• Algemeen
 • Vaargebied
 • Prijzen
 • Arrangementen
 • Catering
 • MeeVaarDagen
 • Gastenboek
 • Fotoboek
 • Contactinfo
 • Nieuws
 • Links

Gastenboek 2015

2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002
Naast dagtochten verzorgen we ook 2- en meerdaagse arrangementen, zoals de jaarlijkse zomertocht. Er zijn al een flink aantal dagen geboekt. Als je vaarplannen hebt: neem contact op, want de populairste perioden zijn het eerste weg!

Terug in Leiden, de winterligplaats van de Vrouwe Fortuna (11-10-15)

Ook dit vaarseizoen werd afgesloten met de traditionele matendag. Een heerlijke zonnige dag. Een borrel in de zon op onze vaste winterligplaats in de Haven van Leiden ter afsluiting van wederom een mooi seizoen!Vergaderen en zeilen met het MT (21-09-15)

Met MT AWVN op de Vrouwe Fortuna. Het was super, teamwork kwam al snel boven, alhoewel er twee ladies toch wel graag de aanwijzingen van schipper aan de collega's "maten" doorgaven.
Bedankt voor de les, het zeilen en de heerlijke schotel.
Tot ziens, Edith en collega's.60ste verjaardag (13-09-15)Ter gelegenheid van mijn 60ste verjaardag hebben we een fijne tocht over de Braassem en de Wijde Aa gemaakt. Ondanks de matige weersvoorspellingen slechts een enkel druppeltje regen gehad, terwijl we de dag begonnen met een heerlijk zonnetje. 's Middags met veel plezier een spel boerengolf gespeeld. Groot vermaak! Hartelijk dank aan schipper Wim en maat Maarten voor het gezellig contact en duidelijke uitleg over het schip. Leuk eens echt meegeholpen te hebben met het hijsen van de zeilen en de zwaarden. Familie Zalm, Leiden.

Zeilen en bezoek kaasboerderij verstandelijk gehandicapten (12-09-15)Wij zijn vandaag met bewoners van de Valkenhof wezen varen. Het weer was gelukkig droog en een redelijke temperatuur. Inwoners - begeleiders hebben zich prima vermaakt. Hele dag op het dek doorgebracht. Zelfs voor mensen met een beperking was het prima te doen op de Vrouwe Fortuna. Schipper en maat hebben het prima gedaan. Lunch was goed geregeld en iedereen heeft genoten. Met veel dank aan de schipper en maat.namens Bewoners Valkenhof, Leiden.MeeVaarDag (06-09-15)Weersomstandigheden beter dan verwacht, genoeg wind, geen regen en een zonnetje. Goede sfeer aan boord, kortom bedankt & voor herhaling vatbaar. Laura.

