• Algemeen
 • Vaargebied
 • Prijzen
 • Arrangementen
 • Catering
 • MeeVaarDagen
 • Gastenboek
 • Fotoboek
 • Contactinfo
 • Nieuws
 • Links

Gastenboek 2013

2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002
Naast dagtochten verzorgen we ook 2- en meerdaagse arrangementen, zoals de jaarlijkse zomertocht. Er zijn al een flink aantal dagen geboekt. Als je vaarplannen hebt: neem contact op, want de populairste perioden zijn het eerste weg!

Terug in Leiden, de winterligplaats van de Vrouwe Fortuna (12-10-13)

Vrouwe Fortuna is vandaag omgevaren naar haar winterligplaats in de passantenhaven van Leiden bij de Zijlpoort. We zijn nu al aan het aftellen tot het vaarseizoen 2014!

Matendag / afsluiting vaarseizoen (05-10-13)

Helaas: aan alles komt een eind. Het vaarseizoen werd afgesloten met een heerlijke zonnige zeildag met de maten en een aantal aspirant-maten op de Westeinderplassen. Aan het eind van de dag hebben we de zeilen ingedoekt. We zijn weer winterklaar!

Opvoedsters Gehandicapten Ipse De Bruggen (27-09-13)

Een hele leuke dag met het PPG team, Ipse De Bruggen. Wat anders dan opvoeden :)

Veel geleerd over zeilen, knopen. Goed samengewerkt!

Lekkere lunch en toen weer in de zon aan het werk.

Hartelijk dank!
PPG-ers.

Over "25" jaar weer / of wanneer er straks weer iemand een jubileum heeft!

Brainstormsessie Directieteam Openbaar Primair Onderwijs Oegstgeest (24-09-13)

Een mooie dag! Geen wind helaas, maar veel gevaren op de motor. Met het team een goede brainstorm gehad door een frisse kop.
Eén dagje varen geeft een vakantiegevoel van een lang weekend!
Veel dank aan de Vrouwe en bemanning.

Gert-Jan
Directie Team van het Openbaar Primair Onderwijs Oegstgeest

Oud bestuur Katholieke Plattelands Jongeren (21-09-13)

Deze dag zijn wij zeer vriendelijk ontvangen door de Schipper Wim en Tim. Goede uitleg over de hele gang van zaken omtrent de boottocht op de Vrouwe Fortuna. Rond half 11 vertrek!
Het werd een zeer bijzondere tocht, vol spanning voor deze groep Opa’s en Oma’s uit Brabant. Aan onze kleinkinderen kunnen we nu vertellen hoe deze Zeil Tjalk uit 1895, een originele vrachtboot, onderhouden wordt.
Dank aan de Schipper voor deze mooie en bijzondere dag,
Oud Bestuur KPJ Maarheeze.

Familiereunie met bezoek aan kaasboerderij (14 september 2013)

Wat een dag! Ondanks af & toe een buitje, genoten van een prachtige dag. Gezellig, mooi, rustgevend en voor herhaling vatbaar.
Wim, Koen en Maarten, TOP! Aline

Supergezellige dag! Voor herhaling vatbaar... Gertie + Martin.


Musicalgezelschap OTIS (25 augustus 2013)

Wat een fantastische dag! Het begon met veel wakker wordende nog dichte oogjes in mistig fris weer. Maar is geëindigd in vrolijk bruinverbrande gezichtjes en vrolijk druk geklets en gelach. De taken waren goed verdeeld en er mag gezegd worden dat het voordek fok team uitstekend heeft gepresteerd. De catering was top verzorgd door Cary & John. Echter de humus was en groot gemis. Lieve Koen, ondanks dat we je nog steeds missen op de maandagavond zijn we super blij je andere hobby ook te hebben mogen beleven. Bedankt voor alle gastvrijheid en de zeilcursus. Liefs, je OTIS-clubbie.

Een muzikale dag met Volksdangsgroep Nitsanim (24 augustus 2013)

Een dag om nooit te vergeten: een groep vanuit de volksdanswereld gingen een dagje varen!
Wat een leuke sfeer met veel muziek (accordeon, fluit en gitaar). We trokken veel bekijks en iedereen heeft genoten.
Bedankt Koen en Wim voor deze goedverzorgde dag! Voor herhaling vatbaar!
Liefs Rina van “Nitsanim”.

