• Algemeen
 • Vaargebied
 • Prijzen
 • Arrangementen
 • Catering
 • MeeVaarDagen
 • Gastenboek
 • Fotoboek
 • Contactinfo
 • Nieuws
 • Links

Gastenboek 2014

2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002
Naast dagtochten verzorgen we ook 2- en meerdaagse arrangementen, zoals de jaarlijkse zomertocht. Er zijn al een flink aantal dagen geboekt. Als je vaarplannen hebt: neem contact op, want de populairste perioden zijn het eerste weg!

Terug in Leiden, de winterligplaats van de Vrouwe Fortuna (11-10-14)

Het vaarseizoen werd afgesloten met de traditionele matendag. Aan het eind van de dag zijn we weer terug gevaren naar onze winterligplaats in de Haven van Leiden.

We openen het nieuwe vaarseizoen op zondag 12 april met een MeeVaarDag met voorjaarskorting: 45 euro voor een hele dag all-inclusive zeilen!

Vaardag met Streekarrangement Politie Haaglanden (26-09-14)

Een onverwachts heerlijke dag met zon en genoeg wind. Leuk en interessant bezoek aan de kaasboerderij. Bedankt voor deze leuke dag, Wim & Peter.
MSO De Heemstraat.Zeilmiddag met BBQ (21-09-14)

Een leuke middag gehad en het één en ander geleerd over het schip en het zeilen. Zeker de moeite waard geweest. Bedankt voor deze gezellige dag.

Groep reunie uit Delft,
Johan, Willeke, Judith, Mark, Edward, Peter, Alex.

MeeVaarDag (07-09-14)

Heerlijke dag op het water met een goed gezelschap. Schipper Willem bedankt. Koen natuurlijk ook en niet te vergeten Matthijs. Bedankt, Lisette en Elly.

Gevaren, genoten, heerlijke zon, niets tekort gekomen en onvergetelijke crew. Laura.

Geweldige dagtocht. Dank je wel Matthijs voor dit verjaarscadeautje! Peter Paul.

Erg genoten van de gastvrijheid, het weer en het zeilen. Tot ziens! Jan.Vrijgezellenweekend Floks (23-08-14 t/m 24-08-14)

Wat een fantastische boot. Zeker om met zo'n grote zo'n grote groep dames te genieten van het Hollandse landschap, biertjes in de zon en een mooi diner. Dank voor alle goede zorgen en het aanhoren van alle gênante verhalen over mijn vrijgezellenleven.

Floks (en al haar vriendinnen).Zomer-Wadden-tochten (24-07-14 t/m 10-08-14)

01-08-14
Een unieke manier om de dagelijkse beslommeringen te vergeten en te genieten van wat moeder aarde ons biedt. Wim, Koen: bedankt voor de goede zorgen en de prettige sfeer aan boord. Piet vd Lep01-08-14
De beste stuurlui staan aan wal
Dat was hier gelukkig niet het geval
We zijn ook niet aan lager wal geraakt
Al werden er wel veel flauwe grappen gemaakt
Letterlijk wel, figuurlijk niet droog gevallen
Daar zorgden we wel voor met z'n allen
De maten hebben het tij kunnen keren
En ons weer veel kunnen leren
Ze hebben ons gevaren
Over woelige baren
De dank van de gasten is groot
Als presentje deze Zilvervloot

De gasten van de Vrouwe Fortuna 1e week 24-07-14: Jopie, Anneke, Dick, Hans, Piet vd L, Piet de B, Els.
Els (Elly van Haasterecht)
(Cisca en Willem stapten in Edam af).24 juli – 10 augustus 2014

Voor de 10e keer de Zomertocht meegemaakt op de Vrouwe Fortuna: nu weer naar de Wadden! Via Amsterdam, Edam, Enkhuizen en Den Oever, door de Stevinsluizen naar het eerste eiland: Texel, Oudeschild. Drooggevallen op de Richel bij Vlieland. Het eiland bekeken, daarna door naar Terschelling. In Harlingen wisseling van de passagiers. Op 3 augustus richting Ameland, onderweg drooggevallen. Als laatste Schiermonnikoog. Heel fijn om op de vijf eilanden te zijn geweest! Prachtig weer, gewandeld en ijs gegeten. Door Friesland terug: Lauwersoog, Dokkum, Leeuwarden, Franeker, Harlingen naar de Lorentzsluizen in de Afsluitdijk. Urk, Lelystad, Nieuwendam, Haarlem en over het Spaarne en de Ringvaart terug naar Oude Wetering! Een geweldige vaartocht! Genoten van alles. Hartelijk bedankt schipper Wim, scheepskok Koenen 6 maten: Bart. Anita, Maarten, Tim, Fanne en Matthijs.

