• Algemeen
 • Vaargebied
 • Prijzen
 • Arrangementen
 • Catering
 • MeeVaarDagen
 • Gastenboek
 • Fotoboek
 • Contactinfo
 • Nieuws
 • Links

Gastenboek 2010

2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002
Naast dagtochten verzorgen we ook 2- en meerdaagse arrangementen, zoals de jaarlijkse zomertocht. Er zijn al een flink aantal dagen geboekt. Als je vaarplannen hebt: neem contact op, want de populairste perioden zijn het eerste weg!

Weer terug in Leiden
(16-10-10)

Het vaarseizoen werd afgesloten met de traditionele matendag. De tjalk ligt weer in de historische binnenstad van Leiden, waar we deze zomer regelmatig hebben overnacht tijdens weekend-
tochten. Van hieruit kunnen op verzoek wintertochten gemaakt worden. Wij kijken nu al uit de start van het seizoen in april!

Zeilen met tha Boyz!
(10-10-10)

Memorabele dag gehad. Nog nooit zo lang sober gebleven met de gasten. Onder strakke leiding van Wim een aantal malen de boot mogen keren. Maar gelukkig mochten we om 14.30 bier drinken haha. Al met al een geniale dag met tha Boyz! Wim bedankt! (oeps + Bart en Janneke!) Greetz, Noordwijk Crew (garage + kok)

Medisch Centrum Haaglanden
(09-10-10)

Beste Wim & Tim,
Als wij julie zouden kunnen complimenteren met het mooie weer zouden wij dat doen. Dat kan helaas niet maar gelukkig was zeilen ook erg leuk. Wij, of in ieder geval sommigen van ons, hebben weer aardig wat bijgeleerd over het zeilen en zelfs collega's waarvan niemand het zou verwachten, hebben hard gewerkt om het schip de kaag over te krijgen. Bedankt, Afd. Kl. Fysica, RC West.

Jaarlijks reunie-weekend collega's Grontmij
(17 t/m 19-09-10)

Aangemonsterd in de stromende regen in Roelofarendsveen, alleen bekend van de filemeldingen. Veel bijzonder plekken gezien, varend over hooggelegen vaarten, langs diepe polders. Toch wel verrassend, dat groene hart. Fijn schip, de Vrouwe Fortuna. Nog nooit zulke mooie slaapplekken gehad, in 18 jaar zeilweekends.

Oma's 86ste verjaardag
(05-09-10)

Wat is de Vrouwe Fortuna een prachtig schip. En dan ook nog schitterend weer..... een heerlijke dag!!! Ik heb erg genoten, bedankt! Monique.

Bedankt voor de mooie tocht op deze superboot. Toffe schipper & maat, alles in goede handen, wij konden volop genieten. Lisette.

Hartelijk dank voor de goede verzorging op het mooie schip, zo comfortabel. We hebben allemaal erg van de mooie boottocht genoten! Ada.

"Zotte Belg" wordt 30
(28-08-10)

Wij vonden het vooral een super relaxed dagje, waardoor wij onze zorgen konden vergeten. Stuurboord en bakboord worden onze dagelijkse termen. Zon, water & gezelligheid troef! Kortom een dag om nooit te vergeten!! Bedankt!!

Een Bende Zotte Belgen!

Zomertocht (11 t/m 22-08-10)