Zomertocht naar Zeeland (2 t/m 16 augustus 2013)

Voor de 9e keer de Zomertocht meegemaakt op de Vrouwe Fortuna, voor de 3e keer naar Zeeland! Van 2 tot 16 augustus.

Van Oude Wetering, via Gouda naar Schiedam. Rondwandeling door het centrum. De 3e dag langs Vlaardingen, door het Spui naar Hellevoetsluis, vestingstad met gidse. De 4e dag naar Tiengemeten, leuk om er rond te kijken, op maandag was helaas het museum van Rien Poortvliet gesloten… Naar Zuid-Beijerland “de Hitzert” w.v. Gezwommen in het Haringvliet! 5e dag: Grevelingenmeer en Brouwershaven. 6e dag naar Stavenisse. De volgende dag droogvallen onder Tholen! Naar Bergen op Zoom. Dat was de eerste week!

De 2e week…
Van Bergen op Zoom door de Zeelandbrug naar Colijnsplaat met de Colijnplaatse dagen, feestelijk! Daarna naar Burgsluis, wandeling naar Plompetoren. Met 3 zeilen op, vergezeld van een bruinvis en een zeehond naar Zierikzee. Door de Krabbenkreek naar St. Annaland. Dan naar Benedensas, een prachtig stekje bij natuurgebied, evenals Strijensas de volgende dag. 15 augustus! De 50ste verjaardag van Koen gevierd met “Abraham” en een prachtige sloepentocht ’s avonds door de Biesbosch (met bever)! Dan de laatste route: Dordrecht – Oude Wetering... 14 dagen zon, 1 middag en 1 ochtend regen, prachtige luchten, fijne mensen. Onvergetelijk. Bedankt schipper Wim, scheepskok Koen en de maten Tim, Bart, Fanne en Janneke!
Jopie.

Weer mee met de zomertocht, dit keer de laatste week. We hebben mooie dingen gezien en beleefd. Van kermis in het dorp tot varen in een heel stil gebied. Beneden-Sas is een prachtig gebied. We vormden een leuke gezellige groep. We hebben veel gelachen. Weer een tocht met een sterretje. Wim en Koen bedankt! Truus

Twee weken met onhollands stralend weer (slechts 2 dagen een beetje regen). Bedankt allemaal voor de gezelligheid en het lachen. Anneke.Lieve gasten,
Wonen op een ark is mooi! Weekje op het schip is echt “onthaasten”. Dank voor de goede verzorgen. Mooie club mensen ontmoet. Wens ieder een mooie verbinding toe. Knuffel, Chris.

Lieve Wim, Koen, maten en gasten,
Er valt nog weinig toe te voegen. Het was weer geweldig. Ik heb deze week toch nog de kans gekregen een boek uit te lezen met de zeer passende titel “De hemel is een plek op aarde”. Dank jullie wel. Jolanda.Wat een heerlijke week heb ik gehad op Vrouwe Fortuna! Heerlijk met het schip het water op, af en toe weer aan wal voor een frisse douche en lekker gegeten en gedronken op het dek met de gevarieerde groep mensen en zelf nog een biesbosch-avontuur! Jullie doen het fantastisch mannen! Lieve groet, Joke

Op stap! Als opstapper weet je niet wat je te wachten staat. Een kaptein die de zeilen in de mottenballen laat staan? Even kijken we samen rond. Halverwege de vaart zijn wij in dit scheepje beland. Als ervaren matrozen, eh.... komen wij aan boord. Gelukkig we varen uit! Het tij is vroeg, dus passen wij aan. Tijd krijgt zijn eigen plaats naast, mijl, drift en wind. Kluivert is een 'keu' met een zeil, dus niet een bal, die weert van de kant. Boeien begrenzen; markeren over stag. Na strijken van dirk en de kat, weten we nu hoe de geest uit de fles komt. Vrouwe fortuna, behouden vaart! Groet Aldert


Lieve Koen en Wim, maten en gasten,
Deze lange reis geweldig genoten. We hebben veel zon gehad, maar ook wat bewolking en regen. Toch veel kunnen zeilen, waar ik mijn ei goed in kwijt kon. Samen met Chris het ontbijt steeds geregeld. De groep was heel divers. Veel gelachen en heerlijk gegeten en gedronken. Ik wens iedereen veel gezond en geluk en wie weet tot ziens. Lieve groet, Hans.