Wat een heerlijke dag! Eindelijk van gekomen: meevaren met Wim en Koen! Een heerlijke ervaring met leuke mensen aan boord, voor herhaling vatbaar! Wij vonden het fantastisch! Margaret en Hans, Heerhugowaard.Zomertocht 2015 (12-08 t/m 23-08-15)Voor de 11de keer mee met de zomertocht en voor de 3de keer “Sail” meegemaakt: geweldig! Vertrokken uit Oude Wetering, over de Drecht, de Amstel en de Gaasp naar Weesp met gestreken mast. Via Muiden naar Harderwijk en Kampen. Mooie plaatsen die we bezochten. De oversteek naar Edam ging niet door: terug naar Lelystad i.v.m. storm en regen, hoge golven van 1 m 80! Een dag lang in Bataviastad gebleven. We waren bang om niet op tijd te zijn voor “Sail In”. Dinsdag toch met windkracht 6 en regen overgestoken naar Amsterdam en Beverwijk. ’s Middags met de bus naar IJmuiden voor Sail IJmond. Langs de schepen geslenterd, het miezerde nog, jammer. Woensdag: “Sail”. Zon, zomer, wat een kado! Iedereen blij. Naar het Noordzeekanaal gevaren, de tall ships kwamen voorbij, prachtig! Verder door naar de Zaanse Schans, avondwandeling met zonsondergang. Alkmaar met kaasmarkt op vrijdagochtend.Nauerna ligplaats, wandeling. Zaterdag: op weg naar Haarlem bleek er een brug defect, terug naar het Noordzeekanaal. Aangelegd aan de Houtmanlade in Amsterdam. ’s Middags naar “Sail”, tall ships bekeken, op de Sagres en de Kruzenstern. Druk, druk. Voldaan terug naar de Vrouwe Fortuna. Nu moesten we ’s nachts varen van 1 tot 4 uur, de “staande mast” route. Dit epistel geschreven op weg naar Oude Wetering (via de Westeinder) over een geweldige zomertocht met dank aan schipper Wim, scheepskok Koen en de maten Anita, Tim en Susanne. Jopie.Na 2 jaar niet nu weer meegevaren met de zomertocht van de Vrouwe Fortuna. Avontuurlijke tocht met onverwachte en spannende gebeurtenissen. Leuk om weer de Nijkerkersluis te passeren. In de verte de witte toren van mijn woonplaats. Bezoek in Beverwijk van mijn zoon Anne-Jaap op de racefiets vanuit Amsterdam gekomen klauterend over 4 schepen met z’n fiets om bij de tjalk te komen… Bemanning van harte bedankt voor goede zorgen en veilige vaart! Marijke.Gedicht van Elly voor maat Tim:

Al jaren staat Tim paraat
Als bemanning en als maat
Jij moet er soms flink tegen aan
Om het reilen en zeilen goed te laten gaan
Het is allemaal weer prima gelukt
En iedereen heeft er de vruchten van geplukt
Voor jou deze Sail in het klein
Als student is deze waardering toch wel fijn

Dit jaar 2015 was er weer Sail
Prachtige schepen en ook heel veel
De reis begon met warmte en veel zon
Helaas was het na 3 dagen storm en regen wat overwon
In Lelystad gestrand
Nog niet veel aan de hand
Helly Hansen deed goede zaken
Omdat “Vrouwe Fortuna” de winkel kwam krakenAlles is uiteindelijk goed gekomen
Het werd een Sail, waar we lang van dromen
Haarlem konden we ook vergeten
Omdat een brug het af had laten weten

Toch VROUWE FORTUNA 2015 het was weer helemaal TOP
Wij als gasten doen er nog een schepje bovenop
Nog eenmaal toeteren tot besluit
Dan kunnen we weer een jaar vooruit

Wim en Koen bedankt voor jullie goede zorgen en een geweldige reis!
Alle gasten 2015: Jopie, Anneke, Marijke, Dick, Jolanda, Leo, Arjan, Chris, EllyEen schitterende tocht met veel nieuwe aanleghavens en wisselend weer. Veel zon, regen, storm. Hoge golven. Genoeg afwisseling. Leuke, gezellige medevaarders.
Wim, Koen weer bedankt voor jullie voorbereiding (boodschappen inslaan bijvoorbeeld) en de maten Anita, Tim en Suus voor het zware werk. Anneke.

Zomertocht 2015
Het was
Sans Souci
Hartelijk dank en veel liefs
Leo & Jolanda

MeeVaarDag (26-07-15)Prachtige dag meegemaakt met deze Fortuna-boot. Uitstekende verzorgd door Wim en Koen - tot rust gekomen, fijn gesprek gevoerd - Hartelijk dank, Frans, New York.

Leuke en leerzame dag. Na de ergste zomerstorm van gisteren, vandaag een prachtige dag om te varen. Heel erg leuk, lekker gegeten, prima verzorgd. TOP dag! Fam. MacDonald. BEDANKT!! :-)

MeeVaarDag (12-07-15)

Het was weer een heerlijke ontspannen dag. Dank jullie wel, tot gauw! Erwin en Sophie.