Jopie.10-08-14
De beste en gezelligste zomertocht tot nu toe (voor mij dan). Alle grote waddeneilanden bezocht. Een paar keer drooggevallen. Veel geluk gehad met het meestal prachtige zonnige weer. En… heel veel gelachen en soms wel een beetje veel gedronken, behalve de koffie en de thee. Ronduit een schitterende tocht. Wim, Koen en de maten allemaal bedankt. Anneke.

Alweer de 5e keer de zomertocht meegemaakt. Telkens weer, ik heb er geen woorden voor. Het gevoel van vrijheid, de gezelligheid. Het was in één woord geweldig. Wim en Koen, ik ben van jullie gaan houden. Veel liefs, Jolanda.

Beste / lieve mensen, Het was voor mij weer ’n ontspannende / inspannende 18 dagen. Heb er enorm van genoten. Ook een woord van dank voor alle “maten” voor hun leuke / lieve manier van omgaan met de gasten. Koen en Wim, jullie ook bedankt. Lieve groet, Hans.Lieve mensen, 2 x mee! Gevoel of er maar 1 week tussen 2013 en 2014 heeft gezeten. Dank! Nu terug naar mijn ark. Knuffel, Chris.

Onvergetelijk:
De reis van mijn leven.
Voor de 1e keer op het IJsselmeer.
Voor de 1e keer op de Waddenzee.
Voor de 1e keer op de Waddeneilanden.
En dat met 63 jaar!! Genieten.
Els.


Huwelijk Warmond (12 en 13-07-14)

Dit weekend was Vrouwe Fortuna het middelpunt tijdens een sprookjesachtig huwelijk in Warmond. Zaterdag, na de huwelijksvoltrekking, werd de borrel in de tuin en op de tjalk gehouden. Na het feest sliepen een aantal gasten aan boord. Zondag werd er lekker gezeild op de Kaag. We wensen het bruidspaar veel voorspoed en geluk! Met zo'n mooie start kan dat niet anders!

MeeVaarDag (06-07-14)

Leuke, gezellige dag gehad. Lekker uitgewaaid! Zonder zon en af en toe en paar druppels was het toch heerlijk! Veel foto’s gemaakt, leuke herinnering. Leuk dat we langs ’t Vossehol voeren. Hier leerden mijn zus en ik meer dan 40 jaar geleden zeilen. Jammer dat onze broer (en zoon) uit Thailand, die deze dag boekte, er helaas niet bij kon zijn. Volgend jaar opnieuw een kans voor hem. Hartelijk dank voor deze dag en jullie nog veel vaarplezier. Fam. Hermans, van Herpen, Snoeck.

Mijn vriendin Mariette nodigde mij uit: voor het eerst op een tjalk! Ik ben geen zeilster, maar heb erg genoten op zo’n prachtig schip mee te mogen varen. Uniek en hopelijk blijven deze mooie schepen in de vaart. Wim en Koen, dank je wel en veel succes met jullie tochten. Helma, Culemborg.

Ik mocht weer een dagje mee! Heerlijk, genoten weer. Mariette.

Wim en Koen, Weer een heerlijk ontspannen dag met de Vrouwe Fortuna meegemaakt. Zelfs na de wedstrijd Costa Rica – Nederland vannacht. Het weer was opnieuw mooier dan voorspeld. Wat is de omgeving in het Zuid-Hollandse toch mooi! Fijne herinnering aan onze lange samenwerking. Paul & Marjolein.

Familiedag Sophie (28-06-14)

Beste Wim, Anita en Eva,
We hebben genoten van een prachtige tocht over het water. De gastvrijheid en kennisoverdracht waren uitstekend. Ton en Karin.

