• Algemeen
 • Vaargebied
 • Prijzen
 • Arrangementen
 • Catering
 • MeeVaarDagen
 • Gastenboek
 • Fotoboek
 • Contactinfo
 • Nieuws
 • Links
<

Gastenboek 2011

2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002
Naast dagtochten verzorgen we ook 2- en meerdaagse arrangementen, zoals de jaarlijkse zomertocht. Er zijn al een flink aantal dagen geboekt. Als je vaarplannen hebt: neem contact op, want de populairste perioden zijn het eerste weg!

Vrouwe Fortuna terug in Leiden (08-10-11)

Het vaarseizoen werd afgesloten met de traditionele matendag. De tjalk ligt weer in de historische binnenstad van Leiden, waar we deze zomer regelmatig hebben overnacht tijdens weekend- tochten. Van hieruit kunnen op verzoek wintertochten gemaakt worden. Wij kijken nu al uit de start van het seizoen in april!

Weekend Leidens Ontzet - Bestuur Beachvolleybal Hilvarenbeek (01/02-10-11)

Een mooie beleving. Schitterend weer! En dan de Leidse feesten erbij! Bedankt. Gr. Elly

Zwaar weer gehad, 28 graden! :-)
Wind niet gezien. Was wel heel heel heel heel leuk! Joep.
Bedankt Wim + Tim.

Ik vond het geweldig, een hele ervaring. Bedankt Wim en Tim.
Groetjes Sjonnie.
Top Weekend. Weinig wind, maar perfect weer en een geweldige schipper en maat.
Bedankt en misschien tot een volgende keer. Martijn.

Het was super!We hebben enorm genoten. Prachtig weer, blauwe lucht en volle zon. En dat begin oktober.
Complimenten voor Wim en Tim. Bedankt voor het mooie weekend en de geweldige ervaring.
Bart & Eefke.
Beste Wim en maat Tim,
Dank jullie wel voor het geweldige weekend. We hebben ontzettend genoten. We hadden wel verwacht dat het leuk zou worden maar het werd 110 maal beter dan verwacht. We hadden alles mee, een geweldig schip, perfecte bemanning, fijne vaarroute, goede instructies en uitleg over alles waar we langs voeren, het feest in Leiden, het lekkere verse ontbijt en de twee zomerse dagen in oktober! In één woord het was SUPER !!!!!
We zullen het niet gauw vergeten.
Namens het bestuur van Stichting Beachvolleybal Hilvarenbeek,
Ine

Cadeau voor 65ste verjaardag (11-09-11)

11 september 2011, ja, een gedenkwaardige dag. En niet alleen deze datum, maar het heerlijke varen op de "Vrouwe Fortuna". Het weer gaf alles, goed, slecht enz. Maar vooral de sfeer aan boord was goed. De informatie van Wim waar we allemaal langs vaarden was prima en Onno heeft de touwtjes goed vast gehouden, waardoor we het allemaal overleefd hebben. Al met al een heerlijke vaartocht en goed voor herhaling. Els.

Voor mijn 65ste verjaardag een geweldige dag gehad en veel geleerd. Ik zal het de volgende 65 jaar toepassen. Hartelijk dank namens ons allemaal. Rudy.

50-Jarig Huwelijk (10-09-11)

Een vaarfeest voor 21 mensen verdeeld over een ochtendgroep en een middaggroep. Er werd gezamenlijk geluncht op het terras van het restaurant in de jachthaven "Bij Onz". De dag werd afgesloten met Indische catering aan boord.

10 september 2011. Onze kennismaking, nog in de winter in Leiden - aan de Haven - was meteen een verrassing, - de Vrouwe Fortuna met schipper Wim Ploeg was precies de combinatie die wij aan 't zoeken waren voor onze feestelijke viering - met grote familie (21 mensen!) - voor ons 50-jarig huwelijk! Wat hebben we genoten van een prachtige vaardag. Leerzaam en gezellig, in dit mooie plassengebied. Het ontbrak ons aan niets! Het kunnen en ook moeten meewerken aan de bediening van het schip was buitengewoon leuk. Jammer dat 's nachts doorvaren niet mogelijk is! Heel veel dank voor de zorgzame vaartocht! Familie Zaalberg

Familiedag (04-09-11)

Een heerlijke dag op het water. Onder deskundige leiding hebben we mogen genieten van hoe het op een tjalk in zijn werk gaat.
Heerlijk gezeild in een geweldige atmosfeer en we hebben zelf het roer in handen gehad.
Dank voor de geweldige dag en wellicht tot een volgende keer.
Ronald en de hele familie.

