• Algemeen
 • Vaargebied
 • Prijzen
 • Arrangementen
 • Catering
 • MeeVaarDagen
 • Gastenboek
 • Fotoboek
 • Contactinfo
 • Nieuws
 • Links

Gastenboek 2012

2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002
Naast dagtochten verzorgen we ook 2- en meerdaagse arrangementen, zoals de jaarlijkse zomertocht. Er zijn al een flink aantal dagen geboekt. Als je vaarplannen hebt: neem contact op, want de populairste perioden zijn het eerste weg!

Vrouwe Fortuna terug in Leiden (14 oktober 2012)

Het vaarseizoen werd afgesloten met de traditionele matendag. De tjalk ligt weer in de historische binnenstad van Leiden, waar we deze zomer regelmatig hebben overnacht tijdens weekendtochten (zie foto). Van hieruit kunnen op verzoek wintertochten gemaakt worden. Wij kijken nu al uit de start van het seizoen in april!

Verjaardag van opa Harms (13 oktober 2012)

Beste Wim en Tim, Vandaag zijn wij wezen zeilen met Vrouwe fortuna, om de verjaardag van opa Harms te vieren. We hebben veel plezier gehad aan boord ondanks de kou. Ik heb zelf wel een aantal dingen geleerd, ik had nog nooit gevaren op een boot als deze. De rest van de familie, die toen ik er nog niet was veel op het water te vinden waren, waren onder de indruk van de prachtige boot. Wij zijn naar één van de weinige kaasboerderijen van Nederland gevaren voor een rondleiding en, niet te vergeten, een lekker stukje oplegkaas! We keren terug met natte kleding, bevroren handen en voeten en een stuk heerlijke kaas en een boel verse herinneringen aan deze geweldige dag! Bedankt en groetjes, Fam Harms

Meidenvrijgezellenmiddag (6 oktober 2012)

Vanmiddag vieren Eveline en haar vriendinnen een vrijgezellenmiddag aan boord. De dames hebben enorm veel plezier. Zien we de aanstaande bruidegom met zijn vrienden ook nog eens aan boord? ;-)

Weekend met de studentenjaarclub (29 en 30 september 2012)

Vakmanschap is meesterschap met veel passie en liefde voor schip en waterland vallen samen op de Vrouwe Fortuna. Hulde aan de schipper Wim en matroos Maarten. We hebben van alles genoten. Hoezee! Erik.

Een echt schip & schitterend weer. Sympathieke begeleiding en veel tolerantie voor onze onnavolgbare conversatie. Dank! Waldo.

Wim, Maarten! Het was geweldig! Koos.

Op mijn 55ste toch nog de zeilsport gaan waarderen en veel nieuwe termen geleerd. Bedankt, Tijs.

Kluivers, zwaarden, stagen. Opschieten en bakboord uit. Ik heb weer veel geleerd. Prachtschuit & fijne crew. Dank dank dank. Kees.

Librijn openbaar onderwijs (10 september 2012)

Een hernieuwde kennismaking met de Vrouwe Fortuna en Wim en Fanne.
En dat smaakt naar meer! Want wederom ruime wind en in de middag heerlijke zon.
We hebben genoten van de Hollandse vergezichten, de broodjes en de lekkere koffie.
In ruil daarvoor hebben we ons als een voorbeeldige bemanning gedragen.
Met blaren in de handen gaan we tevreden huiswaarts.
Bedankt!
René.
Librijn openbaar onderwijs, Delft.

Middagtocht Fiscaal Economisch Instituut B.V. (7 september 2012)

7 september, zonnig, 23 graden

We weten nu hoe we moeten / kunnen zeilen! En de rosé smaakt goed. Heerlijk weer en goede wind. En de kapitein heeft een mooie duidelijke stem. Bedankt voor deze geslaagde zeilmiddag op de Vrouwe Fortuna. ;-) Astrid, FEI BV

Keigaaf, bedankt. Angelique. Blaren van de fok. Geweldig. René.
Ton, Martijn, Janwillem, Rob, Peter, Ralph.

Dagtocht 2 families (2 september 2012)

Vandaag was het bewolkt bewolkt met af en toe wat zon. Maar heerlijke wind, daardoor hebben we weer allemaal iets geleerd over zeilen op een heel uniek en zeer oud schip in prachtige staat.

Dank aan iedereen voor de leuke dag en aan mijn schoonzus die 40 werd en dit georganiseerd had. Veel dank!