Ik heb een heerlijke week aan boord meegemaakt! Een mooi schip, een groep fijne mensen om me heen, steeds maar mooi zeilweer, prachtig natuurschoon kunnen bewonderen, lekker eten en drinken en veel gelachen! Wat kan een mens nog meer verlangen!? Dick

Zomerse MeeVaarDag (28 juli 2013)

Hartstikke leuke dag gehad. Volgende week ga ik een hele week mee! Mariëtte

Het was een heerlijke dag. Dank je wel lieve Wim en Koen.
Sophie, Erwin, Eva, (o)pa en (o)ma Wong.

Geweldig, perfect:
Bemanning: 10+
Boot: 10+
Passagiers: 10+
Zon: 11+
Het weer: perfect!
Wong Hon Ton en Huang Mali

Geweldige dag, cadeau van vriendin. Lekker met z’n drieën dag op het water. Bedankt voor vandaag! Groeten, Martine, Evelyn & Mirjam

Supergezellige dag, lekker zonnetje. Groetjes, Eva : )

Leuke dag, ik voel me echt verwend door Koen (Coen?) en Wim en ook door het weer. Bedankt! Lenny

Ik vond het een leuke dag. Het was ook erg gezellig. De zon was heerlijk. De boot ziet er ook heel leuk uit! Groetjes, Hannah : ) : )

Lollig gr Simon!! : )

Erg leuke dag, wat een weertje! Prima verzorging, lekker luieren, beetje werken. Macenudo! Hans

Geweldige dag op het water! Goed weer en goed verzorging. Bedankt! Erwin.

Geert viert zijn verjaardag (27 juli 2013)

Heerlijke dag gehad. Leuke uitleg en goede begeleiding bij het zeilen.

Bedankt voor deze dag lieve mensen.

Nog vele goede tochten gewenst met het schip.

Stannie en Geert, ook namens de rest.

Tropische MeeVaarDag (21 juli 2013)

Beste Wim en Koen,

Prachtig weer (30 graden)!! Bijna zelfs te heet. Hoe vaak heb je dat in NL? Het maakt de dag extra zonnetje. Mijn vader en moeder zie ik genieten en de ontspannenheid van jullie maakt het tot een geweldige dag. Bedankt en hopelijk tot ziens.

Ilse + namens Klaas (cadeau voor zijn 75ste verjaardag) en Riet.Beste Wim, Koen en Maarten,

Het was een hele fijne en gezellige dag. Zeker nog een keer. Bedankt, Klaas

Totaal geen spijt dat ik ben meegegaan. Dank je wel voor de fijne dag, Riet

Bedankt voor de fijne zeildag, mooi weer en prettig gezelschap, lekker eten. Wat wil je nog meer. Fijn dat de hond mee mocht. Hij heeft het ook naar z’n zin gehad. Hopelijk tot ziens. Margreeth

Beste Koen en Wim,

Het was heel erg leuk, lekker weer. Het was een genot om te zwemmen en te varen met de boot, heel erg bedankt.

Ik heb ook heel erg genoten. Wat een geluk met dit heerlijke weer. Een verfrissende duik was wel nodig! Onwijs bedankt dat we een dagje mee mochten!
Genoten van een relaxed dagje varen en het af en toe in actie komen als “fokploeg”. Het was echt een super dagje! Heerlijk weer en toch wat wind! Heel erg bedankt, het was super gezellig!!

Janneke, Cato, Anne-Lize, Rebecca

Leuk weer meezeilen! Een wat een weer!!! Een beetje minder had ook gemomen, al mogen we niet klagen natuurlijk. Misschien toch volgende keer ook een duik nemen ? Een mooie tjalk, Vrouwe Fortuna.

Rebecca, Jack

Wonderland BSO Leiden (13 juli 2013)

Beste Wim & Fanne,

Bedankt voor deze heerlijke dag op het water! Ons teamuitje met Wonderland is zéér geslaagd!

De Vrouwe Fortuna is een prachtig schip en we hopen haar snel weer een keer te zien!

Wonderland BSO Leiden S&S


De pacemakerspecialisten (30 juni 2013)

Met Wim en Tim een dag op "stap". Wat een belevenis!

Prachtig weer. Weer wat zeiltermen en knopen bijgebracht.