Voor de 6e keer 12 onvergetelijke dagen doorgebracht op de Vrouwe Fortuna: Omdat Sail Amsterdam 2010 op het programma staat, blijven we rond het IJsselmeer. Daar de mast nu naar beneden kan, varen we richting Randmeren onder vaste bruggen door.
Via de Drecht, Amstel en de Vecht naar Weesp en Muiden, Spakenburg, Elburg, Vollenhove en Zwartsluis. Het IJsselmeer overgestoken naar Hoorn. Zes dagen stralend zomerweer. De 7de dag regent het! Jammer. Over het Markermeer naar Monnickendam, waar het weer droog is. De 8ste dag over de Gouwzee naar Amsterdam, begeleid door veel schepen, die ook op weg zijn naar Sail. In Beverwijk is de haven overvol met allerlei vaartuigen. Leuk sfeertje. De volgende dag de langverwachte dag: de Sail IN 2010. De meeste windjammers bewonderd, geweldig! Prachtig weer! Verder gevaren naar Haarlem. De volgende dag ging er een aantal medereizigers per trein naar Amsterdam om de grote Sail-schepen aan de kade te bekijken, terwijl de anderen Haarlem bezichtigen. Vandaag van Haarlem naar Leiden gevaren. Daar gaat ieder "zijns" weegs. En morgen… terug naar "af" via de Kaag naar Oude Wetering, na nog een wandeling langs de hofjes in Leiden. Wat een prachtige vaarvakantie! Hartelijk bedankt schipper Wim, scheepskok Koen en de maten Janneke, Onno, Jur, Carolijn en Peter! Jopie.

Wat een pracht verslag van Jopie. Wij sluiten ons hierbij aan en wij bedanken de bemanning en ook onze reisgenoten voor de fijne dagen.
Wil, Marijke, Anneke, Jaap, Anneke P. en Truus.

Zomertocht 2010
Wel een vreemde gewaarwording om bij aankomst in Oude Wetering niet de vertrouwde mast van de "Vrouwe Fortuna" te zien. De mast was gestreken om ook eens een andere tocht via de randmeren mogelijk te maken. Die ging nu via Gooimeer, Eemmeer, Wolderwijd, Nuldernauw. Zo voeren we eens door de Drecht, de Amstel en de Vecht door Weesp en Muiden . Inmiddels was ze (de tjalk) weer echt Zeiltjalk geworden en moesten de bruggen weer voor ons open. We bezochten Spakenburg (museum en leuke haven), Elburg (idem), Vollenhove en Zwartsluis (bijzonder afscheid van Janneke). Een eerste week dus met veel nieuwe dingen en (!) mooi weer. Daarna volgde Monnickendam (museum, kerk en terrasje) en Beverwijk in een volle industriehaven). Hoofdgerecht was de vaartocht van Beverwijk naar Amsterdam tussen de vele boten i.v.m. Sail Amsterdam. Vonden we het soms jammer dat er geen wind was, we hadden nu genoeg windjammers om ons heen. De slotdagen daarna: Haarlem van waar uit we naar Amsterdam per trein konden om nog een te Sailen. Daarna konden we nog in Haarlem genieten van de mooie stad en de Jazz avond die er juist gehouden werd. Een vermoeiende dag die gelukkig gevolgd werd door een rustige ligplaats in Leiden. Daar "geshopt" (zaterdagmiddag) en zondagmorgen de mooie gebouwen en een aantal hofjes bekeken. Ook nog gezeild? Jazeker en soms was er best een stevige wind. Ook nog regen, één hele dag en een paar flinke buien waar je geen last van hebt als je vlug in de kajuit duikt. Voor sommigen gaat dit niet op. Al met al een geslaagde zomertocht met weer smakelijke maaltijden, saladebuffet, happy hours en gezellige avonden. Veel dank aan de medepassagiers voor alle gezelligheid, de maten (die het best druk hebben) en de gastheren Koen en Wim. (zeker ook even druk!). Niek.

Sailing Sail
Voor mij het hoogtepunt van deze reis, daar ik de randmeren al meer heb gevaren, maar ook nu met veel plezier, net als alle andere tochten. Heel veel dank en tot ziens. Sjak

35-jarig Huwelijk (07-08-10)

Bijzondere ervaring. Niemand op het water. Grijze lucht, regen, wind, op de fok. Gezellige kajuit. Helaas was de dag zo om. Toch nog gezellig op het dek thee en koffie in de avond zon. Met dank voor de gezellige onderneming.
Sietse, Frouke, Linda, Sylvia, Frank, Jeroen en Oma.