Groeten, fam. Brand en fam. Noteboom

Avondtocht Brugse Jeugd (19 augustus 2012)

Vanavond hebben we gevaren met de Brugse Socio-Culturele Jongeren. Zij waren op kamp in Rijpwetering en zijn op de fiets naar Oude Wetering gekomen. Van daaruit een avondtocht op de Vrouwe Fortuna. Op deze extreem warme dag is een zwempartij natuurlijk onmisbaar. Van deze mogelijk werd dan ook dankbaar gebruikt gemaakt!

Familiedag met molenbezoek (18 augustus 2012)

Vandaag de warmste dag in 20 jaar. Meegevaren op de Vrouwe Fortuna.
Volop zon zon en ruim 35 graden. Een super mooie tocht op het Kaag- en Brasemermeer.
Het was erg leuk en gezellig.
Iedereen heeft erg genoten. Voor herhaling vatbaar.
Groetjes,
Familie Schenk.

Zomertocht (7 t/m 12 augustus 2012)

Voor de 8ste keer meegevaren met de Zomertocht. Alle dagen prachtig weer, de wind jammer genoeg soms uit een verkeerde hoek. Een heel nieuw programma. Andersom naar het Noordzeekanaal: heen via Haarlem, terug door donker Amsterdam! De eerste ligplaats op Kaageiland, in Kaagdorp. De volgende dag een rondleiding door het stoomgemaal Cruquius, verder naar Haarlem, de stad in. Toen we om 19.30 vertrokken, bleek de brug kapot en konden we niet verder. Aan de kade overnacht. Gelukkig deed de brug het weer de volgende ochtend. Via de sluis in Spaarndam het Noordzeekanaal op, maar "verkeerde" wind! Richting Almere, via de Zuidsluis het natuurgebied in, 5,6 meter verschil in hoogte! 's Avonds een wandeling naar de dijk bij zonsondergang. Een wandeling naar de Lepelaarsplas met schuilhut voordat we het Markermeer opgingen naar Marken. Prachtig plekje om te overnachten! Vandaar naar Amsterdam voor de nachtelijke doorgang: van 2 tot 4 uur. Hartelijk bedankt schipper Wim, scheepskok Koen en de maten Janneke en Tim. Jopie.

Beste Wim en Koen, Hoewel de zomertocht nog niet helemaal ten einde is, wil ik mijn dank overbrengen aan jullie en natuurlijk ook aan Janneke, die schat en Tim, die ook veel hebben bijgedragen aan deze korte zomertocht waar we toch lekker gezeild hebben en gegeten. Voor Wim gelukkig dat hij geen 50 meter touw kan gooien, want in de buurt van Schiphol had hij direkt door gemoeten naar de Spelen in Londen. Veel dank, Sjak.

Weer een weerzien van de Vrouwe Fortuna, 5 dagen heerlijk gevaren. Maar het summum was zaterdag. Die dag heerlijk gezeild op het Markermeer en een tijd aan het roer gestaan. Heerlijk! Wim en Koen bedankt voor jullie gastvrijheid en het heerlijke eten.
Truus.

Voor het eerst mee met de Vrouwe Fortuna, idem zo'n vakantie. Ik ben geen watersporter maar heb toch enorm genoten van deze dagen. Wim, bedankt voor de deskundigheid bij het varen en Koen bedankt voor de goede catering.
Wim.

Luierend en genietend op het dak van prachtig zomerweer op de Nieuwe Meer na een lange en spannende staandemasttocht door Amsterdam. Wij zijn te laat voor een brug (welke?) en hebben een extra lange dag om te profiteren van het zijn op de Vrouwe Fortuna! De volgende opening van de brug is namelijk pas om 18.30 uur. Janneke, Koen, Wim, Rick en Paul hebben gezwommen. Veel ganzen zijn gevoederd met oud brood en komen steeds terug! Dank voor alle goede zorgen bemanning en medeopvarenden voor de gezelligheid!
Marijke.

Weer een heerlijke vakantie gehad dankzij jullie Wim en Koen. Bedankt voor alles. Wil.

Na het voortreffelijke Pinksterweekend, was het zeker een aanrader om met de zomertocht mee te gaan. Ik kreeg genoeg medewerking van mijn werk maar zeker ook van Koen. Deze groep ook erg leuk en gezellig. Wat hebben we een mooi weer gehad. Helemaal goed. Bedankt. Bart.

Dagtocht Westeinderplassen (4 augustus 2012)

Beste Wim en Maarten,

Een dagje uit met de familie, dat kan je niet beter doen dan op je mooie schip Vrouwe Fortuna. Wat was het een heerlijke dag en wat hebben we een geluk gehad met het weer. Dankzij onze lieve oom en tante (Jaap en Martine) hebben we dit mogen meemaken. Bedankt!