Bedankt en misschien tot ziens.

Bob, Alia, Gerrie, Leendert, Mo, Ad, Eveline.

Vrijgezellenweekend (15/16 juni 2013)

Beste Wim en Fanne,

Wat een geweldig vrijgezellenweekend aan boord van Vrouwe Fortuna!

Veel dank voor de goede service en jullie gezelschap.

Tot een volgende keer!

Miriam, Saskia, Lotje, Mara, Birre, Nabila, Durya, Hanna, Karin, Paula, Meline.

MeeVaarDag (2 juni 2013)

Veel gehoord over jullie Vrouwe Fortuna van collega's. Eindelijk kans gehad mee te varen. Gezellige boot qua maat en bediening. Meedoen is erg leuk en de omgeving is fantastisch. Best kans dat we nog eens mee willen. Yvonne en Louis

Wij hebben genoten van een heerlijke dagtocht op de Vrouwe Fortuna. Alles was top: de boot, het weer, de omgeving en niet te vergeten de goede verzorging. Graag varen we nog een keertje mee. Peter & Lenneke

Hi Wim, Koen en Bart, Superbedank voor deze geweldige dag!! Heerlijke zon, blauwe lucht, bootje, wind, leuke mensen, drankje en een hapje... een onbezorgde dag alleen maar genieten ;-) Superbedankt! Mario en Laura

Jammer van de afwezigen, maar ze hebben veel gemist. Beter dan met Vrouwe Fortuna kan je denken we niet varen. Dank aan Koen, Wim en Bart en de goden voor het prachtige weer! Bas en Pia

Geweldige dag. Koen & Wim bedankt en graag tot een volgende reis. Hans.

Varen en vergaderen (29 mei 2013)

Vandaag hebben we een gezelschap van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu aan boord gehad. Er werd eerst vergaderd (op de foto de vergaderopstelling).

Na de lunch werd er gezeild en een bezoek gebracht aan de zorg- en geitenboerderij aan de Ringvaart.

De dag werd afgesloten met een heerlijk 3-gangendiner bij restaurant inTenz in Rijnsaterwoude.

Pinkstermannenweekend (18 t/m 20 mei 2013)

Een driedaagse tocht met veel afwisseling: zaterdag zeilen op de Kaag. Overnachting in de binnenstad van Leiden. Zondagochtend een hofjes- en stadswandeling. 's Middags varen naar Zwammerdam. Daar een polderwandeling. Overnachting in de Rijn bij Aarlanderveen. Maandagochtend een mooie wandeling langs de beroemde molenviergang en een bezoek aan molen 4 waar de enthousiaste molenaar ons rondleidt. Terugtocht naar Oude Wetering.

Heerlijk weekend en veel gekletst. Heerlijk gegeten en veel gelachen. Goed gezeild op voor mij onbekend gebied. Leiden is een prachtige stad met veel historie. Veel dank! Jacques, Zwolle.

Eerst even kennis maken en al heel snel was de hele groep een grote familie. Veel plezier, goed eten en drinken. Bedankt, groet, Hans.

Dank .... jullie wel! Heb me snel thuis gevoeld bij jullie was relaxed en vanzelfsprekend! Na een halve dag waren we al "een"! Jan.

Bedankt voor de erg gezellige dagen op jullie schip! Een bijzondere ervaring en een onwijs leuke sfeer! Nogmaals dank! Jan V.

Bedankt voor de gastvrijheid met heerlijk eten en vooral de behouden thuiskomst. Guus.

We begonnen met Anouk en hoopten op betere Songfestivaltijden.
Op zondag genoten we van de binnenstad en de hofjes van Leiden.
Op maandag een molenaar met een vlammend betoog.
En bovenal drie dagen gastvrijheid welk er niet om loog.
Dank voor de prima verzorging en succes met jullie "Vrouwe".
Koester en verwen haar, een schip om van te "houwe".
Frank

Ahoi Maarten, Wim en Koen,
Een prachtig Pinksterweekend. Veel gezelligheid en warmte aan boord, ondanks de 11 graden buiten. Goed vaarten en wellicht tot ziens! Cor

Lente MeeVaarDag (28 april 2013)

Wat een superkado, een dag zeilen op jullie prachtige schip! We hadden prachtig weer, lekker wat wind om ook te zeilen! Onze kwaliteiten om de fok te bedienen zijn nu weer optimaal. Met dank aan Fanne en Tim :-) (en Bart) Alles was goed verzorgd, lekker eten en drinken, gezellige mensen. Kortom: Top! We komen vast nog een keer! Liefs, Cary & John

Wij sluiten ons daar zeker bij aan. Een dagje zeilen en kijken wat Tim doet als hij meevaart, leuk en bedankt dat we mee mochten. Janneke & Ton.