Wederom, net als vorig jaar, een heerlijke dag gehad. Bedankt voor de fijne vaart en gastvrijheid. Sophie, Erwin, Naomi, Roanne , Eva.

Heel heel heel hartelijk bedankt!! Het was een fantastische dag en de booteigenaar had ook nog voor mooi weer gezorgd. Knap hoor. Het was een mooie dag. Tom en Marijke, de fotograaf.

Meidenweekend (13 t/m 15-06-14)

Beste Wim & Onno,
Elk jaar gaan we met z’n 11en op meidenweekend. En elk jaar denken we dat het volgend jaar nooit leuker kan worden. Maar…. Wat een topweekend hebben we gehad! Prachtig weer, prachtige omgeving, heerlijk bij gekletst, gelachen en gekeet met elkaar. De voetbalwedstrijd met de TV die bij 1-0 die door onze herrie uitviel zal niemand ooit vergeten!! Dat we zeilkwaliteiten bezaten hadden we nooit verwacht. Het was heerlijk op het water. Bedankt voor de gezelligheid. Het meidenweekend 2014 was top!
P.S. Zonder Van der Sar hadden we het nooit gered…
El, Bar, Mo, Mirel, Marijke, Loes, Es, Vanes, Val, Lil & An.

Autoriteit Consument & Markt (12-06-14)

's Ochtends een training, 's middags zeilen en 's Avonds een kookworkshop bij Het Kooklokaal (zie Links)

Heerlijke dag op het water. Actief gezeild (voor zover mogelijk met windkracht 2 :-)). Prima locatie voor onze management dag, ook als vergaderlocatie. Nu nog samen koken bij de buren. Wim en Fanne, bedankt!

Pinkster-mannen-weekend (07/09-06-14)

We hebben met de Pinksterdagen en boottour met julie jullie mogen maken, vanaf Oude Wetering, de Braassemmermeer, de Kaag, leiden, Alphem a.d. Rijn, Zwammerdam en vervolgens weer terug naar Oude Wetering. Ik vond het super! Een mooie route, lekker eten, leuke uitstapjes (cultureel verantwoord! ;-) ) en wandelingen, en een leuk gezelschap, ik heb er 3 dagen van genoten! En heerlijk weer trouwens, dat was dan meegenomen… Dus bedankt voor de service en jullie zorgen! En graag kom ik weer een potje kaarten! ;-) Tot ziens! Dirk.Het fijne pinksterweekend met de mannen van GSD, uitbundig genoten van het mooie weer. Fijne sfeer, leuke, diepzinnige gesprekken. De molens bezocht, goed gegeten en lekker bijgebruind op het zonnedek. Volgende keer weer, Marc uit Gorredijk.

Dag Heren, Dag Vrouwe, Ik voel me gefortuneerd dit heerlijk pinksterweekend met jullie gevaren te mogen hebben. Marco.

Heel erg bedankt voor een super-heerlijk en relaxed Pinksterweekend a/b van de Vrouwe Fortuna! Gr. Erik.


De magische combinatie van Koen, Wim, Vrouwe Fortuna, het water, de wind, de zon, GSD en nog meer dat ik pas zal beseffen als het voorbij is. Het goede gevoel kan alleen nog beter gaan voelen. Bedankt. Renze, Hoogstraten, België.

Beste Koen, Wim, Tim & Anita, Hartelijk dank voor jullie inspanningen tijdens dit heerlijke zonnige pinksterweekend. Hierdoor konden wij heerlijk ontspannen en genieten van de hofjes, de accordeonist, de onvermoeibare molenaar, elkaar en de omgeving en natuurlijk van Vrouwe Fortuna. Groet van Hans.

Perfect programma! Prachtige zeiltjalk. Fijne reisgenoten en hele fijne bemanning! (en hel mooi weer) Fantastische dagen gehad! Wim en Koen jullie waren geweldige gastheren! Nu heb ik helemaal Zuid Holland en daarbij ook zeker Leiden ontdekt. Steve

Dit was een geweldige ervaring. Zeilen en leren om te gaan met de tjalk was erg leerzaam. Fijne medereizigers en deelnemers. Het uitstapje naar de molen was ook erg leuk. Kom gauw weer terug. Nico.