Jaarlijks vriendenweekend (31-07 / 01-08-10)

Wind, regen, zonneschijn, samen met onze geweldige vrienden op een prachtige boot!! Ontvangen door zijn warme gastvrije team! Het was top! Bedankt. Rob en Nanja

Hierbij een foto van het Vrouwe Fortuna Verjaarsgebak!

Hele leuke ervaring in een volkomen ontspannen sfeer. Mijn complimenten aan schipper Wim en zijn 2 maten. Rita

Fijne boot, maar vooral fijne schipper en maten. Ik heb genoten van zowel onder zeil als met motor. Met dank voor de goede sfeer. Hub en Monique

MeeVaarDag (18-07-10)

Heerlijk weer, na een af en toe te hete zomer; om de beurt sturen. Leuk om te doen. Opvallend dat je de hele tijd wordt aangekeken - zo van - dat is een leuk bootje. Mooi rustiek schip met veel ruimte binnen - mooi. Apartste stukje was over de A4. Koen en Wim bedankt! Marc en Annette

Bedankt voor deze leuke, gezellige, warme en leerzame dag. Het was mooi weer en het is een heel mooi schip. Wilbert.

Bedankt voor een heerlijke dag! Het is een hele fijne ervaring geweest en super relaxed. Wie weet tot kijk. Peter en Ineke.

Ik heb een videoclip op You Tube gezet. Het is helaas een nogal knullig filmpje geworden: zoals gewoonlijk had ik vergeten mijn lens schoon te maken en hield ik de camera niet stil genoeg. Niettemin voor Kathleen en mij een herinnering aan een fijne dag ! Hartelijke groeten van Jan.Super ontspannen dag, fijne ontvangst, gastvrijheid. Hartelijke groet, Paul en Marjolein.

Teamdag Huisartsen onder één dak (17-06-10)

Als teamdag van ons centrum "de Hoedt" te Zoetermeer is het heel geslaagd, fantastisch mooi weer, leuke boot en uitleg van de schipper. Zelfs afwassen was ineens leuk. Daarna eten bij de Hanepoel op het terras.
Eén van de leukste teamdagen tot nu toe.
E.W.

Afscheid leden Ideeënbus Rijnland (15-06-10)

Wat ga je doen als je een afscheid moet organiseren voor 5 collega’s die om diverse redenen stoppen als lid van een Ideeëncommissie. Juist ja, dan ga je niet, zoals gebruikelijk, ergens een hapje eten, maar ga je varen! Maar wat zijn de mogelijkheden in de omgeving van Leiden? Al snel ontdekten we op het internet dat je vlakbij een voor ons doel geschikte boot konden charteren. Het werd de zeiltjalk ‘Vrouwe Fortuna’ die haar ligplaats heeft bij het Watersportcentrum "De Braassemermeer" in Oude Wetering. Na enige moeite kwam dinsdag 15 juni uit de bus als de dag waarop de afscheidfestiviteiten konden plaatsvinden. We hadden die dag behoorlijk geluk met het weer. Droog, maar fris en er stond een leuke bries. Helaas bleek er teveel wind te staan voor het grootzeil. Maar dat stond een leuke vaartocht in de namiddag/avond niet in de weg. Schipper Wim schetste de geschiedenis van het schip. Op de fok hebben we toen een tocht gemaakt over de Braassem en de Wijde Aa. Iedereen had het prima naar zijn zin. De verzorging van de inwendige mens was prima in orde. Ook de noodzakelijke interaktie werd zeer gewaardeerd. Fanne (de hulp van Wim, in de zeilwereld aangeduid als "maat") maakte ons wegwijs in de wirwar van lijnen/touwen. Voor het nuttigen van het bestelde Indonesische Buffet ging de "Vrouwe Fortuna" ten anker in de luwte van een eilandje in natuurgebied De Hemmen. Na het overheerlijke buffet vond het officiële deel van die dag plaats. Peter bedankte de collega's voor hun inzet in de Ideeëncommissie en overhandigde aan allen een mooie schaal als herinnering. Vervolgens werd het anker opgehaald en voeren we weer terug naar de thuishaven van de "Vrouwe Fortuna". Alle deelnemers waren erg enthousiast over de vaartocht en kijken daar met plezier op terug. Een aanrader voor iedereen die iets te vieren heeft.
Wellicht tot ziens, Herman.