Via Facebook heb ik deze geweldige zeiltocht gewonnen. Het weer was helaas niet heel zonnig en warm, maar op een paar druppels na, gelukkig droog. Er stond behoorlijk wat wind, dus we konden heerlijk zeilen. Veel geleerd, veel meegewerkt en een fantastische ervaring. Van het Braassemermeer naar de Kagerplassen en weer terug. We hebben genoten van deze heerlijke dag buiten op het water. Bedankt, Ron & Anita.

Was een super leuke dag. Heb het naar mijn zin gehad! Was super veel wind. ;-) Charlotte & Corine

Vriendenweekend (04 t/m 05-07-15)

We hebben een super vriendenweekend gehad op de Vrouwe Fortuna! Zaterdag zeilen op de Westeinderplassen en einde middag varen naar de binnenstad van Leiden. Wat een leuke stad! 's Avonds wezen stappen. Zondagochtend rustig aan... Erg mooi om de verstilde stad op zondagochtend te doorkruisen tijdens de hofjeswandeling. De schipper kent Leiden echt op zijn duimpje en wist alle verstopte hofjes te vinden. Dat zouden we zelf nooit gevonden hebben. Daarna lekker zeilen op de Kagerplassen en natuurlijk zwemmen. Helaas zit het er weer op. Schipper en maat bijzonder bedankt en wie weet tot ziens!
Namens de hele groep, Bas.

Afscheid collega (28-06-15)

Een heerlijke dag met alle gymnastiekers van het Zandvliet College in Den Haag. Prachtig weer, goede instructie, gezellig. Kortom, kon niet beter. Fam. Wieringa en collega's.

Middag varen met Indisch buffet (27-06-15)Wat een heerlijke verjaardag! 's Middags ontvangst met koffie en gebak. Een mooie tocht over het Braassemmermeer. Voor anker in het natuurgebied De Hemmen in de luwte. De kinderen zwemmen en de volwassenen borrelen. En dan een heerlijk Indisch buffet met koffie en spekkoek toe. In het avondzonnetje terug. Geweldig! Wim.

70ste verjaardag (21-06-15)

Wat is een bijzondere manier om de 70-jarige verjaardag te vieren van je moeder, schoonmoeder en oma? Met een zeildag op de Vrouwe Fortuna! Vroeger veel gevaren op de Braassem en de Kaag, dus een mooi moment om herinneringen op te halen. We hadden een heerlijke dag, ondanks het grillige weer: regen, zon en wind. Na een warm welkom met koffie en thee zijn we uitgevaren: Kagerplassen, Warmond, Braassem. Heerlijke lunch, goed gezelschap en gezellige bemanning: we komen zeker weer terug voor de volgende verjaardag!
Fam. v. Biezen

Vriendinnen-MeeVaarDag (20-06-15)

Vroeg op en met z'n 4-en naar de Vrouwe Fortuna. Hartelijk welkom geheten met koffie en thee. Na een duidelijke instructie en uitleg over het schip uitgevaren. De weergoden waren ons goed gezind, gelukkig geen regen. Hebben de fok en het grootzeil kunnen hijsen, maar ook weer op de juiste manier ingepakt. Na een heerlijke lunch kwam ook de zon nog even kijken. Onze dag kon niet meer stuk. Wij hebben een heerlijke dag gehad. Wij willen de bemanning bedanken voor de gastvrijheid. Caroline, Coby, Conny en Yvon.

Familiedag (14-06-15)

Wat vroeg en niet eens wind! Maar een fijn ontvangst: koffie en taart. Nog even wat instructies. Dat moet ons wel lukken. De zon breekt door, maar de wind blijft weg. Dan maar even genieten van het gezelschap en een heerlijke lunch. Na het eerste meer is het zo ver. Daar gaan we dan: hijs de zeilen. Nog even overstag en dan hebben we allemaal onze taak mooi uitgevoerd. Wat een fijne dag met instructoren en veel gezelligheid.
Fam. Massee + Vogel.