Winnaars YouTube/Facebook-actie (18-05-14)

Heerlijk op jullie schip, helemaal in de ontspan. Zalig verzorgd door Koen en Wim als een geweldige schipper. Bedankt voor jullie uitnodiging!!
Florance en Bartula X Blije dag ;-)

Een heerlijk dagje gevaren op de mooie “Vrouwe Fortuna”. We hadden schitterend weer, veel zon, weinig wind, maar wel genoeg om af en toe het grote zeil en de giek te hijsen en een heerlijke temperatuur. Een gezellige groep en mooie omgeving op het water. Kortom, een geslaagd dagje varen! Koen en Wim bedankt voor het leuke dagje en de goede zorgen. Wie weet het begin van een traditie? Groetjes, Rob en Willem

Een heerlijk dag op het water met jullie boot. Zon, aardige mensen, lekkere hapjes. Het was heel gezellig! Jammer dat Bertrand er niet bij was en…. Natuurlijk Flo! Joost en ik hebben genoten!!! Liefs, WilleMarie.

Het was heerlijk weer en heel gezellig. Bedankt voor een leuk dagje uit. Goed verzorgd! Groetjes, Ferry & Ellen.

Poli Oogheelkunde Zoetermeer (17-05-14)

Beste Wim & de maatjes,
Bedankt voor een heerlijk dagje uit op het water. Gastvrijheid, prachtig weer en goede sfeer. Wat willen we nog meer? Volgende week lopen we als een paar rood verbrande kippen over de poli oogheelkunde en hopen dan af en toe nog eens aan deze super relaxte dag te denken.
Nogmaals dank,
alle medewerkers van de poli oogheelkunde Zoetermeer

Vrijgezellenweekend Peter Paul (10/11-5-14)

Onze eerste weekendtocht dit jaar met overnachting in de binnenstad van Leiden. Helaas niet helemaal droog, maar de mannen hebben zich prima vermaakt!

Beste Wim, Tim & Matthijs,

Wat een onwijs gezellige dagen voor mijn vrijgezellenfeest. Het was ontspannen, soms inspannend en voor mij als vrijgezel ook af en toe uitdagend.

Dank jullie wel en tot een volgende keer!

Jamie, Roeland, Ralph, Paul, Peter, Frank, Daan, Vincent, Peter Paul.

MeeVaarDag (13-04-14)

Onze eerste MeeVaarDag van 2014: een vliegende start van het vaarseizoen. Wat een heerlijk zeilweer vandaag!

Te Gast in 2014

Nog even en het vaarseizoen begint weer. Dan ligt de Vrouwe Fortuna in Oude Wetering, klaar vele mooie tochten. We hebben al een flink aantal tochten geboekt, maar er zijn nog voldoende dagen vrij. Wacht echter niet te lang, want de populairste periodes zijn het snelst weg. Zo hebben we op 13 april weer een MeeVaarDag. Er is nog plaats. Het Pinksterweekend komen voor de 5e keer een groep mannen het Groene Hart verkennen. Zaterdagnacht slapen we in de haven van Leiden en op zondagochtend maken we een sfeervolle hofjeswandeling en varen we naar de beroemde molenviergang in Aarlanderveen, waar we zullen overnachten. Op maandagochtend bezoeken we 1 van de 4 molens. Op 17 mei komt een groep artsen van het Lange Land Ziekenhuis zeilen met lunch en diner. Van 13 t/m 15 juni komt Vanessa met haar vriendinnen hun jaarlijkse vriendinnenweekend vieren op onze tjalk. Eind juli gaan we op Zomertocht naar de Wadden (verdeeld over 2 tochten, heen en terug). Deze tochten zitten bijna vol. En op 25 september komt de Politie Haaglanden een dag zeilen. Zij kiezen voor het Streekarrangement met een bezoek aan de kaasboerderij. Wanneer komen jullie zeilen?

Matenborrel (05-01-14)

Vanmiddag de matenborrel. Altijd erg gezellig. En natuurlijk werd die afgesloten met een stevig Captains Dinner. Zo te zien zijn de schipper en de maten best tevreden over de kookkunsten van scheepskok Koen!
Voor meer reacties van onze gasten klik op een jaartal in onderstaande balk.
Zelf ook een keer varen? Neem contact op!


2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002