Middag varen met de familie (12-06-10)

Beste Wim en Peter,
Bedankt voor de gezellige familiemiddag. Het weer was perfect (na een week van regen). Leuk dat we dat er gratis bij kregen! De boot was helemaal super! Lekker op het dek in het zonnetje gezeten en gelegen en de activelingen onder ons hebben nog even mogen zeilen! Al met al een zeer geslaagde middag! Bedankt voor deze zeiltocht op deze heerlijke boot. Wie weet tot een volgende keer!
Groetjes, Ben, Marjan, Danielle, Leon, Edwin, Ria, Patrick, Brenda, Ingrid en Jan en natuurlijk oma Jootje! (die dacht dat ze op haar leeftijd niet meer mee kon, tuurlijk wel!)

Op de werf (30-5 t/m 11-06-10)

Van 30 mei t/m 11 juni zijn de zwaarden en de strijkinstallatie voor de mast gerenoveerd. Bij scheepswerf De Bock en Meijer in Leimuiden is het beslag van de zwaarden (metalen platen en strippen) gedeeltelijk vernieuwd. Een extra katrol zorgt er voor dat het opdraaien van het zwaard veel minder zwaar is geworden. Door de nieuwe strijkinstallatie en de vorig jaar gerenoveerde anker- en strijklier kan de mast beter en veiliger gestreken worden. Hierdoor kunnen weer nieuwe vaargebieden worden bereikt. En natuurlijk komen daar allerlei kleine klusjes bij…

Dordt in Stoom
(27 t/m 30-05-10)

Op donderdagavond zakte de Vrouwe Fortuna via de Braassemermeer, de Heimanswetering, de Rijn en de Gouwe af naar Gouda. De volgende dag volgden de Hollandse IJssel, een stukje Nieuwe Maas en de Noord. Stuk voor stuk oude vaarwegen die dit jaar extra in de belangstelling staan in de provincie Zuid-Holland. Onze tjalk maakt deel uit van een vloot historische schepen die 'Varen als Toen'. Aan het einde van De Noord rijst Dordrecht op uit het water van de Merwede. De stad bruist van het leven vanwege 'Dordt in Stoom'. Vrijdagavond vaart een geweldige vloot van oude (stoom)schepen mee in een vlootschouw. Het is een prachtige avond. In de ondergaande zon lijkt de oude binnenstad vanaf het water op Venetie. De Vrouwe Fortuna en Dordrecht hebben een band. Het schip is in Dordrecht in 1928 voor het eerst 'gemeten' om geregistreed te worden. Zondagochtend vroeg uit de veren om in één dag terug te varen naar Oude Wetering. Na wat straaltjes zon vooral ook heftige regen. Ook dat is 'Varen als Toen'!

Pinkster Zeilweekend
(22 t/m 24-05-10)

Vrouwe Fortuna, dit weekend in het roze. De zon schijnt schitterend en het gezelschap "date" met elkaar. Wie weet waar Vrouwe Fortuna haar geluk laat "toevallen". In ieder geval gezellig, lekker gegeten en dank aan de schipper Wim en Koen!
Hartelijke groet, Frans

Dank voor dit fantastische Pinksterweekend. Heerlijk om met allemaal gelijk gestemden te zijn. En om stukjes Nederland eens helemaal van de andere kant te bekijken. Tot ziens. Ahoy, Kapitein Rob

Koen en Wim zijn fantastische gastheren en het weer dit weekend was fantastisch. Hofjeswandeling in Leiden was ook erg leuk. Edo

Goed geregeld allemaal. Is voor herhaling vatbaar! Bart

Genoten van een zeer divers weekend. Kanalen, vaarten, plassen en rietlanden op een ozo daarin passend schip. Hartelijk bedankt, Thomas.