Thank you for the chance to get on a real Dutch barge. I was begining to worry I’d leave the Netherlands without sailing on one! Fijne zeilen, Steven.

MeeVaarDag met winnaars Facbookprijsvraag (21 april 2013)

Vandaag was de 1e (mee)vaardag van de Vrouwe Fortuna en gelijk een heerlijk zonnetje. Niet heel veel wind, maar we hebben toch nog wat kunnen zeilen. Voor het eerst waren we op zo’n (fantastisch) groot schip, de zeiltermen vlogen ons om de oren, veel geleerd! Superleuk om zelf mee te helpen, al ben ik (Yvonne) niet de allerbeste matroos haha. Heel erg bedankt voor deze fantastisch mooie dag, met gezellige mensen :)
Liefs, Sandra & Yvonne (v.d. Niet)

Lieve Wim en Koen, Wat een fantastische beleving om met jullie mee te mogen varen op de Vrouwe Fortuna. Onverwacht heerlijk weer gehad en toch ook nog wat wind, zodat we in volle glorie met alle zeilen konden varen, een prachtig gezicht! Het heeft ons vandaag aan niets ontbroken, goed gezelschap, heerlijke hapjes en drankjes en niet te vergeten 2 geweldige gastheren! Koen en Wim superbedankt! Lieve groet, Mieke en Hester.
Beste “bemanning”, We hebben als familie genoten van de gastvrijheid aan boord van jullie schip. Met veel plezier zullen wij aan deze dag terugdenken. Veel succes met alle tochten die nog gaan komen. Groeten, Teun, Carla, Martin, Jan en Jacoline.

Beste Wim & Koen, Bedankt voor deze prachtige ervaring. Dit alles heeft mij een prachtig beeld gegeven wat het ware Vrouwe Fortuna gevoel werkelijk is. Ik zal mijn uiterste best doen dit alles in een mooie promo om te zetten. Namens mij & Martine, Fantastisch. Jeroen.

Wim en Koen, Heel erg bedankt voor de Super leuke dag, met lekker weertje en leuke personen. En de Vrouwe Fortuna is ook een mooie boot, waar jullie trots op mogen zijn. Alex en Timo.

Te Gast in 2013

Nog even en het vaarseizoen begint weer. Dan ligt de Vrouwe Fortuna in Oude Wetering, klaar vele mooie tochten. We hebben al een flink aantal tochten geboekt, maar er zijn nog voldoende dagen vrij. Wacht echter niet te lang, want de populairste periodes zijn het snelst weg. Zo hebben we op 21 april en 28 april weer MeeVaarDagen. De 21ste is vol, maar voor de 28ste is nog plaats. Het Pinksterweekend komen voor de 4e keer een groep mannen het Groene Hart verkennen. Zaterdagnacht slapen we in de haven van Leiden en op zondagochtend maken we een sfeervolle hofjeswandeling en varen we naar de beroemde molenviergang in Aarlanderveen, waar we zullen overnachten. Op maandagochtend bezoeken we 1 van de 4 molens. Op 30 juni komt het bestuur van de Vereniging Invasief Technische Hartstimulatie Specialisten varen en vergaderen en in augustus gaan we met de Zomertocht ruim 2 weken naar Zeeland (verdeeld over 2 tochten, heen en terug). Wanneer komen jullie zeilen?

Matenmiddag (3 februari 2013)


Vandaag hebben we weer een matenmiddag gehouden. De animo was groot. Aanwezig waren Anita, Walter, Onno, Tim met zijn broer Guus, Janneke met haar vriend Martijn, Peter met zijn vriendin Jacoline, Maarten en Bart. Er is instructie gegeven en daarna verder er geborreld en gegeten. Het was een leerzame en gezellige bijeenkomst!
Voor meer reacties van onze gasten klik op een jaartal in onderstaande balk.
Zelf ook een keer varen? Neem contact op!


2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002