Paul, Ria, Wilma, Ed, Jaap, Kees, Hannie, Ton, Irma en Martine.

Driedaagse familietocht (28 t/m 30 juli 2012)

Met de Familie Kok hebben we een tocht gemaakt langs de Molenviergang in Aarlanderveen, met bezoek aan een molen, de binnenstad van Leiden met hofjeswandeling en op maandag de Kagerplassen met een rondleiding op een kaasboerderij.

Met Vrouwe Fortuna (beeldschoon) en schipper Wim (vaardig en voorzichtig en niet gek te maken) Neerlands sop verkend voor 3 dagen. Wat het varen betreft moest je 2 van de bemanning niet hebben, de catering daarintegen was goed te doen. Je hebt ons weer een mooi stuk Nederland laten zien, dank. Terry en Peter.

Beste Wim en Tim, Jullie zijn ware gastheren. In alle opzichten. Peter Kok
Ahoy Schipper Wim en fokkemaat Tim!! We hebben heerlijke dagen gehad op de Vrouwe Fortuna! Fijn dat jullie ons als leken wat zeilkunsten bij hebben kunnen brengen! Graag tot ziens!! Ronelle

Beste Wim & Tim, het was een genoegen om op dit prachtige schip met jullie de Leidense wateren te bezeilen! Bedankt en tot weer ziens, PJ

Wim en Tim, I couldn't think of a better way to explore the Dutch waters on a beautiful ship that is Vrouwe Fortuna! During the past 3 days, not only have I made unforgettable memories, but I have learnt an incredible amount of things and I could never thank you enough… (but I'll try!): Heel Bedankt! - Alex

Nicole´s Verjaardag (15 juli 2012)

Een bijzonder leuke ervaring. Ontspanning gepaard met activiteiten. Zeilen en genieten. Het kraken van het hout, het zuchten van de wind, Hollands landschap.... heerlijk. Bedankt voor de vrijheid om ook een glaasje bubbels tijdens de reis te mogen genieten. Het was een leuke dag, precies zoals we wilden.

Nicole en Alex

Familie Schoutendag (14 juli 2012)

Lieve Wim en Anita,
De dag begon met regen, maar uiteindelijk was er zon. Ter ere van de verjaardag van onze overleden moeder komen wij, familie Schouten, ieder jaar rond haar verjaardag bij elkaar. Deze dag was een topdag. De Kaag is altijd mooi en dan varen op zo'n prachtige zeilboot. Leuk dat we mochten meehelpen met zeilen en dat we konden zeilen. Er was mede dankzij jullie een ontspannen sfeer. We hebben genoten.
Veel liefs, Martine en Jaap

Heel leuk om mee te sturen en de fok en het zeil te mogen hijsen en strijken. Annemarie en anderen.

Familieweekend (29 juni - 1 juli 2012)

Schipper Wim, viel mij op, is best trots op zijn tjalk. Dank Wim en Tim voor het rustige loodsen door de natuur van ons mooie Groene Hart!
Ook leuk om iedereen drukdoende te zien bij het hijsen van de zeilen, het bedienen van de zwaarden. Zo anders dan op en kleine zeilboot. Het was een fijn, ontspannen weekend op het water. Groeten van Dirk Jan, Paul, Piet, Ada, Stef, Marja, Eileen, Lisa, Kees, Annemarie, Robert en Roos.

Bedrijfsuitje met boerengolf, borrel en Indisch buffet (28 juni 2012)

Topdag!

Alles klopte: het weer, het eten, maar bovenal de bemanning.

MBC Software

MeeVaarDag (3 juni 2012)

Lieve Koen, Wim en Anita,

Het was een heerlijke dag met de wind in de haren en echte Hollandse landschappen! En warme kopjes thee en stevige maaltijden om ons tegoed aan te doen. Prachtige rustgevende omgeving, heerlijke dag! En wat een passie straalt ervan bij jullie. Mooi om te zien! Voor herhaling vatbaar! Bedankt!