Bedankt allemaal voor de gezellige sfeer met elkaar. Theo

Bedankt voor de gastvrije ontvangst & de smakelijke maaltijden & de stuurervaring op jullie Vrouwe Fortuna! Jur.

TU Delft (17-05-10)

Beste Wim,

Een zeiltocht door de polders en een bezoek aan een kaasboerderij. Hollandser kan het niet!

Bedankt voor de leuke dag!

Sharad en Elsbeth.

Jaarclub Pentagon
(07-08/05-10)

Vrijdagavond kwamen de mannen aan boord om te genieten van een Indisch buffet. Na een goede nachtrust aan boord op onze mooie vaste ligplaats midden op de Braassemmermeer gingen de mannen (aangevuld met Janneke en Peggy als maten) richting de Westeinderplassen.

Ondanks de regen en de vele windstiltes toch een genoegelijke dag gehad. Eerst wat onwennig, vrouw aan boord, en nog ééntje! Gelukkig hoefden we niet zelf te varen. Vonden veel tijd om bij te praten. En Wim zag dat het goed was.
Namens Jaarclub Pentagon, Halbe

Gezellig samen op deze mooie schuit. Thierry

Zeildag De Blauwe Schuit (18-04-10)

Vandaag hebben we gezeild met een aantal leden van de Studenten Zeilvereniging De Blauwe Schuit. Het was een zonovergoten dag met 's middags zelfs een behoorlijk windje. De reacties waren erg positief. Hopelijk zijn er een paar deelnemers zo enthousiast dat ze vaker met de Vrouwe Fortuna willen zeilen als maat!

Te gast in 2010

Het vaarseizoen is begonnen. De Vrouwe Fortuna ligt weer in Oude Wetering, klaar vele mooie tochten. We hebben al een flink aantal boekingen, maar er zijn nog voldoende dagen vrij. Wacht echter niet te lang, want de populairste periodes zijn het snelst weg.
Een greep uit onze vaaragenda: Op 18 april komt een groep van de Studentenzeilvereniging De Blauwe Schuit met de Vrouwe Fortuna varen.

Vrijdagavond 7 mei komt Thierry met zijn vrienden aan boord genieten van een Indisch buffet. De volgende dag varen we met hen over de Kaag en Braassem.
Een afdeling van de TU Delft komt op 17 mei varen. Zij combineren de tocht met een bezoek aan een kaasboerderij.

Het Pinksterweekend komt een groep mannen 3 dagen genieten van de schoonheid van Het Groene Hart en het bruisende Leiden verkennen op zaterdagavond. Op dinsdagavond 15 juni neemt het Hoogheemraadschap aan boord afscheid van een aantal collega's met een hapje en een drankje en donderdag 17 juni komt een gezondheidscentrum uit Zoetermeer een dagje zeilen. Het weekend van 31 juli/1 augustus komt Nanja met haar vriendenclub hun jaarlijkse uitje aan boord vieren.
Van 11 t/m 22 augustus varen we met de jaarlijkse zomertocht naar het IJsselmeer en de Randmeren. De tocht is inmiddels volgeboekt.

Van 17 t/m 19 september komt een groep van 10 oud collega's van de Grontmij uit De Bilt die als sinds 1992 samen zeilen een lang weekend varen met overnachtingen in Oude Wetering en Leiden.

Het belooft dus weer een zeer afwisselend vaarseizoen te worden!
Voor meer reacties van onze gasten klik op een jaartal in onderstaande balk.
Zelf ook een keer varen? Neem contact op!


2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002