Basketbalvrienden (13-06-15)

Met een groep basketbalvrienden een geweldige stormachtige dag gehad. Genoten van gastvrijheid en lunch etc. etc. Dank, dank. Chris.

MeeVaar-Hemelvaartsdag (14-05-15)

Wat een heerlijke dag. Aan het begin van de dag wat weinig wind, maar naar mate het later werd stak ie steeds meer op. Zo hard, dat de paprikachips ons net om de oren vlogen. Nog zo'n goed punt. Heerlijke catering, zo ook de lunch in de lagune. Het was erg gezellig met het gezelschap o.l.v. schipper Wim, kok Koen en supermaat Maarten. AnneMarie heeft bijna een knoop gelegd en Astrid is wat 'afgevallen'. Al met al een topdag! Hartstikke bedankt en lieve groet! Astrid, AnneMarie & Frieda.

Wat een superdag, op een superschip! Ontzettend genoten van alles: het weer, de gasten, het schip, de gastvrijheid, de sfeer, de catering. Helemaal top. Veel geleerd van Maarten de maat die veel en lekker duidelijk kan uitleggen. Dat is een topper om er bij te hebben. Super bedankt! En zeker voor herhaling vatbaar! Cora en Henk (de Brabo's).

Koen en Wim, dank jullie wel voor een heerlijke dag op het water! Voor ons voor een groot deel bekend terrein, maar erg lang geleden. Het was leuk om er weer te zijn. Wim, je beheerst je schip volkomen. En Koen, je hebt prima voor ons gezorgd. Een leuk gezelschap, erg gezellig. Bert en Agnes.

Zeilen met de Vrouwe Fortuna, we hadden er als veel over gehoord en keken er naar uit! Het weer was beter dan voorspeld, zonnig en een lekker windje. We hebben gezeild op de Westeinder en met de fok terug via de Ringvaart naar de Braassem, waar we nog even lekker gezeild hebben. De zeilen hebben neergehaald en lekker geborreld. Een zeer relaxte dag, erg vriendelijke gastheren en een behulpzame en geduldige maat (Maarten). Beste Koen en Wim bedankt voor deze heerlijke dag! Dick en Marco.

Dagtocht met bezoek kaasboerderij (02-05-15)

Vandaag een mooie tocht over de Kagerplassen en wederom een enthousiaste uitleg over boerenkaas van boerin Marije bij Hoeve Waterrijk.

Een prachtige zonnige dag met helaas te weinig wind, maar het maakte niet uit, leuk gezelschap, goede sfeer, heerlijke lunch en een borrel. Bedankt. Rien

Lekker gevaren, te weinig wind om echt aan de slag te gaan. Erg leuk om een mij bekende omgeving vanaf het water te zien. Heerlijke dag! Groetjes uit Delft, Gert-Jan

Prachtige dag. Gegleden over het water met aangename gastheren en goed gezelschap. Was heerlijk! Bedankt. Michiel.

Erg genoten! Supersfeer aan boord. Graag weer. Jan

Heerlijke zonnige dag op het water. Voor mij de tweede keer. Geweldige gezorgd, Wim en Koen. Wim

Wat een heerlijk warm bad! Dank voor een prachtige dag en de uitstekende verzorging. Tot ziens! Heijme

Super gezellige bemanning en lekker verzorgd. Prima tijd gehad. Marco

Het was prima onthaasten, zon + de rest. Veel dank. Frank

De Vrouwe Fortuna is een prachtig schip!! Kom graag terug met meer wind!! Jochem

Reunie FOX Marokko-reis (19-04-15)

In Marokko ontspannen in een bus het land verkennen
kan niet op tegen een bootreis waarbij je laat verwennen.
Je ziet Holland opeens van de waterkant
en kijkt verrassend naar je eigen land.