Liefs, Dorien

Pinkstermannenweekend (26 t/m 28 mei 2012)

Bedankt voor een geslaagde weekend in een streek die hoewel niet veel weg uit Amsterdam ligt, best onbekend voor mij was. De zon was gelukkig de hele tijd ook van de partij en de bemanning echt toppie. Ik kijk al naar mijn volgende zeiltocht uit. Groeten, Christophe (Amsterdam)

Fantastisch om het Pinksterweekend op jullie tjalk te mogen zijn. Goed geslapen, heerlijk gegeten, fantastisch weer en een mooie bemanning. Mooi nu iedereen te zien werken. Genoten van de gezelligheid, in de Roze Beurs t.g.v. het Songfestival, prachtige hofjeswandeling door Leiden. Een stimulans om hier nog eens terug te komen. Groet, Wim (Nijmegen)

Een topweekend in alle opzichten. Daan. Zo is het! Otto

Geweldig, ik heb enorm genoten. Jan

Ik heb het ook helemaal leuk gevonden, gezellig. Super bedankt. Gr. Bart

Zon, wind en water. Een perfecte combi en een supergezellige tijd bij de gastheren Wim, Koen en Maarten. Groet, Paul

'n Super relaxt weekend, ondanks "t harde werken" aan boord. Koen, Wim, Maarten en alle andere passagiers: dank!! Jeroen

Het was een heerlijk Pinksterweekend met al die mannen aan het eind geen vreemden meer waren. Heerlijk om zo van zeilen en water te genieten! Het meest geweldige was natuurlijk het ongelooflijk mooie weer. De verzorging was prima. Alles liep gesmeerd. Heel veel dank. Gerard

Dit kon echt niet beter. Zon, wind, goed gezelschap. Heb genoten dit Pinksterweekend! Theo

Dank jullie wel voor de mooie dagen! Rick

Weekend Belgische jeugdbegeleidsters (18 t/m 20 mei 2012)

Een geslaagd weekend. Waaauw. De zon van de partij, maar ja "je krijgt wat je verdient".
Kunst is het er altijd het mooie van te zien.
Best wel spannend, maar dank zei de richtlijnen van schipper Wim lukte het ons wel. We hebben genoten!!!
P.S. Voor Walter ook een pluim.

Marie-Jeanne, Margriet, Heidi, Lucie, Lieve, Margo, Brigitte, Linda, Lydia.

Opa wordt 80 (12 mei 2012)

Beste schipper Wim en scheepsmaat Tim,
Wat een geweldige dag op de Kager plassen en de Braassem! Prima weer om te varen, prachtige Hollandse luchten en het fraaie landschap zorgen voor een geweldig decor. De gastvrijheid op de Vrouwe Fortuna maakt het verjaardagscadeau voor onze vader/opa Douwe compleet! Erg leuk was het bezoek aan de kaasboerderij. Enorm bedankt voor de mooie dag en het in stand houden van een fraai stuk varend erfgoed.
Jan Zandstra

Wim en Tim, Bedankt voor de geweldige dag! Aafje

Schipper Wim en fokkenist Tim, Hartelijk dank voor een grandioze dag! Zandstra.

Dik viert zijn 60ste verjaardag (5 mei 2012)

Als oud zeeverkenner is niets leuker dan je verjaardag zeilend te vieren. Daarom op naar de Kagerplassen waar de gasten vroeger in hun vletten menig rondje hebben gezeild. Wij gaan er voor anker en genieten van een maaltijd die bij de zeeverkenners zeker niet zou missstaan: Captains Dinner! Een merorabele verjaardag, daar is iedereen het over eens!

Op de werf (17 april t/m 1 mei 2012)

Eens in de 4 jaar moet het schip gekeurd worden door de verzekeraar. Daarvoor gaat de tjalk dus de helling op. Dit keer bij Jachtwerf Van der Laan in Woubrugge. Natuurlijk wordt dan ook gelijk het nodige onderhoud gepleegd. Het onderwaterschip krijgt 2 beschermlagen en al het schilderwerk vlak boven de waterlijn wordt gedaan. Voordat er geschilderd wordt moet er eerst flink geschuurd worden! Gelukkig hebben we veel hulp van de maten. Op de foto Anita, Walter, Koen, Tim en Maarten.

Te Gast in 2012

Nog even en het vaarseizoen begint weer. Dan ligt de Vrouwe Fortuna in Oude Wetering, klaar vele mooie tochten. We hebben al een flink aantal tochten geboekt, maar er zijn nog voldoende dagen vrij. Wacht echter niet te lang, want de populairste periodes zijn het snelst weg.

Zo viert Jan uit Leiderdorp op 12 mei de 80-jarige verjaardag van zijn ouders met alle kinderen en kleinkinderen met een vaardag op de Vrouwe Fortuna met o.a. een bezoek aan de kaasboerderij aan het riviertje de Ade. Het Pinksterweekend komen voor de 3e keer een groep mannen het Groene Hart verkennen. Zaterdagnacht slapen we in de haven van Leiden en op zondagochtend maken we een sfeervolle hofjeswandeling. Op 18 augustus komt een groep Belgische jongeren een avond varen.
Voor meer reacties van onze gasten klik op een jaartal in onderstaande balk.
Zelf ook een keer varen? Neem contact op!


2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002