Nichtendag (27-08-11)

Vandaag, 27 augustus 2011: Yes Nichtendag! Wat gaan we doen? Verrassing!

We gaan varen op de Tjalk van Wim en maat Walter. Wij dames allemaal enthousiast aan boord, leuk, gezellig.
Wim legt ons het één en ander uit, dus ook ook wij moeten aan het werk. Erg leuk.
Met z'n allen op de Vrouwe Fortuna gelunchd.
Alleen het weer, nee, dat was soms bar: regen, regen, regen. Dus zaten wij dames snel weer beneden. Ook halverwege de vaartrip zijn we aan gaan leggen om te gaan Boerenklompgolven.
We hebben ondanks de buien onwijze lol gehad. Broek niet nat van de regen, maar wel van het lachen. haha.

Wim, Walter, Bedankt. Wij vonden het heel erg leuk. Leuke ervaring en wie weet tot ziens.

Groetjes, Hetty, Hendrien, Caroline, Ineke, Astrid, Petra, Mirjam, Lianne, Nicole en Ilse.
Schip Ahoy.

Zomertocht (29-07-11 t/m 18-08-11)


(18-8-11) Van 29-7 t/m 18-8, voor de 7e keer, weer onvergetelijke dagen doorgebracht op de Vrouwe Fortuna! Een prachtige tocht naar de Wadden! Van Oude Wetering, via de staandemastroute naar Amsterdam, verder via Marken, Enkhuizen naar Lemmer. Vandaar via Harlingen de Waddenzee op naar Ameland, prachtig weer, drooggevallen op het wad 's avonds, zo mooi bij zonsondergang! Heel bijzonder om over de "zeebodem" te wandelen. Schiermonnikoog, met de balgkar naar het puntje, Lauwersoog, Zoutkamp, Dokkum, Grou, weer terug in Lemmer. Te veel gezien en beleefd om op te noemen! En nu via Edam, Nieuwendam, Haarlem terug naar Oude Wetering. Drie weken van genieten! Hartelijk bedankt schipper Wim, scheepskok Koen en de maten Tim, Anita, Janneke, Bart en Walter. Jopie

(18-8-11) Heerlijke 3 weken. Op het drooggevallen was 2 keer door behulpzame mannen uit de modder getrokken. Bedankt Wim, Koen en maten. Anneke P.

(18-8-11) Vier heerlijke dagen gehad. Lekker gegeten en gedronken en veel gelachen. Loes.

(18-8-11) Het was erg fijn bij jullie. We hebben genomen van de frisse lucht en de zon en de andere gezellige gasten. Henny.

(18-8-11) Wat een heerlijke dagen hebben we gehad. Veel geleerd, lekker gegeten en veel gelachen. Boerenbridge. Lenie.

(13-8-11) Wadden, watjes.
Eindelijk weer een wad langere tijd op het wad met veel plezier, ook al zat het weer niet echt mee, wat een beetje jammer was. Wat ook erg leuk was om elkaar weer te zien, 's avonds te kaarten en met elkaar de wal op. Wij zien terug op een geslaagde vakantie met het 3tal Vrouwe Fortuna, Koen en Wim. Sjak en Jolanda.

(13-8-11) Het was weer een feestje. Naast alle bekenden te ontmoeten, ook weer nieuwe fijne contacten opgedaan, Jan & Herman. Aangenaam. Het varen, weer of regen of zon, was weer geweldig. Iedereen bedankt voor zijn aandeel in de tocht. Wim, Koen, maten en gasten. Jaap & Anneke.

(13-8-11) Weer elf bijzondere dagen op de VF beleefd. Het weer speelde een wat andere rol dan we gewend waren de vorige jaren. Bewondering voor de mannen bovendeks! Beneden werd gezellig geknutseld of gelezen. Het bezoek aan de eilanden Ameland en Schiermonnikoog, het lopen op het wad, waren ook leuke ervaringen. Nog goede dagen toegewenst tot de thuishaven! Marijke.

(01-8-11) Merci de nous avoir si bien accueillis. Nous sommes touchés et heureux d'avoir pu partager 4 jours de bonne humeur, de bons moments et de jolis paysages. La Hollande par les roies d'eau est encore plus belle, surtout en bonne compagnie. A bientot. Marie-Louise & Stéphane.

(01-8-11) Ik heb een heerlijke tijd op de boot gehad. Super laatste dagje. Alles goed geregeld en lekker gegeten. Bedank voor alles. Elmer.