Dank, Els en Gert.

Wat een heerlijke dag en wat een rustgevende schippers zijn jullie. Wij zijn helemaal ZEN! Ben en Anneke.

Heel hartelijk bedankt voor deze prachtige dag op jullie Vrouwe Fortuna. Hoe mooi dit Groene Hart, we wisten het niet. Nu wel! Nora en Paul.

Wat een mooie dag. We zijn onder de indruk. Geweldige boot. Gastvrije ontvangst. Oefening in teamwork. Onze oprechte dank. Anita en André.

We hebben genoten van de eerste tot de laatste minuut. Robert en Christiane

Een hele mooie dag, een fantastisch schip en super bemanning! We hebben genoten. Hans en Monique.

Dank voor een heerlijke dag! Shokran bezaf, boussa kbira. Marian

Vrijgezellendag (18-04-15)

Lekker dagje gehad en vanaf circa 12.00 uur een tochtje over de Westeinderplassen gehad. 's Avonds lekker gegeten aan boord en daarna nog een tochtje over de Braassem en de Wijde Aa gemaakt.
HULDE!! Een fantastisch dagje vandaag.
De jongens uit Scheveningen. Rien, de vrijgezel.

MeeVaardag (12-04-15)

Vandaag als verjaarscadeau gekregen.
Een dag met storm met zonnetje toe.
Soep en cake zijn aaneengeregen
En een wijntje aan ’t eind, dat was de clou

Heel erg bedankt voor de geweldige dag! Mar en Eel

Fantastische tocht op de mooie, goed onderhouden, Vrouwe Fortuna! Genoten van zon, wind, historische uitleg, lekker eten, goed gezelschap en vrolijke stemming. Bedankt! Jos en Agnes

Leuk verjaardagscadeau! Lekker gevaren, een gezellige bemanning, met genoeg wind ;-) Bedankt! Siu Yin & David

Wat fijn, een dag heel hard uitwaaien op de prachtige Vrouwe Fortuna! Met fijn gezelschap, uitstekende zorg voor de inwendige mens en mooie plekjes gezien. Dank! Ik heb er zéér van genoten. Miranda

Dit zijn de zaken die het leven tot een onverwacht genoegen omtoveren. Het weer werkt mee, wind en zon, het gezelschap is buitengewoon en prettig gemeleerd. Charles

Wat een fantastische dag op het water! Veel wind en zon, Hollands tafereel, op julie mooie schip. Bedankt!!! Petran.

Familiedag (05-04-15)

Met de familie een heerlijk dagje gevaren op deze prachtige boot. We hebben genoten van de zon en gelukkig 's middags genoeg wind om echt te kunnen zeilen. Bedankt voor de gastvrijheid en de gezellige dag.
Familie van Munster.

Te Gast in 2015

Nog even en het vaarseizoen begint weer. Dan ligt de Vrouwe Fortuna in Oude Wetering, klaar vele mooie tochten. We hebben al een flink aantal tochten geboekt, maar er zijn nog voldoende dagen vrij. Wacht echter niet te lang, want de populairste periodes zijn het snelst weg. Op 1e Paasdag komt Lotte met haar familie zeilen, 12 april is er een MeeVaarDag en op 19 april hebben we een reunie van een FOX-reis Marokko te gast. Op 2 mei organiseert GSD een dagtocht (de afgelopen 5 jaren kwamen zij met Pinksteren). Een groep "oud-basketballers" uit Leiderdorp viert haar jaarlijse reunie op de Vrouwe Fortuna op 13 juni en de dag erna hebben we een familiefeest aan boord. In augustus gaan we weer op Zomertocht. Dit keer binnendoor naar de Randmeren en naar Noord Holland. Wanneer komen jullie zeilen?
Voor meer reacties van onze gasten klik op een jaartal in onderstaande balk.
Zelf ook een keer varen? Neem contact op!


2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002