieten van het landschap!

Stichting Bouwkwaliteit (12-05-09)

Beste Schipper en zijn maten,

Vandaag had je opstappers van de Stichting Bouwkwalitiet aan boord. Bouwsters en bouwers die hun best deden te helpen met het varen. Wegvaren vanaf lager wal was het spannendst. Het vervolg daarop enerverend, zonnig en winderig. We hebben genoten en jullie vormen een gastvrije bemanning. Dank voor alles. We wensen de Vrouwe Fortuna een behouden vaart in lengten van dagen.

Martin Langendijk, Stichting Bouwkwaliteit, www.bouwkwaliteit.nl

Een geweldige dag gehad. Bedankt. Natasja Schot

Ik heb een andere kijk op zeilen gekregen, vond het geweldig! Claudia v.d. Putten

Lekker uitgewaaid! Bedankt voor de mooie tocht en Fanne voor het goede gesprek ;-) Brigitte


Het was fantastisch. Inge de Ruiter / Prachtig schip en dito bemanning. Harm Verster

Het was geweldig op een heerlijk schip. Ger Mass

Robert wordt 65 (09-05-09)

Een hele leuke tocht voor mijn verjaardag, 65 jaar. Ieder was dolgelukkig. En met deze ploeg met ervaren bemanning vonden zij het heel goed om terug te gaan naar het verleden. Een dag met redelijk veel zon en een windje. De sfeer was rustig en gezellig. Bedankt voor een hele fijne dag.

Robert de Haast + 8.

Te Gast in 2009

Nog even en het vaarseizoen begint weer. Dan ligt de Vrouwe Fortuna weer in Oude Wetering, klaar vele mooie tochten.
We hebben al een flink aantal tochten geboekt, maar er zijn nog voldoende dagen vrij. Wacht echter niet te lang, want de populairste periodes zijn het snelst weg.

Een greep uit onze vaaragenda: Op 9 mei komt Robert met een club fanatieke zeilers zijn 65ste verjaardag vieren. Op de Westeinder plassen komen zij vast prima aan hun trekken. Het personeel van de Stichting Bouwkwaliteit komt op 12 mei zeilen. Zij combineren hun vaardag met een partijtje Klompengolf. Wij verzorgen ook de Schipperslunch en een uitgebreid Indonesisch Buffet voor hen (zie Arrangementen en Catering). Op 23 mei organiseert Mark een vrijgezellendag aan boord. Het weekend van 20 en 21 juni komt een gezelschap van Berenschot met ons zeilen. Op zondag 28 juni en 12 juli is er weer een MeeVaarDag.

Van 23 t/m 30 juli gaan we varen met een Spaanse familie. We gaan een mooie tocht door het Groene Hart met hen maken langs o.a. Bodegraven, Woerden en Leiden.

De Zomertocht maken we dit jaar van 6 t/m 16 augustus. We gaan dit jaar weer naar Zeeland. (zie Het Laatste Nieuws). De tocht zit inmiddels vol.

Op 18 september komt weer een groep Italianen genieten van het Groene Hart. Ze komen varen op de tjalk en met een sloep. Halverwege de tocht wisselen ze van vaartuig. Zo zien ze ons prachtige vaargebied op twee totaal verschillende manieren.

Het belooft dus weer een zeer afwisselend vaarseizoen te worden!
Voor meer reacties van onze gasten klik op een jaartal in onderstaande balk.
Zelf ook een keer varen? Neem contact op!


2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002