(01-8-11) Beste Wim en Koen en maten, Dank voor de heerlijke vier dagen zeilen op jullie prachtige boot! Dank zij de lieve oma van Dieke mocht ik mee op de 2011 trip. Het was een heel gezellige groep met een internationaal tintje:'De Fransen'. Wel relaxed dat het de laatste dag zulk mooi weer werd en we de zwembroek en zonnebrand niet voor niets hebben meegenomen. Nogmaals dank en heel veel plezier nog op de Wadden! Groet Stijn.

(01-8-11) Wat heerlijk om weer met jullie mee te zeilen. De sfeer was fantastisch en ook de innerlijke mens werd goed verzorgd, als van ouds. Helaas stappen we in Lemmer af. Er moeten ook nog mensen werken ;-( Een grote tegenstelling qua temperatuur. Zaterdag gekleed in mallot, joggingbroek, vest, jack en dikke sokken. Maandag geluld in bikini. Albert heeft zelfs nog gezwommen in het IJsselmeer! Leuke stadjes aangedaan zoals Marken en Enkhuizen. Albert is overal geweest, behalve in Marken en Enkhuizen. Helmaal leuk! Jullie allen heel veel plezier op de rest van de tocht! Liefs Hanneke en Albert.

(01-8-11) Na 4 dagen op de boot, een leuke tijd, zit het er weer op, helaas. Bedankt voor de mooie tijd & de zwempauze!!! Marten.

Nu ben ik moe, 4 heerlijke dagen, mooie klassieke Hollandse stadjes vanaf een waterkant met vandaag fantastisch weer (helaas zonder wind) en zwemmen met vol open zeil. Het was erg gezellig met nieuwe contacten, lekker eten en tussendoortjes en het is jammer jullie te moeten verlaten voor de wadden. Heel veel plezier nog! Ik wens jullie mooi weer met windkracht 3-4. Pas goed op oma ;-) Liefs van Dieke (zus van Marten en Elmer, vriendin van Stijn).

Het heeft wat lang geduurd, maar nu heb ik eindelijk de videos op Youtube. Omdat op Jaap z'n DVD zo veel meer (en mooiere !) opnamen staan dan ik zelf had gemaakt, heb ik hem toestemming gevraagd die eveneens op Youtube te zetten, om die ook aan andere vrienden en familie te kunnen tonen, waar hij vriendelijkerwijs in toestemde. Voor't geval jullie die ook aan anderen willen laten zien geef ik ze hierbij ook door. Om het oploaden wat handzamer te houden (het duurde vele uren !) heb ik zijn materiaal in drie delen opgedeeld:
1. Van Lemmer t/m Ameland:
2. Van Ameland tot Dokkumer Ee:
3. Laatste stuk, Friesland:
Ik heb zelf alleen videos van:
4. Het stuk door Friesland
5. Laatste stuk IJsselmeer - Zuid Holland:

Hartelijke groeten van Jan.

1. 2. 3. 4. 5.

Middag- en Avondtocht (11-07-11)

20.23 uur

Goede wind, lekker eten, af en toe iets doen. Een prima middag!

Bedankt!

Tower Watson
Paulien Siegman e.a.

MeeVaarDag (26-06-11)

Wat een heerlijke dag, wat leuk om mee te helpen, wat een geweldige catering en goed gezelschap.
Bedankt, volgend jaar weer!
Erica.

Hoi Elsje hierzo.
Jammer dat niet meer mensen mee wilden, want echt ze hebben een heerlijke dag gemist.
Koen en Wim, geweldige ervaring.
Ga kijken of Centric Fss dit ook wil...

Heerlijk zo´n lekker dagje op het water. Voor herhaling vatbaar.
Tot volgend jaar?
XX Carla.

Tja, wat moet ik zeggen. De meiden hebben alles al beschreven. Het was echt heerlijk! Jammer dat Ing niet mee kon.
Gr. Jolanda.

Vrijgezellenmiddag (25-06-11)

Als vrijgezel een heerlijk dagje gevaren met vriendinnen en (schoon)zus.
Een behouden vaart!
Groet,
Doutzen

Pinkster-mannenweekend (11 t/m 13-06-11)

Driedaagse tocht met overnachtingen in de binnenstad van Leiden en op het Braassemermeer.

Met 12 mannen op een oude schuit: een zeer geslaagd weekend. We hebben veel gelachen en goed weer gehad. Schipper Wim en Koen hebben ons getrakteerd op prachtige wandelingen door Leiden als perfecte gidsen. Lof voor hen en het was een plezier voor iedereen te koken. Groeten van de kok, Roel.

13-6-2011 / 14.30 op de Ringvaart varende naar de jachthaven. Een heerlijk lang weekeinde zoals hiervoor beschreven. Veel geleerd van zeilen met platte bodems en Leids Ontzet. Een heerlijk lang weekeinde weg. Dank K+W en alle anderen. Yan, Amsterdam

Een heerlijk zeilweekend, met afwisselend weer en gezelschap. Zeker voor herhaling vatbaar. Etienne

Genoten van de mooie boot, het gezelschap & Wim's strenge commando's. Rick

Wederom genoten van een heerlijk weekend aan boord van Vrouwe Fortuna! Harte groet, Frans

Dag Koen en Wim, Bedankt voor de leuke foto's en nogmaals heel veel dank voor een geweldig zeilweekend. Jullie weten zowel een ontspannen als actieve sfeer te creeren en dat is best bijzonder. Ik hoop nog een keer mee te varen! Hartelijke groet, Robert

Dag Wim en Koen, Dank voor het aangename verblijf. Ik vond het heel leuk, zowel het zeilen, het gezelschap als het wandelen. Groeten, Bart

Eerste Hulpdienst Delft (31-05-11)

Tjalk gecombineerd met meerdere valken.

Bedankt voor de leuke ervaring en alles wat je ons geleerd hebt m.b.t. zeilen!
Groetjes,
StH pleegjes Delft!

Vrijgezellenweekend (21/22-05-11)

Avond, overnachting en zondag. Tjalk gecombineerd met 2 valken.

Beste Wim en Tim,
Geweldige vrijgezellenfeest - weekend gehad. Op naar de volgende vrijgezel. Ik ben in iedergeval klaar om te trouwen.
Dimitry en crew.

Streekarrangement met bezoek kaasboerderij (21-05-11)

Hallo Wim, Fantastische tocht met een wat mij betreft heel leuk inleidend praatje. Veel geleerd en genoten van het mooe weer en vriendschappelijke sfeer. Ria

Schitterende tocht. We were very lucky with the weather and the crew! Thanks. Yvon & Carl, Australia

Dag Wim, Bedankt voor een prachtige "verjaardag". Ik vond het een feest... Harry Enter

And soooo relaxing... Marieke Ento

MeeVaarDag (15-05-11)

Prachtig zeilweer, geen gebrek aan wind. Komen veel herinneringen boven aan onze eigen tjalk. Leuk om te kunnen helpen. Prachtig varen door dit Hollands Landschap.
Rogier en Steven vd Broek, Adelaide, Australië

Beste Wim, We hebben heerlijk gevaren. Leuk om te zien dat De Schuit voor de maten zorgt.
Micha, Bram, Jurian, Ferdy
Winnaars Eerste Leidse Onderlinge Zeilwedstrijd 2010, De Blauwe Schuit

Middagtocht ABN AMRO (29-04-11)

1e Gasten van het nieuwe seizoen en we hebben mazzel: prachtig zonnetje en stevige wind. Genoten van een middag frisse lucht op de Westeinder. Mooi schip en gastvrije bemanning! Bedankt voor de goede zorgen!

Manon, Bas, Peter, Willem, Simone, Jan, Michiel, Thea.
ABN AMRO Bank, Bedrijven Amstelveen.

Te Gast in 2011

Nog even en het vaarseizoen begint weer. Dan ligt de Vrouwe Fortuna in Oude Wetering, klaar vele mooie tochten. We hebben al een flink aantal tochten geboekt, maar er zijn nog voldoende dagen vrij. Wacht echter niet te lang, want de populairste periodes zijn het snelst weg.

Een greep uit onze vaaragenda: Op 15 mei staat een MeeVaarDag gepland. Er gaan dan aan aantal leden van de Leidse Studentenzeilvereniging De Blauwe Schuit mee. Een week later op 21 mei viert Harry een familiereunie, waarbij er o.a. familie uit Australië overkomt. Het Pinksterweekend komt, net als vorig jaar, een groep mannen 3 dagen genieten van het Groene Hart.

De Zomertocht is dit jaar verdeeld is 3 etappes. Eerst voert de tocht naar Lemmer. Van Lemmer varen we 10 dagen naar de Waddenzee en vanuit Lemmer zeilen we in 4 dagen terug naar onze thuishaven. Voor alle onderdelen hebben we een leuke groep mensen bij elkaar. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar.

Op 10 september viert Familie Zaalberg haar 50-jarig Huwelijk aan boord. Het gezelschap wordt verdeeld over de tjalk en een sloep. Halverwege de tocht wisselen ze van vaartuig. Zo zien ze ons prachtige vaargebied op twee totaal verschillende manieren.

Het belooft dus weer een zeer afwisselend vaarseizoen te worden!
Voor meer reacties van onze gasten klik op een jaartal in onderstaande balk.
Zelf ook een keer varen? Neem contact op!


2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002